Keek op mijn Week: Archeon, filmpremière, Kidz City en weer een leenauto van Peugeot

We naderen alweer het einde van de zomervakantie voor de kinderen… Wat gaat de tijd toch snel. Waar een vriendinnetje van mijn dochter verzuchtte dat “ze zich rotverveeld” gaf ik aan dat we het eigenlijk razend druk hebben. Mijn eigen dochter vond toch dat ze zich wel een keer een half uurtje verveeld had. Tja, tieners hè? Ik hoop mezelf dit weekend een klein beetje te kunnen vervelen. Zou lekker zijn!

archeon
Gezellig met z’n allen aan de pannenkoek in het klooster.

Archeon en logeren

Zaterdag vroeg op om ons neefje op te halen. Als cadeautje voor zijn 11e verjaardag namen we hem een dagje mee uit en daarna mocht hij blijven logeren. Mijn dochters genoten net zo hard van dit cadeau als hun neef. Herinneringen aan hun kindertijd is toch ook eigenlijk het meest bijzondere dat je kunt geven? We gingen dus een dagje naar het Archeon, waar je met de museumjaarkaart gratis naartoe kunt. (Ik heb er wel profijt van dit jaar hoor!) Even een duik in de geschiedenis en dan vooral ook die van onze eigen woonplaats waar vroeger de Limes doorheen liep. (Tegenwoordig noemen we dit de oude Rijn.)

archeon

Boten als de ‘Zwammerdam’ maakten indruk, net als de verschillende geschiedkundige periodes. Van jagers en verzamelaars tot Romeinen en middeleeuwen. Er kwam nog een ‘echt’ Romeins leger voorbij marcheren ook (en de kinderen konden les krijgen in het opvolgen van bevelen, dit deden ze erg leuk). Grappig genoeg hebben ze zich het langst vermaakt in de speeltuin, dit themapark heeft dan ook een flinke speeltuin in het midden. Achter mijn dochter haalde iemand een nat pak, bij het oversteken via paaltjes in het water. We aten een heerlijke pannenkoek in het klooster tussendoor en hoorden van een monnik hoe dat vroeger met brillen zat.

archeon
Ai, daar haalt er eentje een nat pak…

Wat ik zelf het leukste vond? Dat we een buurvrouw van het vorige huis tegenkwamen! Zij werkt in het Archeon en gaf ons een leuke poppenkastvoorstelling met haar handgemaakte poppen en accessoires (ja, die maakt ze zelf!). Het was een zonnige dag, maar dit was heerlijk uitpuffen in de schaduw.

archeon

Na ons bezoek reden nog door de carwash, want dat is natuurlijk ook een leuke attractie. Thuis zetten we een film aan en bestelde ik patat. Feest compleet voor de logeerpartij!

Wat een schattige inbreker

Zondag was uiteraard een chilldag. Neef vertrok ’s ochtends weer, ik kroop achter de laptop en sleepte heen en weer met stofzuigers. De oudste vertrok naar een vriendin. En mijn jongste dochter betrapte een inbreker… Het was wel een heel schattige: een wit met rode kitten. Glipte steeds onder onze hordeur door naar binnen. Supercute en we hebben hem uitgebreid geknuffeld en een bakje water voor hem neergezet. We vroegen ons af van wie dit poesje zou zijn. De meisjes hoopten stiekem dat we hem konden houden, want hij was zo lief en een fijn speelkameraadje. Hij bleek echter van de buren te zijn. Dit was zijn allereerste dag buiten, de kleine boef.

kitten

Wimpers

Maandag was ik lekker productief. De ene tekst na de andere rolde uit de vingers. Ik volgde mailtjes op en had inspiratie. Fijn altijd hoor als de kids weg zijn dat je lekker kunt doorwerken. Einde van de dag liet ik bij Bella 3B mijn wimpers bijwerken. Die moesten netjes zijn, want de volgende dag stond er een filmpremière op de agenda.

wimpers netjes
Ze zitten weer netjes, en die prachtige ketting is van Kaya Sieraden met de initialen van mijn kinders.

