Wil jij duurzamer gaan leven?

2023 is voor veel mensen het jaar geweest waarin zij serieus werk zijn gaan maken van verduurzaming. Door de explosief gestegen brandstofkosten, de energiekosten en de algehele leefkosten, loont het nu meer dan ooit om na te denken over hoe je zo duurzaam mogelijk kunt gaan leven. Duurzaam leven betekent namelijk ook dat je minder geld hoeft uit te geven. 

duurzaam leasen

Een eerste stap richting duurzaamheid is vaak het aanbrengen van zonnepanelen. Met deze panelen kun je je eigen stroom opwekken zodat je daar geen kosten meer voor hoeft te maken. Een tweede stap is dan om de auto te vervangen door een elektrische wagen. Echter, zonnepanelen kopen is een grote uitgave, dus de kans dat er nog geld over is om een elektrische auto te kopen, is dan al een stuk kleiner. Gelukkig hoef je niet een auto te kopen om duurzaam te kunnen rijden. Je kunt namelijk ook een elektrische private lease auto nemen. Wij leggen je uit hoe je dit realiseert. 

Een elektrische auto leasen 

Je hoeft niet een elektrische auto te kopen om duurzaam te kunnen rijden, je kunt namelijk ook een wagen gaan leasen. Met private lease elektrische auto profiteer je van heel veel voordelen. Ten eerste weet je precies hoeveel je maandelijks kwijt zult zijn aan je auto. De kosten staan namelijk vast en er komen ook geen extra kosten bij. Is er eens iets met je wagen aan de hand, dan vallen de reparatiekosten onder je leasecontract waardoor jij niet bang hoeft te zijn dat je een hoge factuur in je handen gedrukt krijgt. Bovendien zijn ook alle verzekeringen en belastingen inbegrepen in de prijs die je maandelijks betaalt. Je kunt ook zelf bepalen hoe lang je je wagen wilt leasen. De periodes kunnen bestaan uit een tot maximaal vijf jaar. 

Lees ook: Zo stoer: de elektrische Peugeot 208 GT

Het model dat bij jou past

Geen mens is hetzelfde en dat betekent ook dat iedereen zich prettiger voelt in een andere auto. Vandaar dat wanneer je bijvoorbeeld bij Univé gaat leasen, je kunt kiezen uit heel veel modellen. Kijk goed naar hoeveel kilometer jij wilt gaan afleggen. Vervolgens kijk je naar de actieradius van een wagen. Moet jij vaak ver rijden, kies dan voor een hoge actieradius. Heb jij je wagen alleen maar nodig om naar kantoor of school en de supermarkt te rijden, dan heb je vaak genoeg aan een lagere actieradius. Door je wagen goed af te stemmen op je rijbehoefte, kun je een heel scherpe deal afsluiten. 

Lees ook: De mooiste elektrische autos van 2022 op een rij

Nieuw of tweedekans? 

Als je besluit om gebruik te gaan maken van private lease, kun je kiezen of je een nieuwe auto wilt of dat je liever de weg op gaat in een tweedekans wagen. Een tweedekans wagen is een wagen die eerder al door iemand gebruikt is, maar die nog zo goed als nieuw is. Dit brengt een financieel voordeel met zich mee aangezien deze wagens voor lagere maandprijzen geleased worden. Zo rij je dus niet alleen heel duurzaam, maar ook nog eens extra voordelig. Check snel welk model jij zou willen kiezen.

Lees ook: Mijn ervaring met elektrisch rijden in de Peugeot e-2008 SUV

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.