Lachen? Bioscooptip: Niks Vreemds Aan

Knalhard lachen in de bioscoop? Herken je jezelf als veertiger in het eeuwige vrijgezelle leven of juist in de sleur van een ellenlange relatie? De hoofdpersonen uit Niks Vreemds Aan – Ilse Warringa ken je wel van de Luizenmoeder – proberen hun liefdesleven op te leuken. ‘Swingen’ blijkt een nieuwe hype en dat willen ze proberen… Of het een succes is? Vanaf 19 augustus draait deze geweldige film in de bioscoop!

niks vreemds aan

Ik was dinsdag 17 september uitgenodigd bij Pathe Leidsche Rijn in Utrecht voor de première van deze film, in aanwezigheid van de cast. Heel erg tof, zeker ook vanwege de afterparty op het dakterras. Eindelijk de kans dus om mijn vaccinatiebewijs een keer te laten scannen, want dat was een voorwaarde voor toegang. Wat een tijd geleden zo’n feestje!

niks vreemds aan

De dresscode was sjiek en ‘iets met ananas’. Ananassen op hun kop schijnen in Amerika hét teken te zijn dat je als koppel open staat voor ‘swingen’. En swingen is dus niet zoals vroeger ‘dansen’, nee het betekent dat je samen met een ander stel van partners wisselt voor een spannende avond. Niet mijn ding, maar wel een geweldig onderwerp voor een film.

Hier de trailer:

De stellen die de hoofdrol spelen vinden het behoorlijk ongemakkelijk, hun eerste keer ‘swingen’. De grappen in de film zijn hilarisch en je voelt met de types mee. Verderop in het zelfde appartementencomplex staat een naakte man op het balkon en schrikt de bewoonster zich rot. Uiteindelijk krijgt hij een hilarisch keukenschort aan met afbeelding van lingerie. Leuk dat ze dit op de afterparty hadden doorgetrokken: de obers hadden eveneens een ontbloot bovenlijf met kek keukenschortje haha. Ik heb geen foto’s gemaakt, dat vond ik niet zo gepast met al die BN-ers maar het was wel heel erg leuk, ook overal ananassen qua aankleding, een DJ met fijne muziek en natuurlijk champagne om de bioscooppremière te vieren.

niks vreemds aan
René Mioch bedankt de cast, regisseur en productie.

Nog een geinig weetje, Marijke Helwegen had moeite met de lift… de arme vrouw is 6x op en neer gegaan voordat ze op de juiste verdieping aan kwam voor de film vertelde ze. Erg lieve sympathieke vrouw! Gelukkig kwam ze tijdig waar ze wezen moest.

Niks-vreemds-aan_st_4_jpg_sd-low
Foto: PR

Waar gaat de film over?

Dit is een echte Nederlandse sexy komedie. Niks Vreemds Aan gaat over liefde, relaties, hunkering, maar bovenal over hoe je het spannend kunt houden met elkaar. Twee stellen in een semi-spontane opwelling voor het eerst te gaan swingen. Een ervaring die in alle opzichten anders loopt dan ze hadden verwacht en hun levens voorgoed doet veranderen.

Suus (Ilse Warringa) houdt van haar ietwat doorsnee leven en van haar man Mats (Loek Peters), maar weet dondersgoed dat het vuur in haar huwelijk al een tijdje gedoofd is. In een dappere poging om de passie te doen herleven, meldt ze hen in een spontane opwelling aan voor een swingers-app. Te druk met het schrijven van zijn nieuwe boek, stemt Mats gedachteloos in, zich niet bewust van wat hem eigenlijk gevraagd werd. Maar wanneer Xander (Frederik Brom) en Daniëlle (Peggy Vrijens) op de stoep staan, wordt het allemaal wel heel echt…

Xander is blij met zichzelf en met zijn aantrekkelijke vriendin Daniëlle, maar hij houdt van spanning en speelt met het idee om een keer te swingen. Daniëlle is minder enthousiast, toch weet Xander haar te overtuigen om het swingen eenmalig een kans te geven.

In hetzelfde appartementencomplex woont Lot (Tina de Bruin). Lot is al heel lang single. Andere mensen bestempelen dat misschien als ‘te lang’, maar Lot is happy just the way it is. Ja oké, ze heeft een kat, maar dat hoort er volgens haarzelf nou eenmaal bij als je een single vrouw van midden 40 bent. Natuurlijk wil ze ook wel eens daten, het komt er alleen nooit van “want dan heb ik een date en besluit ik gewoon niet te gaan”. Tot er op een avond ineens een naakte man op haar balkon staat. Ilias (Juvat Westendorp) heeft zo zijn ondoorgrondelijke charmante maniertjes in de omgang met vrouwen. Hoewel Lot in eerste instantie niks van hem moet weten, beginnen ook haar knieën te knikken van deze woest aantrekkelijke man.

Cast: Ilse Warringa, Tina de Bruin, Peggy Vrijens, Frederik Brom, Loek Peters, Juvat Westendorp, Maurits Delchot

Niks-vreemds-aan_st_5_jpg_sd-low
Foto: PR

Review van Niks Vreemds Aan

Mustsee deze film! Ik heb echt ontzettend gelachen om de ongemakkelijkheden van het plot. Veel dingen zijn best herkenbaar als je ergens in de 40 bent. Je kunt naar deze film gerust je partner meenemen, heb ik ook gedaan. Kijkt nooit televisie maar heeft net als ik genoten van de film en even hard gelachen als ik. Juist als je eigen relatie in een sleur zit, zou ik je aanraden om hier een datenight van te maken! Over deze film hebben jullie zeker weten allebei een mening. Met vriendinnen zal het overigens net zo’n leuke avond worden hoor, genoeg gespreksvoer na het zien van Niks Vreemds Aan.

Het kijken van de film is juist weer helemaal niet ongemakkelijk ook al gaat het over seks. Dit is namelijk heel mooi buiten camera verwerkt dus er zit geen naakt in of andere beelden die voor sommige lezeressen uit hun comfortzone zullen zijn. Ze hebben dit geweldig in beeld gebracht of eigenlijk dus juist niet, haha. De typetjes zijn heel herkenbaar, zeker Suus en Mats vond ik zelf. Zijn idee voor een cadeautje voor hun trouwdag en haar reactie daar op ‘dan regel ik het zelf wel’, bijvoorbeeld. Feelgoodmomentje als Mats aan het eind van de film toch nog de kapstok maakt. 

Kortom: zin in een heerlijk avondje uit, ga lekker naar de bios met je partner of een vriendin en lach je stress er even lekker uit. Aanrader, wij vonden hem ontzettend grappig!

Wist jij dat trouwens, van die ananassen op hun kop?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.