Is jouw interieur hip deze herfst? 5 tips

Is jouw interieur al klaar voor de herfst? De donkere maanden komen er weer aan, waarbij we meer binnen zitten. Fijn om dan je woonkamer net weer even een stukje gezelliger te maken! Oktober is niet voor niets omgedoopt tot dé woonmaand van het jaar. In dit artikel lees je 5 leuke tips en trends!

1 Sfeervolle inbetweens als extra koubuffer

inbetween gordijn24
Foto: Inbetween Vera Petrol van Gordijn24.nl

Sfeer in huis brengen en de ergste kou die van de ramen komt een beetje dempen? Probeer eens om inbetween gordijnen toe te voegen. Inbetweens zitten qua stofdikte en doorschijnendheid tussen vitrages en overgordijnen in. Ze hebben naast een bescheiden werking als koudebuffer een positief op de akoestiek in een ruimte: alles klinkt veel minder hol wanneer er dempende gordijnen hangen. Deze zijn bovendien ook erg prettig tegen inkijk én in hete zomers tegen de ergste warmte van de felle zon. Inbetweens zijn een stuk goedkoper dan je overgordijnen en daarmee ideaal om af en toe eens te wisselen en zo een kleuraccent aan te brengen dat niet direct overheerst.

2 Boeket bloemen in de Floral Overload trend

bloomon-floral-overload bloementrend
Foto: Bloomon.nl

Ken je de trend Floral Overload? Floral Overload staat voor een kleur- en bloemrijk interieur, eclectisch en misschien zelfs een tikkeltje bohemian. Hoe meer bloemen, hoe beter in deze setting. Een bos hier, een bos daar; bloemen in zachte, ronde vormen – bij elkaar, of juist elke steel afzonderlijk. Kortom, het ouderwetse bloemetjesgordijn beleeft een comeback, maar dan wel met echte bloemen. Bloemenbezorgservice Bloomon levert dit soort trendy najaarsboeketten vanaf € 20,95, deze prijs is inclusief de bezorging, met uitzondering van levering op zondag. Supergaaf!

3 Retro is hot: afstoffen dus die designklassieker!

wonenenco designmeubel vesta kartell
Nog altijd hippe designklassieker, de ghost chair van Kartell. Foto: Wonen&Co

We gaan voor duurzaam! Designklassiekers zoals de Louis Ghost Chair van Kartell, fauteuil 412S van Gispen, Pallone van Leolux en de Panton Chair van Vitra: het zijn slechts een paar voorbeelden van tijdloze designitems die al tientallen jaren en nog jaren vanaf nu duurzame blikvangers zijn in de Nederlandse huiskamer. Je kunt ze vinden op woonbeurs Wonen&Co, waar ze worden gecombineerd met de ‘retro interieurleuk’. De retro seventies en de urban nineties zijn in deze herfst weer helemaal hot. Bloemenprintjes, hout op de muur, warme kleuren en ronde vormen komen voort uit de seventies. Neonkleuren, grafische prints en streetart laten op hun beurt de nineties kids zich weer jong voelen. Welke van deze looks past in jouw interieur?

4 Recyclen in cradle to cradle afvalbakken

brabantia retro sfeerbeeld
Foto: Brabantia

Wil je afval scheiden, maar wil je geen ruimte verspillen aan veel bakken? De cradle to cradle geproduceerde afvalbakken uit de serie Sort & Go van Brabantia, helpen je bij het maken van je eigen recycling station. Verkrijgbaar in de kleuren Light Grey, Grey, Fir Green en Jade Green. Stapelbaar en sterk zijn ze, dus ze kunnen overal worden neergezet en zijn geschikt voor bijvoorbeeld papier op A4-formaat. Het voorste deel van het deksel kan open, ook als er een andere bak op staat. Het kan er ook af, zo kun je er nog beter bij. Handig voor een duurzaam interieurhoekje! 

Lees ook: Woontrend: natuurlijke materialen

5 Ga retro met weckpotten in je keuken

ikea retro interieurlook
Foto: IKEA

Duurzame, knusse retro look in je keuken? Heerlijke geuren in huis krijg je door old-school je eigen oogst te ‘wecken’. IKEA speelt hierop in met hun nieuwe KRÖSAMOS collectie, gericht op het bereiden, bewaren en conserveren van verse ingrediënten en smaakvolle gerechten. KRÖSAMOS is in West-Zweden de benaming voor de lokale vossenbessenjam, die doorgaans veel zelf wordt gemaakt en bij het avondeten wordt gegeten. De stijlvolle karaffen zijn ideaal om olie op smaak te brengen met gedroogde kruiden en specerijen en groente kan makkelijk worden ingelegd in de gekleurde weckpotten. Het keramieken servies en de placemats gemaakt van duurzaam katoen en linnen geven de eettafel een knusse uitstraling en passen daarmee goed bij het herfstseizoen. 

Lees ook: Handgrepen en deurbeslag: de mogelijkheden, aanpak en kosten

Welke toevoeging zou mooi staan in jouw interieur deze herfst?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.