Keek op mijn Week: shoppen bij de groothandel, Jane Goodall en Artis Micropia

Herfstvakantie en dat merken we zeker aan het weer met storm, regen en hier en daar een herfstzonnetje. Prachtig weer voor regenbogen; mijn jongste dochter en ik hebben er vandaag wel 3 gezien! Voor de kinderen is het weliswaar vakantie, ik ren mezelf een slag in de rondte. Alles viel even in dezelfde week, dus ben ik naar 2 dierentuinen geweest…

rode kruis donatie
Spelletjes, tassen en boeken doneren bij het Rode Kruis.

Dat verdient een bloemetje

Zaterdag was ik al vroeg wakker en besloot ik lekker een paar serietjes Bull te kijken vanuit mijn warme bed. Toen de meisjes wakker werden had ik er al 2 afleveringen op zitten, haha. Toen iedereen aangekleed was, hebben we wat spullen bij elkaar verzameld. Het Rode Kruis hield vandaag een inzameling van kleding en spelletjes voor een groep vluchtelingen jongens tussen de 14 en 17 jaar die in ons dorp wordt opgevangen. Ik heb wat tassen gevuld met puzzels, strips, spelletjes, tassen en lege opschrijfboekjes en die hebben we langsgebracht zodat ze iets te doen hebben.

Daarna reden we door naar de bloemenkraam waar de meisjes een mooi boeket lieten samenstellen voor hun vader die dit weekend jarig was. Ze hadden zelf al chocolade voor hem geshopt, maar dat vond ik toch een beetje een karig cadeau. Trakteerde mezelf ook maar meteen op een mooie bos bloemen!

rode kruis donatie

Kids met een broodje kroket bij hun papa gedropt, de bloemen in het water gezet en toen was het me-time! Ik had mijn nieuwe Protest trui aan, gekregen voor de blog (artikel volgt) en heb me druk gemaakt achter de laptop en in het huishouden. De post bracht stickers met microben en een uitnodiging om een perspresentatie in Micropia te bezoeken. Toen het zonnetje scheen besloot ik meteen een paar stickers waarmee je vrijkaarten kunt winnen te verstoppen in mijn eigen straat en bij het Rode Kruis.

microben stickers

Beetje rommelen

Zondag lekker in huis gerommeld. Met mijn Gardena voegenkrabber in de weer geweest, een unboxing van de Monsterbox opgenomen, andere dingen voor de blog gedaan en ’s avonds een restje HelloFresh empenada met komkommersalade gegeten. Oh, en ik dronk een vers groentensapje want zaterdagavond laat werd er een doos bevroren sapjes voor de blog bezorgd.

empenadas

Shoppen bij NED Dutch Fashion

Maandag lekker op tijd mijn moeder opgepikt. Ze ging gezellig mee shoppen bij NED Dutch Fashion, een groothandel met geweldige kleding die in allerlei boetiekjes in Nederland te koop is. Vorig jaar was ik hier zeer goed geslaagd, de kleding is comfortabel, valt mooi en is mijn smaak. En ook de smaak van mijn moeder, dus toen ik wederom werd uitgenodigd vroeg ik direct of zij ook mee mocht. Nu kunnen we dus twinnen met kerst! We vielen beiden voor een leuk blouseje met dezelfde print, alleen hebben we allebei een ander model uitgekozen. Ik koos daar nog een prachtige legging van vegan leather bij uit. Binnenkort een uitgebreide outfit post.

ned dutch fashion
Samen met mama outfits passen bij NED Dutch Fashion.

Jane Goodall boekpresentatie

Dinsdag alvast een lente editie gepland van de Blogboot. Op 14 maart gaan we varen met het thema lente op verzoek van een leuke klant. Zin in! De boot van 1 november zit inmiddels wat bloggers betreft ook vol, op 14 december zijn er nog wel een paar plekjes vrij. Merken kunnen voor alle vaarten nog aanhaken.

apen in ouwehands

’s Middag wilde ik naar Ouwehands Dierenpark rijden, maar eerst nog even tanken… Helaas bleek er een pinstoring en mijn tank was bijna leeg. Even checken hoeveel cash ik nog had, en voor 5 euro benzine getankt. Precies genoeg tot het volgende tankstation. Pfoeh…

apen in ouwehands
Nieuwe verblijf van de Bonobo’s.

