Extra bescherming met een virusdodend medisch mondmasker

Nu er een veel besmettelijkere Engelse variant van het coronavirus rondwaart, waar je net zo ziek van kunt worden, is het handig om te weten dat de drogist ook medische mondneusmaskers verkoopt. Ik kreeg van Copper Inside hun bijzondere mondkapje met koperoxide toegestuurd om te proberen. Deze kan minimaal 50 uur gebruikt worden en ik hoef er niet over na te denken hoe ik hem uit mijn tas vis. Wat moet je hierover weten?

copper inside
Met de Britse variant worden nu medische maskers een pré, dus ik probeer die van Copper Inside voor mijn blog.

Wat is er zo bijzonder aan dit exemplaar ten opzichte van normale mondkapjes?

Een mondneusmasker dat een week lang veilig hergebruikt kan worden? Waarbij steriliseren niet nodig is? En dat zowel de gebruiker als de omgeving beschermt tegen COVID-19? Het kan met koper. Het Copper Inside® mondneusmasker is een EU-gecertificeerd en gepatenteerd product met koperoxide dat virusdeeltjes in minder dan een minuut elimineert – en dat blijft doen.

Waarom ik het wilde proberen

Je kunt dit masker daardoor tot wel vijftig uur dragen. Het is niet wasbaar, dus daarna doe je het netjes in de afvalbak! Ik wilde het graag proberen, want ik kom nogal eens op plaatsen waar je geen risico wilt lopen: 2x per week bij de longfysio, bezoekje aan de huisarts, bezoekje aan de bloedbank en oh ja, boodschappen doe ik zo af en toe ook nog… Het virus heeft me de eerste keer al aardig te pakken gehad en voor een vaccinatie kom ik voorlopig niet in aanmerking, een stukje extra bescherming leek me dan ook prettig.

Roze masker?

De maskers zijn roze, mijn favo kleur. Deze zalmroze keur ontstaat door de kleine hoeveelheid koperdeeltjes die in het mondkapje zijn verwerkt. Het masker is verder identiek aan de gangbare chirurgische maskers (IIR/EN14683). De virusdodende eigenschappen verminderen niet, het masker is aan vervanging toe als het is beschadigd of niet meer volledig aansluit op het gezicht. Het masker is geschikt voor zowel gebruik door zorgmedewerkers als door iedereen in ons land. Als je dus straks weer met je nagelsalon klanten ontvangt, kun je het dus ook dragen.

verpakking copper inside
Zo ziet de verpakking er uit als je deze uit het doosje haalt, er zitten 5 mondmaskers in.

Virusdeeltjes onschadelijk gemaakt

Koperoxide wordt al sinds de oudheid gebruikt om te beschermen tegen ziektekiemen. Het bestaan van virussen en bacteriën was toen misschien nog niet bekend, maar de desinfecterende werking van koper wel. COVID-19 kan dagenlang standhouden op plastic of metaal, maar valt snel uit elkaar op koperen oppervlakken. Koper blaast de virusdeeltjes als het ware uiteen, waardoor ze onschadelijk worden gemaakt. Het is van nature aanwezig in het menselijk lichaam, waar het beschermt tegen infecties.

Goed ademen tijdens het ‘sporten’

De Copper Inside® mondneusmaskers zijn zeer effectief, veilig in gebruik en door de gebruikte stoffen is ademhalen door het mondkapje gemakkelijk. Daarnaast voorkomen deze maskers dankzij de antibacteriële werking tevens huidirritatie, zoals acne, jeuk en eczeem – ook wel bekend als maskné.

Ik heb ze zoals gezegd ook bij de fysiotherapie gedragen en ik moet zeggen dat dit een stuk prettiger is dan een stoffen mondkapje. Ademen gaat een stuk makkelijker. Voor wie niet naar een (long)fysio gaat: tijdens het hardlopen blijft mijn zuurstof dik in orde, dit wordt (samen met de hartslag) bij elke oefening – zeker bij cardio – heel goed in de gaten gehouden. Dit masker irriteert inderdaad niet. Wel ruikt het een beetje vreemd, maar niet vervelend.

Waar te koop? 

Het Copper Inside® mondneusmasker is geschikt voor zowel gebruik door zorgmedewerkers, mensen met een contactberoep en iedereen die het zou willen dragen. Zolang het masker onbeschadigd is, kan het probleemloos worden gedragen en biedt het volledige bescherming, zonder sterilisatie. Je koopt het bij de drogisterij en apotheek voor de adviesprijs van €29,95 per vijf. Of online op de site van Copper Inside.

Heb jij (vanwege vele medische bezoekjes) een medisch mondmasker al eens overwogen?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.