Vrolijke voorjaarsschoonmaak!

Lente: langere dagen, zon, lekker buiten zijn en… tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Schoonmaken is geen saaie boel als je het met een regenboog doet, zegt het kleurrijke eco schoonmaakmerk Method. Ze dagen je uit om van schoonmaken iets vrolijks te maken: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Op hun website kun je dan ook de “spring clean challenge” vinden. Eenentwintig dagen joyful content om frisse energie binnen te laten en je happy feelings exponentieel te laten groeien. Want juist in de lente moet je aan je eigen geluk te werken, zeggen ze. Krijg je al zin in je eigen next level voorjaarsschoonmaak? 

method schoonmaakmiddel

Spread joy! Het begint bij jezelf

Ik vond het een leuke uitdaging om wat vrolijke foto’s te schieten met de kleurrijke producten van Method. Ze stuurden me een compleet pakket toe om de boel thuis weer fris en fleurig te maken. Lekker makkelijk: beetje sprayen en een doekje. Kind kan de was doen. Onder het motto ‘spread joy’ streeft Method de missie na de wereld mooier te maken en dat kan alleen als je zelf gelukkig bent. Daar ben ik het helemaal mee eens, je eigen geluk vinden is een keuze. Zo heb ik zojuist mijn toilet gepoetst met wat badkamerspray en kijk ik toch blij naar de blinkende fris ruikende ruimte!

method schoonmaakmiddel
De tuinstoelen van Patty Brard even poetsen. Careca Verhuur heeft deze leukerds speciaal voor haar nieuwe Kruidvat collectie in deze mooie pasteltinten geverfd.
method schoonmaakmiddel
Poetsen in de skilift! Je kunt deze cabine voor private dinners huren bij Careca Verhuur, hij heeft al bij diverse beroemdheden in de tuin gestaan.

Waarom poetsen in de lente?

De lente staat symbool voor een nieuw begin. Door de frisse energie die in de lucht hangt, is dit hét perfecte moment om wat nieuwe zaadjes te planten en te investeren in je eigen geluk. Na het afgelopen jaar kunnen we wel wat extra vitamine Dopamine en Serotonine gebruiken. Bovendien kun je met het mooie weer nu lekker de ramen en deuren opengooien voor een frisse wind en het winterstof en de schoonmaakluchtjes waaien ook meteen de deur uit. Waar je nu in investeert, daar heb je het hele jaar plezier van. 

21 dagen schoonmaakchallenge

Om Nederland een handje op weg te helpen, heeft Method de “21-Day Spring Clean Your Mind Challenge” opgestart. Gedurende eenentwintig dagen word je uitgedaagd om samen met hun kleurrijke ‘joy-coaches’ je gelukshormonen eens even flink op te poetsen tot ze glimmen als nooit tevoren. Eenentwintig dagen? Ja die hoor je dus vaker, zo lang heb je nodig om een nieuwe gewoonte aan te leren. Elke dag een klein beetje poetsen.

Hier alvast een tipje van de sluier:

Colourful Mondays | De maandag gaat bont van start. Styliste Maureen Powels, daagt je uit om je zo kleurrijk mogelijk te kleden. Van een beetje kleur knapt namelijk letterlijk alles en iedereen op. En dat geldt ook voor je kleding. Een kleurrijke outfit is een enorme mood booster. Kies daarom eens voor een felroze trui, of knalgele sneaker. Wedden dat jij binnen no-time de Monday blues verslaat?

Spread joy Tuesdays | Op ‘Spread Joy Tuesday’ stimuleren method en rainbow-warrior Glitziegal je iets liefs te doen voor een ander. Uit onderzoek is gebleken dat geven je letterlijk gelukkig maakt. Of het nu iets kleins is als een handgeschreven kaartje, een cadeautje recht uit het hart, of dat je je schort aantrekt en eens iemand verwent met een plant-based maaltijd. Door iets goeds te betekenen voor een ander, voel jij je automatisch ook beter. Wie verdient volgens jou iets liefs?

Do Good Wednesdays | Op woensdag – oftewel, Do Good Wednesday – daagt method je uit je dankbaarheid te uiten naar onze planeet. Spoken-word talent Nick Waesberg laat  zien hoe je dat in woorden kunt doen, presentatrice Mandy Woelkens duikt ervoor de keuken in en maakt een vegan friendly gerecht uit haar eigen kookboek­­­­.

Aromatic Thursdays | ‘Aromatic Thursday’ staat in het teken van geuren. Karlijn en Evelyn van lifestyleplatform Holistik, wakkeren je geursensatie aan en dagen je uit je innerlijke rust te vinden, aan de hand van (h)eerlijke geuren en een geleide mediatie. Oftewel, ‘sniff’ jezelf gelukkig!

Funky Dancing Fridays | Klaar voor het weekend? Op Funky Dancing Vrijdag challenged body positivity danseres Danca Deusa je om je weekend vol positiviteit in te luiden. We kunnen dan wel niet de deur voor uit, maar dat betekent niet dat je er thuis met jezelf niet een gezellige party van kunt maken. Zet je favoriete nummer aan en schud al je zorgen even van je af.

Sporty Saturdays | Tijdens het sporten maakt je lichaam de stof endorfine aan, ook wel een gelukstofje genoemd. Het zorgt ervoor dat je je na je work-out ontspannen en tevreden voelt. Samen met Lienke van Dear Good Morning sla je op zaterdag daarom vol aan het bewegen. Kom maar op met dat voldane gevoel.

Designer Sundays | De zondagen staan volledig in het teken van een mood-boosting inrichting. Kleurrijke interieurstylist Maruska (@roestompoes) laat je zien hoe je meer kleur – en daarmee happy feelings – in huis kunt brengen. Doe mee en richt je interieur in met allerlei regenboogkleuren!

method schoonmaakmiddel
Pieuw pieuw pieuw!

Wij genoten er in ieder geval van om vrolijke foto’s te maken. Onze eerdere review van de producten van Method kun je hier vinden.

Je kunt alle uitdagingen vinden op hun instagram en op www.methodhome.nl

Ik daag jou nu uit om na het lezen van dit artikel ofwel ook je toilet even in te sprayen en te poetsen, je ‘clean desk at home policy’ in de praktijk te brengen en daarna even een doekje er overheen, of een rommellaatje uit te mesten! Welk klein schoonmaakgeluk klusje ga jij nu doen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.