Met eigen zakgeld naar de vrijmarkt

Koningsdag! De dag van de vrijmarkt. Eigenlijk was ik niet van plan om te gaan, ons gezin is één grote ziekenboeg, maar vanwege de educatieve waarde voor de enige niet zieke persoon hier thuis besloot ik dat het toch belangrijk was. Het blogje van een ‘luie huisvrouw’ dat ik gisteren las, zat nog in mijn achterhoofd. Dat werkende moeders zoals ik teveel met hun kinderen ondernemen en of het niet een tandje minder kon. Nou nee dus!

Ik heb me er behoorlijk over op zitten vreten (maar natuurlijk geen comment achtergelaten omdat ik er veel te boos over was). Voor mezelf heb ik besloten welke dingen ík belangrijk vind en dat is onder meer mijn kinderen bepaalde ervaringen en herinneringen geven. Hele middagen met de kinderen knutselen – volgens de blogster in kwestie de ultieme vorm van goed moederschap – is niet mijn ding. Jullie weten dat ze heus genoeg hun creativiteit mogen uiten, er wordt vaak geknutseld, maar dat doen ze dan zelf waarbij ik alleen dingen aanreik. Of niet, want tegenwoordig gaan ze ook zelf op onderzoek naar materialen en gaan ze daarmee hun eigen gang.

Zelfstandigheid vind ik belangrijk. En mooie herinneringen aan uitstapjes met mama. Want op een dag zal ik er niet meer zijn.

61 Knutseltips voor luie moeders

Vandaag vond ik het belangrijk dat mijn kleuter met haar eigen portemonnee op de vrijmarkt dingen kon kopen. Van haar eigen geld. En dat ze wellicht klasgenootjes zou tegenkomen en hallo kon zeggen, vond ik ook belangrijk. Dan kan ze na de vakantie meepraten in de klas. Zieke mama ammehoela, ik ging vlak voor het einde nog even snel een half uurtje met mijn kind naar de vrijmarkt!

Intertoys shoplog: wat meisjes van 6 en 7 kopen van hun zakgeld

Looms shoppen

Looms waren ons doel. Ze is er heel druk mee en kocht pas van haar eerste zakgeld een mooie loomset in de winkel. Veel mensen waren al aan het inpakken en het grote plein op dorp was behoorlijk leeg. De mensen die er wel zaten kozen liever een wat meer beschutte plek, uit de koude wind. Gelukkig zagen we op diverse kleedjes nog loomspullen liggen. Dochterlief heeft in totaal 60 cent uitgegeven en daarmee was onze rugzak aardig gevuld met loomelastiekjes en een tijdschrift over loomen. Ze kwam onderweg inderdaad nog enkele klasgenoten en de juf tegen. Mamamissie geslaagd!

Score van de vrijmarkt!
Score van de vrijmarkt!

Trots als een pauw liet ze haar buit aan kleine zus en papa zien. Op zolder zocht ik tussen mijn eigen knutselspullen naar een sorteerbak die ze kon gebruiken. Zoveel elastiekjes pasten niet meer in haar loomdoos. Met grote zorg werd deze doos ingericht. Heerlijk!

Thuis gingen we aan de oranje soezen en daarna heb ik de rest van de middag op de bank geslapen. In de ogen van een ander heb ik het mezelf daarmee waarschijnlijk onnodig te druk gemaakt, maar ík vond het belangrijk. En ik ben heel blij dat we toch samen gegaan zijn als ik naar de schittering in de ogen van mijn dochter kijk. Daar doe ik het voor. Mijn kind!

Koningsdag DIY: prinsessenkroontjes

Het is tenslotte maar één keer per jaar koningsdag…

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Linda zegt:

  Wat heerlijk hè, dat ze gewoon voor 60 cent zoveel heeft kunnen kopen waar ze blij van werd! 🙂

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja inderdaad, zoveel zakgeld krijgt ze niet, maar ze voelde zich heel erg rijk. En vandaag weer lekker geloomd. Jammer dat ik zelf niet goed weet hoe het werkt om haar te kunnen helpen.

 2. Ik ben ook wel benieuwd naar die post over een luie huisvrouw. Waar kan ik die vinden Marstyle?

  1. Marguerita78 zegt:

   Hier staat het verhaal…
   Mijn huis is dan misschien een puinzooi en ik ben vaak gestresst, maar ik ben blij dat mijn gezondheid het toelaat om regelmatig lekker met de kids op stap te gaan. Ooit, na de zomervakantie, gaat de jongste naar school en hoop ik wat meer aan het huishouden toe te komen. Tot die tijd vind ik het fijn dat ik met beide dames op stap kan. Ook als dat betekent dat ik me op woensdag een slag in de rondte race om eerst met de peuter te peuterzwemmen en daarna grote zus naar zwemles te brengen.

 3. Wat leuk om dat zo samen te doen. En zo leert ze inderdaad ook goed met geld om te gaan. Koningsdag is een superdag om dit soort dingen goedkoop te scoren.

 4. Nathalie zegt:

  In het oosten was het weer echt te slecht, als ik ging moest ik ze alle drie meenemen en dan heb ik kans dat mijn dochter zo weer een bronchitis oploopt. Dus wij zijn helaas niet gegaan, er was wat ik hoorde ook veel afgelast door het weer. Maar toch vind ik het jammer dat we niet heel even zijn wezen kijken. Koopje hoor 0,60 😉

  1. Marguerita78 zegt:

   Ik heb de snipverkouden jongste ook thuisgelaten hoor, maar het was droog dus dat scheelt

 5. Die quality time samen is zo belangrijk! En dat je daarna even hebt geslapen Is alleen maar lekker toch! Wel een mooie buit hoor, voor 60 cent!

 6. Linda zegt:

  Ik heb de betreffende blog niet gezien maar geef je groot gelijk hoor. De hele dag thuiszitten is ook niets voor kinderen. Wij zijn gisteren ook gewoon even een uurtje naar de vrijmarkt geweest en zelfs nog wat zon gezien. Hoort er toch bij op koningsdag. De rest van de dag gespeeld met het nieuwe speelgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.