In Ouwehands was ik uitgenodigd voor de boekpresentatie van ‘Het Boek van Hoop’ door Jane Goodall. Jane ken je vast wel, zij is inmiddels bijna 88 jaar oud en bekend van haar studies naar chimpansees en andere primaten. Ze zet zich actief in voor natuurbehoud, in het bijzonder voor het leefgebied van chimpansees. Ik vind haar fantastisch en zeer inspirerend. Helaas kon ze er toch niet live bij zijn, maar actrice Miryanna van Reeden – die haar audiotour langs de apen heeft ingesproken – was er wel. Zij heeft Jane voor ons geïnterviewd en ook vanaf het scherm kun je haar positieve energie gewoon voelen!

apen in ouwehands
Mandril.

Een mooie quote die ik graag met je deel: “Young people CAN make a difference. To change the mind, you need to change the heart. To reach the heart, you tell stories that inspire…” Oftewel: ook jonge mensen kunnen het verschil maken. Om een mening te veranderen, moet je het hart veranderen. Om het hart te bereiken, vertel je verhalen die inspireren…

olifanten ouwehands
Dit is dus één van de bijzondere tafereeltjes die ik na sluitingstijd zag, een mama olifant op stap met haar kleintje.

Ze hoopt met haar boek bij te dragen aan het redden van de planeet, die we met z’n allen behoorlijk hebben uitgeput. Alle kleine beetjes die 1000 mensen doen, tellen bij elkaar toch op tot een groot gebaar, zegt ze in haar boek. Zodra ik het uit heb volgt een review.

 

Ouwehands Dierenpark doneerde deze avond maar liefst 25.000 euro aan de Jane Goodall Foundation. Wij mochten een deel van de nieuwe audiotour uitproberen na sluitingstijd. Daarbij zagen we ook onder meer het nieuwe verblijf van de Bonobo apen en het schattige baby olifantje dat met zijn moeder samen op stap was. Zie hoe prachtig deze dieren zijn en draag bij aan het behoud van hun natuurlijke leefomgeving (en die van onszelf) was de boodschap.

artis micropia tentoonstelling
In ARTIS Micropia.

Artis Micropia

Woensdag vroeg uit de veren. We waren om 9.15 uur uitgenodigd in ARTIS Micropia, het microben museum naast de dierentuin in Amsterdam. Jij kunt vrijkaartjes winnen als je de QR-code scant op de microbe stickers die wij in Bodegraven hebben verstopt. Hoe dan ook, het was ontzettend interessant en leerzaam. We konden vragen stellen aan een echte microbioloog, door microscopen kijken en allerlei leerzame proefjes en observaties doen. Na afloop kregen de meisjes een ‘schattig’ knuffeltje mee van een beerdiertje. Lees vooral onze review, want voor kinderen tot 18 jaar is toegang gratis.

artis micropia tentoonstelling

Na ons museumbezoekje mochten we de dierentuin in. Wanneer ben jij voor het laatst in Artis geweest? Voor mij was het zeker 15 jaar geleden. Als freelance journalist kreeg ik van de toenmalige directeur een rondleiding waarbij hij vertelden boven welke hokken in de tweede wereldoorlog Joden ondergedoken zaten… De hokken van toen staan er niet meer, maar het heeft diepe indruk op mij gemaakt.

artis dierentuin
Artis <3

De meisjes genoten in ieder geval van het uitstapje. We zagen giraffen wegrennen en schuilen voor de regen, hebben allerlei soorten insecten bestudeerd en maakten een flinke klim om de panters te bewonderen. Daarna was ik op, zo’n klim gaat nog niet maar het wandelen langs de dieren was fijn en gezellig met de kids. Lekker op tijd keerden we weer huiswaarts waar ik tevreden mijn bed in ben gedoken. Quality time met de meisjes is het allemaal waard.

