Lifehack voor het avondeten met kinderen

Is avondeten bij jou ook regelmatig een struggle? Als alleenstaande ouder vind ik het soms best lastig om er genoeg groente in te krijgen. Of überhaupt dat de kinderen genoeg van de avondmaaltijd binnenkrijgen. Wat hebben ze bij hun vader gegeten? Is het iets dat ze allebei lekker vinden? Wat wil ik zelf graag eten? Hebben we genoeg afwisseling in het menu? Nu heb ik echter iets gevonden dat lijkt te werken…

omgekeerde avond
Foto: Shutterstock

Ik was laatst in een Moedermaffia room op Clubhouse waar deze tip gedeeld werd. Door een vader overigens. Die hebben er vaak net weer een andere kijk op. Aangezien deze tip lijkt te werken bij mijn kinderen, deel ik hem graag met jullie. Dit idee slaat vast aan bij meer gezinnen met kinderen in de basisschool leeftijd! Als alleenstaande ouder moet je het jezelf af en toe even wat makkelijker maken, het is al pittig genoeg. Daarom hoop ik dat deze tip bij jouw kinderen net zo in de smaak valt als bij de mijne.

Wat het is?

De omgekeerde avond!

Mijn kinderen zijn er razend enthousiast over. Het idee is dus dat ze een afstreepkalender maken met 20 vakjes. Elke keer dat ze ALLEBEI hun bord goed hebben leeggegeten, mogen ze een kruisje zetten. Na 20 punten hebben ze hun beloning verdiend: de omgekeerde avond. Op zo’n avond stoppen ze mama vroeg in bed (ik wil wel een bedtijd verhaaltje en ja ik heb een tv op de slaapkamer haha) en mogen de dames samen op de bank met chips en cola. Opblijven tot ze moe zijn. Uiterlijk middernacht.

Inmiddels zijn er al 4 punten verdiend: 2 avonden gelukt, de derde avond hadden ze niet echt honger. Als co-ouder heb je de mazzel dat het even duurt voor de puntenlijst vol is, omdat je de kinderen niet elke avond hebt. Iets leuks om naartoe te werken dus!

>> Lees ook Lifehacks van Gezinnig voor opstaan en slapengaan

Vond het echt een mooie lifehack. Is het een tip die bij jou thuis ook aan zou slaan?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.