4 handige ruimtebesparende oplossingen

Een woonruimte praktisch indelen is nog wel eens een uitdaging. Ik woon zelf niet heel groot en kijk met belangstelling naar het fenomeen ’tiny house’ als betaalbare woonoplossing. In je gewone huis kun je veel van de ruimtebesparende oplossingen die ze daar gebruiken natuurlijk ook toepassen. In dit artikel 4 handige tips!

ruimtebesparende oplossing

1 Ruimtebesparende steektrap naar zweefplafond

ruimtebesparende-zoldertrap
Foto: Houtenladders.nl, deze ruimtebesparende zoldertrap is daar verkrijgbaar vanaf 169 euro.

Is het loft-gevoel van toepassing op jouw woning? Met andere woorden: heb je ergens een hoog plafond? Maak daar dan een stevig extra zweefplafond in die bereikbaar is via een steektrap. Hier kun je – bijvoorbeeld in de tienerkamer – een knusse slaapplek creëren, een heerlijke leesplek inclusief boekenkasten of gewoon als extra bergruimte voor bijvoorbeeld je koffers en andere vakantiespullen.

De houten trap waarmee je deze ruimte bereikt is bovendien een leuke toevoeging aan je interieur. En je kunt er heel handig je broeken op uithangen voor de volgende dag natuurlijk. Je kunt kiezen voor een vaste trap, zoals op de foto voor een trap die je opzij kunt schuiven of – wanneer het echt een afgesloten ruimte betreft – een opklapbare vlizotrap die in het plafond verdwijnt zodat je een extra vliering van de ruimte maakt. Bij Houtenladders.nl op de site kun je alles lezen over de verschillende soorten trappen en hun eigenschappen, zodat je direct kunt zien welke in jouw woning het handigste zou zijn.

2 Ruimtebesparend opbergsysteem in de schuur

ruimtebesparend systeem schuur wolf garten
Foto: Wolf Garten heeft het multi-star ophangsysteem geschikt gemaakt voor elektrische gereedschappen.

Je tuingereedschap los op planken opbergen hoeft niet meer. Tuinmerk WOLF-Garten breidt het klassieke multi-star systeem van een steel met opzetstukken in verschillend tuingereedschap uit met een accu-steel en vijf opzetstukken op die accu. Met deze opzetstukken, waaronder een heggenschaar, grasschaar, graskantmaaier, takkenschaar en snoeischaar, is het een veelzijdige tuinier oplossing. Het grootste voordeel is echter dat dit gereedschap op accu voortaan ook ruimtebesparend kan worden opgeborgen door het aan de wand van je schuur te hangen met het bijbehorende draagsysteem. Ziet er netjes uit in je schuur en spaart flink wat ruimte!

Lees ook: Handig tuingereedschap in de herfst

3 Bespaar ruimte en energie met de droogmolen aan de muur

muurdroogmolen wallfix
Foto: Brabantia, de Wallfix bevestig je aan de buitenmuur en kun je na gebruik inklappen en afdekken met een speciale hoes.

Wist je dat de geur van buiten aan de lijn gedroogde lakens ooit is uitgeroepen tot fijnste huishoudgeur? De was buiten drogen gaan we met de huidige energieprijzen weer massaal doen. De geur van schone was in combinatie met het zonnetje en een fris briesje maakt veel mensen blij. Niet iedereen heeft plek voor een droogmolen in de tuin, maar ze zijn ook beschikbaar voor aan de muur. De Brabantia Wallfix kun je inklappen na gebruik en afdekken met een speciale hoes, bijvoorbeeld. Door je was natuurlijk te drogen gaat je kleding langer mee. De zon bleekt bovendien de witte was op een subtiele en natuurlijke manier én bestrijdt bacteriën. Door je was buiten te drogen en niet in de droger voorkom je ook nog eens luchtvervulling in huis.

Lees ook: Is jouw interieur hip deze herfst? 5 tips

4 Benut de ruimte onder de trap

plek onder trap
Foto: Canva Pro

Inkoppertje wellicht, maar benut vooral ook de ruimte onder de trap. De standaard trapkast kennen we allemaal, maar onder het wat lagere deel kun je prachtige opbergvakken maken. Bijvoorbeeld om schoenen, kinderspeelgoed, tijdschriften of dekentjes op te bergen of juist om sierlijke voorwerpen neer te zetten.

Welk foefje zou voor jou een handige oplossing zijn om meer ruimte in huis te creëren?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.