artis dierentuin artis dierentuin

Ziekenhuis, regenbogen en Addams Family

Donderdag wederom vroeg op. De oudste brachten we bij oma en daar nog even snel een kopje koffie gedronken. Met de jongste reed ik naar het Hofpoort voor de jaarlijkse oogcontrole in het ziekenhuis. Het zou een lange afspraak worden met druppelen, dus mijn tas zat vol met ‘voelvermaak’ en een zonnebril. Gelukkig viel het allemaal reuze mee. De testjes deed ze prima en vorig jaar had ze nog een nieuwe bril gekregen, dus de orthoptist gaf aan dat ze geen aanleiding zag om te druppelen. Yay!

sapje
Gezonde start van de dag met een Sapje.

Dat betekende ook niet samen iets lekkers halen in het restaurant, dus dochter was toch ietsje teleurgesteld hoewel ze opgelucht was niet die vervelende druppels in haar ogen te krijgen. Onderweg regende het én de zon scheen. Kermis in de hel, zouden mijn oma’s zeggen. We zagen wel 3 regenbogen onderweg en genoten van dat spektakel.

Oma en grote zus bleken samen iets lekkers gebakken te hebben! Probleem opgelost. Nog even een paar leuke foto’s laten maken waarin mijn moeder en ik samen twinnen in onze nieuwe outfit van NED Dutch Fashion.

ned fashion

Ook tussendoor even extra sneltesten ingeslagen, omdat we bericht kregen van besmette kindertjes in beide klassen en één van de meiden daar was wezen spelen. De test was gelukkig negatief. Baal wel dat de meisjes nog geen 12 zijn en dus nog risico lopen, de berichten in de patiëntengroep de afgelopen jaren zijn heel heftig – ook bij kinderen.

perspakket addams family

Thuis kon ik lekker aan het werk en werd er een perspakket afgeleverd waarmee de kinderen eigenlijk de hele middag zoet zijn geweest. We kregen een ‘haunted house’ – ik bewaar hem voor eventuele sinterklaas surprises – van The Addams Family met wat leuke buttons én een nieuw Nintendo Switch spel. Geschikt voor 7+ en ze vonden het té grappig! Later nog op streamingsdiensten gezocht of we de film konden bekijken, maar aangezien ik geen zin had daar 4 euro voor te betalen is dat niet gelukt. Om het spel lachen ze zich rot, vooral het level waarbij ze door de soep heen racen als Morticia en Wednesday. Je kunt het met tot 4 spelers tegelijk spelen.

perspakket addams family

Fysio en microben verstoppen

Vrijdag schrokken de meisjes wakker van mijn wekker. Sorry! Ik moest om half 9 bij de fysiotherapeut zijn om mijn oefeningen te doen. Zij kropen samen onder een dekentje op de bank met een tekenfilm aan. Ik werkte mijn schema af en kletste hier en daar gezellig bij met de andere patiënten en instructeurs.

ned fashion
Me-time: boekje lezen in een nieuwe outfit van NED Fashion.

Thuis tijd voor een bakje koffie en zorgen dat de kinderen iets anders gingen doen dan op een schermpje. Ze kozen voor lekker knutselen en tekenen, zodat ik kon werken. ’s Middags konden ze een zakcentje verdienen door samen op de fiets de microben stickers van microben op lantaarnpalen te plakken in ons dorp. Woon je in Bodegraven? Dan kun je ze vinden en daarmee vrijkaartjes winnen voor Micropia. Het begon al snel te regenen, dus ze hebben een klein rondje gedaan maar toch even fijn buitenlucht opgesnoven. Hints kun je vinden op Facebook.

 

Lees ook deze Marstyles Weekly 

Is het jou tussen het werk door gelukt om je kinderen ook iets anders te laten doen dan achter een schermpje zitten deze herfstvakantie?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.