Een boef proof huis, hoe doe je dat?

Wegdromen over je ideale vakantie, zo begon het Blogboot event met EZVIZ. Als geld geen rol zou spelen, zou ik zelf dolgraag met mijn gezin een Disney Cruise willen maken. Entertainment op de boot, een vaste slaapplek maar wel veel verschillende dingen zien. Echt gerust op vakantie, ben je echter pas als je weet dat thuis alles op orde is. Hoe maak je je huis ‘boef proof’? 

ezviz blogboot veilig vakantie
EZVIS trakteerde op lekkere taartjes.

EZVIZ deelde tal van tips en gadgets met ons én had lekkere taartjes geregeld. EZVIZ is sinds 2013 toegewijd om ‘easy vision’ in elk huis te brengen. Eenvoudige maar handige smart home apparaten en devices om het gezinsleven comfortabeler te maken. Het merk is wereldwijd marktleider op het gebied van slimme thuisbeveiliging in combinatie met betrouwbare cloudservices. Daarbij hebben ze ook huishoudelijke gadgets zoals een dweilstofzuigrobot om het huis schoon te houden.

ezviz blogboot veilig vakantie
EZVIZ zet de inbraakcijfers op een rij. Die liegen er niet om…

Inbraakcijfers liegen er niet om

Nadat iedereen zijn of haar ideale vakantie had gedeeld – en we daarmee allerlei mooie vakantietips opdeden – kwam er een minder leuk onderwerp aan bod. De inbraakcijfers. Wist je dat er in 2023 in Nederland elke dag 62 inbraken plaatsvinden? Dat aantal daalt gelukkig al een aantal jaar, maar het is toch nog steeds achterlijk veel. En dit is dan de 76% van de inbraakpogingen die slaagt. Blijf met je poten van de spullen van een ander af!

En daarbij doet het psychisch ook iets met de slachtoffers, ik heb na een inbraak 20 jaar terug weken met een zwaard naast mijn kussen geslapen. Waarbij ik ’s nachts diverse keren met dat ding in de aanslag naast mijn voordeur stond. Ik vond het een bloedlink idee dat iemand met een simpele koevoet binnen kon komen. Woonde destijds in een flatje dat op de slooplijst stond (en inmiddels er ook al jaren niet meer is). De tips van EZVIZ, waren dus van harte welkom.

ezviz blogboot veilig vakantie
Van het zonnetje genieten op de rondvaartboot, waaiertje voor de warmte en ondertussen weten dat alles thuis veilig is.

Hoe houd ik mijn huis veilig als ik op vakantie ben?

Ik ben regelmatig een dag op stap, zoals ook nu tijdens de zonnige rondvaart door Amsterdam verzorgd door Starboard Boats. Wat kan ik doen, ook als ik wat langer weg ben, om inbraak te voorkomen, naast het goed sluiten van ramen en deuren?

1. Vraag om hulp van je buren

Een van de makkelijkste manieren om je huis in goede handen achter te laten is door je buren te vragen om een oogje in het zeil te houden. Heb je een WhatsApp buurtgroep? Informeer hierin of mensen je huis in de vakantieperiode extra in de gaten willen houden. Naaste buren kun je in het voorbij gaan inseinen en eventueel vragen om je plantjes en post te doen. Vaak worden in dit soort apps camerabeelden gedeeld of gevraagd bij een incident.

ezviz blogboot veilig vakantie
Een dagje op de boot is toch een stuk relaxter als je je huis veilig hebt achtergelaten.

2. Laat inbrekers denken dat je thuis bent

Zorg ervoor dat je huis er bewoond uitziet. Vraag de buren om post op te ruimen en gebruik bijvoorbeeld slimme verlichting, gordijnen die op bepaalde tijden open en dicht gaan of een automatische lichtschakelaar. Een auto op de oprit laten staan of muziek afspelen met een smart speaker op bepaalde tijden kan ook de juiste indruk wekken en inbrekers afschrikken. Met de techniek van tegenwoordig heb je heel veel mogelijkheden om een bewoonde indruk te geven.

ezviz blogboot veilig vakantie
Een schaal vol vragen om het ijs te breken, zoals “hoeveel slimme devices heb jij thuis”?