Boekhouder, fysio en première Niks Vreemds Aan

Dinsdag weer een drukke doe-dag voor mij. In de ochtend had ik een afspraak bij de boekhouder om de jaarcijfers en de aangifte door te spreken. Vond ik toch een beetje spannend: in hoeverre had mijn longcovid invloed op de cijfers? Gezien hoe weinig ik in staat was te werken (daar heb ik niet mee te koop gelopen op de blog, maar lange tijd was het veel als het me lukte om 2 of 3 uur op een dag iets nuttigs te doen, ik wilde alleen geen klanten kwijtraken dus dat schreef ik niet op) was de winst in vergelijking met het jaar daarvoor (omzet min kosten) best okee.

boekhouder

’s Middags stond er fysiotherapie op het programma. Vorige week had ik daarbij best wat stappen gemaakt qua vooruitgang, maar nu viel het tegen. Ik werd duizelig van de oefeningen. Hartslag bleef niet stabiel. Zuurstof schommelde. Blegh. Toch te druk geweest misschien? Of zou het aan het weer liggen? Nou ja, de fysio stelde me gerust dat het echt niet gek is om af en toe weer een stap terug te zijn. De progressie komt misschien volgende week wel weer? Na de training was ik helemaal gesloopt. Dompertje, maar goed de dag was nog niet over.

niks vreemds aan
René Mioch bedankt de cast, regisseur en productie.

Deze avond had ik voor het eerst in tijden weer eens een première feestje! Zo eentje waarbij je zelfs je vaccinatiebewijs moet laten zien. Ik was uitgenodigd bij Pathé Leidsche Rijn om in het bijzijn van de cast de eerste bioscoopvoorstelling te bekijken van de grappige sexy komedie Niks Vreemds Aan. Voor het eerst in tijden dus weer eens volledig in de make-up en iets feestelijks aan. Na de voorstelling was er een feestje op het dakterras met champagne, butlers met ontbloot bovenlijf en net zo’n keukenschortje aan als Juvat (Ilias) in de film en overal ananasdecoratie. Het was een intiem feestje zonder rode loper foto’s, geen volle zaal maar wel veel BN-ers: de cast was tenslotte aanwezig en ook was er een Miss van elke provincie in de zaal. Heerlijk mensen kijken dus en genieten van de film, die ontzettend leuk was! Echt een film die veel lezeressen aan zal spreken, verwacht ik ook. De ongemakkelijkheid in het plot is heerlijk herkenbaar.

niks vreemds aan

Dagje KidzCity

Woensdag vroeg de meisjes opgepikt. Ik had via de blog staycationineigenland vrijkaarten gewonnen voor kinderspeelparadijs KidzCity in Utrecht. Een soort Ballorig maar dan groter en met stoerdere attracties zoals botsauto’s, een lasergameparcours en mega grote glijbaan. Mijn kinderen vonden vooral het ‘klimding’ geweldig. Heb verder niet naar ze hoeven omkijken, want er bleken boven bij het restaurant flexplekken aanwezig. Ik plugde mijn laptop in het stopcontact en heb lekker gewerkt.

werken bij kidzcity

Af en toe kwamen de kids aanwaaien voor een ijsje, slokje drinken of een patatje. Fijn om eens een keer niet overal foto’s van te hoeven maken omdat je er ‘voor je werk’ bent, maar gewoon lekker je ding te doen (in dit geval ook werken, maar dan productief achter de laptop). De consumpties zijn hier netjes geprijsd trouwens, dus als je een werkplek zoekt met vermaak voor je kinderen zit je hier goed.

werken bij kidzcity

Wij zijn hier eigenlijk de hele dag geweest: van 11 uur tot kwart voor 4. Enige nadeel is het parkeren, veel mensen hadden 2 plekken ingepikt met 1 auto dus wij moesten een stuk verderop de auto neerzetten. Verder was het prima, op de terugweg had ik 2 slapende kinderen in de auto! Lekker moe van een leuke dag. Ideaal zo’n speelparadijs voor werkende ouders die geen gebruik maken van de kinderopvang.

