De tofste samenwerkingen van… Mama Zet Koers

Influencers houden van leuke samenwerkingen. In deze rubriek lees je de mooiste ervaringen van bloggers die al even bezig zijn. Voor merken zijn Marketing PR en Content PR perfecte manieren om in de spotlight te komen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat krijgen bloggers zoal aangeboden en hoe hebben ze dit bereikt? Hebben ze nog tips voor PR-professionals? Leuk en leerzaam voor zowel content creators als merken. Vandaag Francis van Mama Zet Koers.

Wie ben je?  

Hoi mijn naam is Francis en ik schrijf wekelijks op mijn blog Mamazetkoers.nl wat mij bezig houd. Ik heb de naam van mijn website zo gekozen dat ik er altijd meerdere kanten mee op kan.

Mamazetkoers gaat over mijn koers in het moederschap waarin ik zo dicht mogelijk bij mijzelf probeer te blijven. Ik schrijf over mijn dagelijks leven, mijn worstelingen, deel hoogte- en dieptepunten maar laat ook andere mama’s aan het woord. Je vindt hier dus alles over no-nonsense moederschap, lifestyle en voeding en gezondheid.

Mijn website is een platform dat handvatten biedt zodat jij ook jezelf durft te zijn! Laat je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, te genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen.

francis van mamazetkoers
Dit is Francis van Mama Zet Koers.

Hoe lang blog je al?

Ik ben in 2018 mijn blog gestart en schrijf over alles wat mij bezig houd. Denk hierbij aan het moederschap zelf, persoonlijke dingen, heerlijke recepten, sporten en ga maar door. De onderwerpen van mijn website zijn nooit hetzelfde en ik deel graag mijn ervaringen met mijn lezers.

Zo ben ik 2 jaar geleden begonnen met hardlopen en liep ik letterlijk tegen aan aantal zaken aan. Wat ik daarvan geleerd heb probeer ik met anderen te delen. Graag laat ik ook gastbloggers aan het woord, er zijn meerdere manieren om iets te doen en alles is goed.

francis van mamazetkoers
De blogplek van Francis: in de woonkamer.

Heb je een favoriet social media kanaal? 

Ik heb denk ik een beetje en haat-liefdes-verhouding met Sociale Media. Het kost veel tijd en energie om je kanaal zichtbaar en actueel te houden. Daar heb ik niet altijd zin in. Mijn blog is mijn hobby en die combineer ik met een baan in loondienst, mijn gezin, huishouden en ga maar door. Als ik moet kiezen zit ik het meest op Instagram. De afwisseling van filmpjes en lekkere recepten vind ik leuk. Ook het maken van Stories doe ik graag.

Wat vind jij fijne persinformatie om te krijgen? 

Ik krijg als blogger relatief veel persinformatie, in het verleden heb ik me voor veel zaken ingeschreven. De laatste tijd merk ik alleen dat ik de vele mails niet allemaal meer lees. Niet alleen door het gebrek aan tijd, maar soms willen bureaus graag dat ik gratis reclame voor ze maak.

Dat is jammer, mijn blog houdt zichzelf niet in stand. Het hosten van een website is niet gratis helaas.
Wanneer opdrachtgever zijn best doet om een persoonlijke mail te maken accepteer ik toch sneller een samenwerking.

francis van mamazetkoers

Wat zijn de gaafste perspakketten die je kreeg?

Ik krijg niet heel veel perspakketten, soms kleine zaken maar heb wel andere mooie samenwerkingen gehad. Zo heb ik eens een set compressie sokken gehad, een spijkermatje.

Waar ik het meest blij mee ben zijn dan mijn compressie sokken. Ik draag deze elke keer tijdens het hardlopen en het herstellen daarvan. Ik ga alleen samenwerkingen aan die echt bij mij en mijn blog passen. Deze samenwerking was ook voor de opdrachtgever een succes. Na 2 jaar heb ik wederom een mooi paar sokken ontvangen.Uiteraard ben ik ook blij met mijn spijkermatje, zeker na het hardlopen voor mij een fijne manier van ontspanning.

Uiteraard ben ik ook blij met mijn spijkermatje, zeker na het hardlopen voor mij een fijne manier van ontspanning.

Reactie Marguerita: Dat snap ik wel Francis. Je gezondheid is een groot goed, ook ik ben blij met de compressiekousen die ik bijvoorbeeld tijdens lange autoritten gebruik en een spijkermatje voor de doorbloeding is zo nu en dan heerlijk.

francis van mamazetkoers
Uitgenodigd voor het theater, heel erg leuk!

Welke events heb je zoal bezocht voor je site? 

Ik heb onlangs mogen deelnemen aan een MindFul Run cursus. Dit was heel erg tof! Zonder mijn blog had ik hier niet aan deelgenomen en had ik deze kennis nooit gehad. Verder ben ik nog een keer uitgenodigd voor een bezoek aan een indoor speelparadijs was ook erg leuk was.

Met mijn dochter en haar vriendje zijn we op uitnodiging een keer naar een kindertheater geweest. Heel erg leuk om dat mee te maken.

Het is leuk omdat je ergens heen mag, waar je anders niet zo snel heen was gegaan. Daarnaast vind ik het mooi om dit met anderen ook te delen. Het is wel zo dat de opdrachtgever geen voorzet doet voor mooie content, dat komt puur uit mijzelf en ik moet eerlijk zeggen dat ik ook wel hou van die vrijheid.

Welke persreizen waren onvergetelijk? 

Mijn blog is nog vrij kleinschalig, het is ook niet mijn beroep. Om die reden ben ik nog nooit in aanmerking gekomen voor een persreis. Sinds eind vorig jaar word ik voor het eerst uitgenodigd voor evenementen. Maar wie weet in de toekomst!

Hoe heb je bereikt waar je nu staat met je blog? Heb je tips voor de lezers?

Ik heb hard gewerkt aan mijn DA (domein autoriteit) en ik probeer al mijn artikelen zo te schrijven zodat deze goed scoren in Google. Dit maakt het voor opdrachtgevers interessant om een samenwerking met je aan te gaan. Hoe je aan samenwerkingen komt? Ik sta ingeschreven bij diverse platforms en schrijf toffe merken ook vaak uit mijzelf aan.

De tip die ik iedereen kan meegeven is: doe het voor je plezier en niet om de samenwerkingen. Het is leuk maar kost ook veel tijd en energie. Blijf trouw aan jezelf en dan komen de toffe dingen vanzelf.

Welke verbeterpunten zie jij voor PR-professionals?

Voor niets gaat de zon op. Ik hoop dat opdrachtgevers niet meer om gratis reclame vragen en hoop dat elke blogger trouw aan zichzelf blijft en ook niet gratis gaat werken voor mooie merken. Zorg ervoor dat je er een product (naar waarde) of geld voor terug krijgt.

Neem eens een kijkje op haar website, dat zou ze erg leuk vinden! Volg je Francis al op Instagram of Facebook

Eerdere edities lees je hier.

Wil jij ook in deze rubriek met je blog? Leuk! Klik hier voor de vragenlijst.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.