3. Leg waardevolle bezittingen uit het zicht

Een voorbijganger zou niet moeten zien wat jij allemaal in huis hebt. Inkoppertje, maar wel belangrijk. Berg voorwerpen zoals laptops, sieraden, sleutels en andere waardevolle spullen goed op. Het liefst in een kluis, maar in ieder geval uit het zicht of op een onverwachte plek. Zo zorg je ervoor dat je geen onbedoelde bezoekers uitnodigt.

ezviz blogboot veilig vakantie
Starboard Boats zorgde weer voor heerlijke hapjes aan boord.

4. Maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk

Met een snelle ronde om het huis is dit al te realiseren. Zorg dat de heggen getrimd zijn, containers vast staan, je poort op de knip en dat er geen ladders in zicht zijn. Zo kunnen inbrekers deze niet gebruiken voor verkeerde doeleinden. Daarnaast zijn goede sloten met de nodige sterren van het Politiekeurmerk (ook voor de tuindeur en schuur) en een alarmsysteem aan te raden.

ezviz blogboot veilig vakantie
Heb jij een videodeurbel om terug te kunnen kijken wie heeft aangebeld?

5. Gebruik de juiste beveiligingsapparatuur zoals een slimme deurbel of camera

Met slimme apparaten kun je in de gaten houden wat er zoal rondom je woning gebeurt. Zo kun je met een slimme deurbel, bijvoorbeeld de EP3x Pro van EZVIZ (nu in de aanbieding bij Bol.com) gemakkelijk in gesprek gaan (met desgewenst een stemvervormer om zelf anoniem te blijven) als er iemand voor je deur staat.

Of gebruik een beveiligingscamera, zoals de EZVIZ HB8 met bewegingsdetectie waardoor je verdachte bezoekers live kunt volgen óf de beelden achteraf met de politie of je buren kunt delen. Ook handig wanneer je pakketbezorger het niet zo nauw neemt allemaal. Met 360° Panoramic Coverage houd je alles goed in beeld en is geen hoekje anoniem. Natuurlijk zijn alle apparaten weerbestendig en heb je zelfs de mogelijkheid om ze op te laden met zonne-energie. Bovendien kun je alles zó instellen, dat je alleen je eigen terrein filmt en niet dat van de buren, of dat bijvoorbeeld buurtkatten en andere kleine dieren worden uitgesloten.

ezviz blogboot veilig vakantie

Volgens de ‘Maak het ze niet makkelijk’ campagne van de Nederlandse overheid wordt veruit het grootste deel van alle inbraken uitgevoerd door gelegenheidsinbrekers. Dat betekent dat ze onvoorbereid op pad gaan en alleen toeslaan als ze denken dat het heel makkelijk zal zijn. Gebruik daarom bovenstaande tips en zorg ervoor dat deze criminelen jouw huis overslaan en niet snel terugkomen.

fonQ.nl

De EP3x Pro is verkrijgbaar bij de Mediamarkt, Coolblue en Bol.com en de HB8 Kit shop je bij Bol.com en Mediamarkt. Wij kregen zelf na afloop een kleine indoor camera mee, waarmee je bijvoorbeeld je kinderen, de oppas of je housesitter in de gaten kunt houden. Ik ga hem gebruiken voor de kitten, hahaha.

ezviz blogboot veilig vakantie
Jolanda van Zazazoo.nl was niet voor niks uit Limburg naar onze hoofdstad gekomen, ze won een EZVIZ videodeurbel.

Op de boot speelden we ook een Kahoot kennisquiz. De winnaars kregen een leuke prijs mee naar huis, zoals een strandluchtbedje en een videodeurbel. Zo’n videodeurbel staat ook op mijn wensenlijstje, dankzij de buurtapp weet ik hoe handig dit kan zijn en ik heb tenslotte al eens een situatie aan de hand gehad waarbij deze beelden prettig waren geweest.

Heb jij een videodeurbel of security camera bij je huis? Heb je er profijt van?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.