De 3 beste skigebieden in Oostenrijk + kortingscode

Ga jij op skivakantie? Is Oostenrijk een bestemming waar je al eens bent geweest? In dit artikel de beste 3 skigebieden in Oostenrijk op een rij. Heb je al wel dames skikleding gekocht? Goede warme kleding voor dames en heren is natuurlijk noodzakelijk op zo’n koude, sportieve vakantie. Daarnaast het is het fijn om comfortabel én modieus te vertoeven op de ski piste. Onderaan dit artikel vind je een fijne kortingscode voor de Protest wintercollectie, ideaal als je nieuwe accessoires of skikleding nodig hebt.

beste 3 skigebieden in oostenrijk
Een vleugje glamour is dit seizoen de trend op de piste. Foto: Protest

Wat zijn De 3 beste skigebieden in Oostenrijk?

Oostenrijk, met zijn prachtige Alpen, is een paradijs voor wintersportliefhebbers. Het land biedt een scala aan skigebieden die zowel beginners als professionals toegankelijk zijn. In dit artikel gaan we dieper in op de 3 beste skigebieden van Oostenrijk en ontdekken we wat ze zo speciaal maakt. Natuurlijk ook dat stukje après-ski 😉

skimode 2024
Tip: kies een skibroek en jas in verschillende kleuren, zo ben je van veraf herkenbaar voor je reisgenoten. Foto: Protest
 1. 1. St. Anton am Arlberg

  • Locatie: Gelegen in de regio Tirol, wordt St. Anton am Arlberg vaak beschouwd als de “bakermat van het alpineskiën”.
  • Beschrijving: Met meer dan 300 km aan pistes en 200 km aan off-piste routes, biedt St. Anton een uitdaging voor zelfs de meest ervaren skiërs. De pistes variëren van eenvoudige hellingen voor beginners tot steile afdalingen voor de avontuurlijke skiër.
  • Faciliteiten: Het gebied beschikt over moderne skiliften, skischolen voor beginners en kinderen, en tal van chalets en restaurants waar je kunt genieten van traditionele Oostenrijkse gerechten.
  • Après-ski: St. Anton staat ook bekend om zijn levendige après-ski scene. Van gezellige berghutten tot bruisende nachtclubs, er is voor elk wat wils.
 2. 2. Kitzbühel is een van de beste skigebieden in Oostenrijk

  • Locatie: Dit historische stadje ligt in de regio Tirol en is een van de meest beroemde skigebieden ter wereld.
  • Beschrijving: Kitzbühel biedt 170 km aan pistes die door prachtige alpenweiden en bossen lopen. De pistes zijn geschikt voor alle niveaus, van groene en blauwe pistes voor beginners tot de beruchte ‘Streif’ voor experts.
  • Faciliteiten: Het gebied heeft meer dan 50 moderne liften, professionele skischolen, en een scala aan accommodaties, van luxe hotels tot gezellige pensions.
  • Evenementen: Kitzbühel staat bekend om de jaarlijkse Hahnenkamm-race, een van de meest uitdagende afdalingen in de alpineskiwereld.
 3. 3. Ischgl

  • Locatie: Ischgl ligt in de Paznaun-vallei in Tirol en is een van de meest trendy skigebieden in Oostenrijk.
  • Beschrijving: Met 238 km aan pistes biedt Ischgl een breed scala aan ski- en snowboardmogelijkheden. Het gebied staat bekend om zijn sneeuwzekerheid en uitstekende ski-omstandigheden.
  • Faciliteiten: Ischgl beschikt over ultramoderne liften, uitstekende skischolen, en een breed scala aan accommodaties.
  • Après-ski: Ischgl staat ook bekend om zijn bruisende nachtleven. Van traditionele berghutten tot internationaal bekende clubs, het après-ski leven in Ischgl is ongeëvenaard.

Wat is jouw keuze? 

skimode 2024
Zonnige dagen? Draag een skipully over je thermo ondergoed gecombineerd met fleece bodywarmer. Foto: Protest

Oostenrijk is zonder twijfel een van de beste skibestemmingen ter wereld. Of je nu op zoek bent naar uitdagende pistes, een omgeving waar ook kinderen het heel leuk gaan hebben of een levendig nachtleven, Oostenrijk heeft het allemaal. St. Anton am Arlberg, Kitzbühel, en Ischgl zijn maar 3 van de vele fantastische skigebieden die Oostenrijk heeft. Elk gebied heeft zijn unieke charme en biedt een onvergetelijke ervaring. Dus pak je ski’s of snowboard en bereid je voor op een avontuur in de Oostenrijkse Alpen!

Kortingscode Protest skimode

Zelf moest ik vorig jaar voor een onverwachts bezoek aan Zweeds Lapland snel een complete winterbestendige garderobe aanschaffen. Voor mijn skibroek, muts, ski jas, handschoenen, skisokken, pully’s en nog veel meer slaagde ik in de webshop van Protest: alle kleding was de volgende dag al in huis. Met kortingscode marstyle10 krijg jij ook deze winter weer 10% korting op bijvoorbeeld jouw dames winterjas in de webshop van Protest. Extra voorpret voor je skivakantie dus!

*Deze code is geldig tot en met 31-03-2024. Deze kortingscode is zowel op de nieuwe als oudere collecties geldig.

Ben je voorbereid op de kou? Welk skigebied in Oostenrijk vind jij een aanrader?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.