werken bij kidzcity

Peugeot e2008 GT ophalen en restaurant Tijger

Donderdag mochten de kinderen even bij hun vader spelen, zodat ik naar Amsterdam kom om een Peugeot e2008 GT op te halen voor de vakantie. Met de huidige benzineprijzen (bijna 2 euro per liter!) erg prettig om een elektrische auto mee te hebben, waarbij Peugeot de brandstof betaald. Ik vertelde mijn ex dat ik ruim 70 euro kwijt was voor een volle tank, hij rijdt ook elektrisch en gaf aan voor een volle accu nog geen 2 euro te betalen… Wat een absurd verschil. Met de lange afstanden die ik moet rijden ben ik wel een beetje nerveus of de actieradius het redt en of ik tijdig laadpunten kan vinden maar met dit verschil qua brandstofkosten wil ik als volgende auto toch ook serieus het elektrisch rijden overwegen.

e2008 peugeot gt
Ja, stoere auto mam!

Deze SUV rijdt in ieder geval zeer comfortabel en het is een GT dus bijzonder goed uitgerust met allerlei fijne snufjes, zoals een dakraam dat met 1 druk op de knop opent of sluit. Mijn kinderen stonden te juichen toen ze ons vakantievoertuig zagen! Lekker groot, veel ruimte achterin dus én USB aansluitpunten om de telefoontjes op te laden tijdens de lange rit.

lieve hond

We reden snel even langs een vriendin van mij om het spel Risk op te halen. Gezellig even een bakje koffie gedaan en de kinderen speelden eindeloos ‘zoek de knuffel’ met lieve hond Finn.

Thuis moest mama toch echt achter de laptop. Klanten werven voor de Blogboot, previews heen en weer pingelen met bloggers en natuurlijk zelf het nodige schrijf- en belwerk verrichten. Einde middag moesten er ook nog iets van boodschappen komen. Dat ben ik dus gaan doen, maar eenmaal thuis gingen de schermpjes van de kinderen uit: mee helpen met de avondmaaltijd! Het werd TexMex en de dametjes mochten salades maken en de tafel vrolijk aankleden. Het zag er gezellig uit, inclusief papieren parasolletjes en brandende kaarsjes. Ik gooide maïskolven in kokend water en bakte een gehaktprutje op met wraps erbij. Het leek net of we een feestje hadden zo met elkaar. Later als ze groot zijn, dromen de meisjes over hun eigen restaurant ‘Tijger’ en de recepten van vandaag komen ook op het menu.

tex mex avond
De kinderen hebben de tafel gedekt en meegeholpen met de salades.

Shoppen en de zolder ontdekken

Vrijdag mocht mijn oudste dochter nog voor haar 10e verjaardag lunchen en shoppen met één van haar tantes. Ze had er ontzettend veel zin in en werd verschrikkelijk verwend. Een geweldige herinnering voor later. Wat een feestje voor haar. Kleine zus was in eerste instantie een tikkeltje grumpy en verdrietig, maar zat snel in haar eigen wereldje toen ik een bak knutselspullen opende en de zoldertrap naar beneden haalde. Op zolder kon ze nog veel meer spullen, oude foto’s en knutseltroepjes ontdekken. Samen lunchten we de lekkere saladerestjes van een dag eerder en toen ik druk verdiept in mijn schrijfwerk zat, stond ze ineens naast me… Een prachtig opgemaakt bord vol roze bloemetjes en lekkere hapjes in haar handen. “Voor jou.” Nou smelt… Wat een prachtig kind is het ook!

werk snack

Dit weekend pak ik de vakantiebagage in, storm ik door het huishouden, hoop ik wat vooruit te kunnen werken aan de blog én wens ik me ook nog even te vervelen. Gewoon lekker voor de televisie hangen met een film of serie en ff niks.

 

Wat zijn jouw weekendplannen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.