7x de leukste campings met tieners

Een geschikte camping vinden voor een vakantie met jouw tieners? In Nederland, maar ook in de buurlanden, zijn genoeg leuke campings die geschikt zijn voor tieners te vinden. Wat dacht je van een animatieprogramma gericht op oudere jeugd of een speciale chillzone waar ze in alle rust kunnen gamen, muziek kunnen luisteren en met elkaar kunnen chillen. Terwijl de tieners zich vermaken, relax jij ondertussen bij de horeca, voor je tent of in jouw accommodatie. Lees in deze blog wat de leukste campings voor tieners zijn in Nederland, België en Duitsland. 

gitaar spelen camping tiener
Foto: Shutterstock

1. Vakantiepark Witterzomer ??

witterzomer camping

Deze 5-sterren camping in Drenthe ligt net buiten Assen, midden in de natuur. Zowel jonge kinderen als oudere jeugd vermaken zich hier uitstekend dankzij het uitgebreide aanbod aan faciliteiten op deze camping. Tieners kunnen plonsen in het buitenzwembad met spectaculaire glijbaan of in de recreatieplas met zandstrand. Naast deze waterfaciliteiten kunnen tieners ook bowlen, midget-putt-golfen, voetballen, tennissen, basketballen, volleyballen of relaxen op het terras van Brasserie de Bosuil. En wist je dat Vakantiepark Witterzomer ook een visvijver heeft? Gooi lekker een hengeltje uit vanaf je eigen kampeerplaats of huur een accommodatie voor extra comfort.

2. Vakantiepark Ackersate ??

Vakantiepark Ackersate

Een vakantie op 5-sterren Vakantiepark Ackersate is heerlijk vertoeven! Deze camping voor tieners bevindt zich midden op de Veluwe en heeft ontzettend veel te bieden qua faciliteiten. Zo is er een animatieteam, voornamelijk gericht op kinderen van basisschoolleeftijd, dat ook activiteiten organiseert voor de oudere jeugd. Van sportieve evenementen op het voetbal-, tennis- en pannaveld tot gezellige poolparty’s, disco-avonden en filmavonden. Ook is er een heus outdoor trampolinepark! Bij drukte worden er springsessies op leeftijdscategorie gehouden. Zo kan iedereen veilig genieten van veel springplezier. Verblijf op een ruime kampeerplaats of in een comfortabele accommodatie.

>> Wij hebben hier ook een erg leuke vakantie gehad! We deden onder meer een pannenkoekenworkshop

3. Recreatiepark de Boshoek ??

camping de boshoek sportveld

Deze tienercamping op de Veluwe heeft ook een 5-sterren classificatie van de ANWB en biedt alles om optimaal van de vakantie te kunnen genieten. Van waterpret in het binnen- en buitenzwembad tot heerlijke wellnessfaciliteiten en diverse sport- en speelvelden. Gooi een strike op de bowlingbaan, kom gezellig een potje midgetgolfen met uitdagende banen of leef je uit op het sportveld met interactieve spellen. De interactieve speelelementen maken het voor alle leeftijdscategorieën leuk, voor zowel kinderen als tieners. Bekijk het ruime aanbod aan (glamping)accommodaties en kampeerplaatsen van Recreatiepark De Boshoek.

4. Wilsumer Berge ??

zwemvijver wilsumer berge
Foto: Dick Ruumpol Fotografie

Gelegen net over de Duitse grens bevindt zich camping Wilsumer Berge. Op deze camping voor tieners is een recreatieteam dat speciaal voor oudere jeugd de leukste activiteiten organiseert. Denk aan een spannende spooktocht, een coole playbackshow of een voetbaltoernooi. Je tieners willen niet meer weg van deze camping! De grote recreatieplas met zandstrand zorgt ook voor de nodige verkoeling op een warme dag. En als het regenachtig of slecht weer is, kun je gewoon naar de adventurehal. Klimmen op de klimwand of boogschieten is allemaal mogelijk. Voor sportieve activiteiten is er een voetbal-, volleybal-, basketbal- en tennisveld aanwezig. Rust uit op een ruime kampeerplaats of in een volledig ingerichte accommodatie.

5. Vakantiepark ‘t Rheezerwold ??

visvijver rheezerwold

Met een animatieprogramma voor tieners, een binnen- en buitenzwembad en een multifunctionele sportplaza met interactieve sport- en speelvelden is ’t Rheezerwold een echte camping geschikt voor tieners. Gezellig een potje voetballen, basketballen, hockeyen of tennissen of meedoen met de activiteiten van het animatieteam dat onder andere speurtochten, vossenjachten en avondspelen organiseert. Speciaal voor tieners is er een concept genaamd Chilz!. Deze activiteiten zijn uitdagender en tieners leven zich helemaal uit tijdens een voetbal-, hockey- of tafeltennistoernooi. Maar er zijn ook karaoke avonden, gala’s en Wii games. Komen jullie kamperen of verblijven jullie in een luxe en sfeervolle accommodatie? Beide is mogelijk!

6. Petite Suisse ??

camping petit suisse

Camping Petite Suisse ligt in het hart van de Belgische Ardennen en is uitermate geschikt voor natuur- en outdoorliefhebbers. Zo organiseert Petite Suisse veel buitensportactiviteiten waar je tieners aan mee kunnen doen. Van fototochten, klimmen en abseilen tot mountainbiken en quadrijden (mogelijk voor mensen met en zonder rijbewijs) in de Ardennen. Op de camping zelf is ook genoeg te ondernemen. Speel een potje tennis of doe mee aan survival tochten, spooktochten of hutten bouwen. Ervaar het zelf op een van de vele kampeerplekken of accommodaties. Extra leuk: Petite Suisse is gelegen op 500 meter hoogte en is dus een panoramacamping. Vanaf de camping heb je een spectaculair uitzicht over het dal.

7. Recreatiepark de Scherpenhof ??

bowlingbaan scherpenhof

Gelegen op de groene uiterwaarden van de IJssel vind je Recreatiepark De Scherpenhof. De jachthaven en recreatieplas zijn zeer geliefd en maken deze tienercamping erg populair. Voor uren waterplezier is er een binnen- en buitenzwembad en de recreatieplas is daarnaast ook geschikt voor leuke water(sport)activiteiten. Speciaal voor de oudere jeugd is er de Chillzone. Tieners kunnen elkaar hier ontmoeten, spelletjes spelen op de Playstation, muziek luisteren of lekker chillen op de bankstellen. Ook is er een bowlingbaan, tennisbaan, sauna en horecagelegenheden. Genoeg vertier voor jong en oud! Beleef het tijdens een kampeervakantie of een verblijf in een van de accommodaties.

Ben jij al eens naar één van deze campings geweest? Hoe was dat?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.