Keek op mijn Week: rondje teststraat, coach call, druk maar gezellig kerstweekje

Kerstmis! De periode van warmte en gezelligheid. Ik was vast van plan om er iets leuks van te maken, dus begon ik met een stokje in mijn giechel. Ja, dat was dan minder leuk, maar het moest even. Met een negatieve uitslag in de pocket konden mijn kerstplannen tenminste doorgang vinden. Ik had een pijnvrije week en voelde me goed en in de feeststemming!

Weer een coronatest

Zaterdag zat ik toch wat in de stress. Ik had na de conditietest van vrijdag verhoging gekregen. Soms krijg je als restverschijnsel pijn na inspanning, soms is het iets anders. Zoals 37,5 op de thermometer. Vrijdagavond laat kreeg ik echter een appje van mijn nieuwe hulp, dat ze een positieve testuitslag had. Tja, kak. Hoop dat ze goed uit de strijd komt, maar het betekende voor mij gezien de verhoging toch ook voor de veiligheid weer een rondje teststraat. Ik had haar tenslotte in mijn niet al te grote keuken uitgelegd waar alle schoonmaakspullen stonden en wat ik graag gedaan wilde hebben in mijn huis… Dit keer mocht ik naar de GGD in Gouda. Geen drive-through hier, maar ik moest in mijn auto wachten en 1 minuut voor tijd richting het gebouwtje lopen. Zou zeggen “het was gezellig druk” maar in je uppie kijken naar de andere auto’s is niet echt gezellig en zo’n test laten afnemen blijft loei vervelend.

mondkapje

De kinderen mocht ik gelukkig afdroppen bij mijn (net genezen) ouders, zodat ze niet alleen thuis hoefden te blijven. Die hebben lekker Monopoly gespeeld en een oliebol op. Ik haalde ze op tijd weer op begreep ik, want opa was dik aan het winnen. Hahaha. Thuis keken we samen Stardust op Netflix en maakten we nasi. Daarna ging Enola Holmes aan met een chipje en dipje. De GGD is nu lekker snel met de testuitslagen, om kwart over 1 getest en om 9 uur had ik een mailtje dat de uitslag bekend was: NEGATIEF. Yes!

 

Ticket to Ride

Zondag konden we dus gewoon samen een frisse neus halen met z’n drietjes. De meiden op de fiets en spacescooter en ik lekker wandelen. Ik deed nog wat werk en daarna vond ik het tijd om samen een spelletje te doen. We kozen voor Ticket to Ride, dat blijft toch leuk. Gezellig met limonade en een kerstkransje genieten van de zondagmiddag.

ticket to ride

Overigens namen we ook een filmpje op (best grappig) van onze mega rommelige zolder. Ik heb daar geen kasten en alleen een vlizotrap geeft toegang. Alles staat dus los op de grond… (ook de goodiebags voor de events die ik in september al zou organiseren.) Nu afwachten of de opruimcoach van Eigen Huis en Tuin dit project niet té dramatisch vind, want we hebben de aanmelding verstuurd naar de redactie die nieuwe kandidaten zocht. 

Coach call NL Leert Door en plaatjes plakken

Maandag lekker aan de slag met mijn blog, het schrijven van een boek én de eerste officiële call met Manon die me coacht voor het NL Leert Door traject van de overheid. Zij gaat me helpen om te gaan met de verminderde belastbaarheid tijdens de revalidatie en nieuwe kansen voor mijn freelance bestaan aan te boven, zodat er meer inkomsten binnenkomen. Mijn omzet is dit jaar gehalveerd door de pandemie en mijn eigen ziek zijn. Gelukkig had ik ook fors minder kosten, waardoor de boekhouder me gerust heeft kunnen stellen voor het ‘onderaan de streep’ bedrag. Maar toch.

Het was een fijn gesprek, ik moet nu mijn Linkedinprofiel aanpassen en een vendiagram maken van mijn sterke punten. Verder stuurde ze me het inspirerende boekje ‘Hoogbegaafd en Gelukkig’ toe, waar ontzettend veel herkenbare situaties in staan.

Even een quote van de samenvatting die best wel volledig herkenbaar is:

Als je …
eindeloos leergierig en creatief bent, ver wilt gaan om dingen ten goede te keren, energiek en geconcentreerd kan werken, intens gevoelig bent, in staat om situaties intuïtief aan te voelen en de gevoelens van anderen feilloos te ontcijferen, de lat hoog legt, veel belang hecht aan eerlijkheid, integriteit en authenticiteit, naar perfectionisme neigt en absoluut niet tegen onrecht en vooroordelen kunt.
Als dit je bekend in de oren klinkt, ben jij misschien hoogbegaafd, een gewoon mens met een ongewone visie en aanpak die anders is dan de anderen en daar een leven lang de consequenties van heeft moeten dragen in de vorm van niet aflatende kritiek, onbegrip en afwijzing.

tedee smart lock deurslot
Hip met mijn smartlock.

’s Avonds ben ik – je moet in beweging blijven – naar mijn ouders gewandeld met een tas vol spullen die vandaag op moesten voor spaghetti, de verse linzensoep die ik van mijn ex heb gekregen en natuurlijk het stickerboek van Bodegraven om plaatjes te ruilen. Eerst even langs mijn tante om daar wat dubbelen op te halen. In ons dorp zijn we allemaal ouderwets kneuterig aan het verzamelen en ruilen voor ons plaatjesboek. Heerlijk! Brengt toch de nodige huiselijke gezelligheid, vind ik zelf. Mijn moeder was zo lief om te koken, zodat ik ondertussen stickertjes kon inplakken.

 

Geen fysiotherapie…

Dinsdag was ik helemaal klaar voor de fietstest als laatste onderdeel van de conditietest. Ik voelde me pijnvrij en fit! Helaas moest mijn fysio afzeggen omdat ze dit keer zelf een coronatest moest laten afnemen. Zo gaan die dingen. Als alternatief heb ik einde dag zelf een klein rondje gewandeld inclusief 2 stukjes hardlopen van lantaarnpaal naar lantaarnpaal. Ging goed! Lekker gewerkt verder en ik hoefde niet te koken, want ik had het restje spaghetti mee. Na het eten waren de meisjes weer bij mij en hebben we lekker gekroeld op de bank met First Dates aan.

plaatjes plakken
Welke plaatjes moeten we nodig en welke zijn er dubbel?

Kerstboodschappen

Woensdag druk aan de bak met werk. Voor de meisjes lekker bakjes met ragout gemaakt zodat we een kersterige lunch hadden. Ik had een call met mijn maatje over zijn wens om een BBL plek te vinden en samen bekeken we vacatures en spraken we af dat ik het dichtstbijzijnde ziekenhuis zou bellen om te vragen hoe we zijn kansen kunnen verhogen.

Druk, druk, druk dagje en tegen vijven was het de hoogste tijd om kerstboodschappen te doen. Gelukkig mochten de meisjes even bij oma plaatjes ruilen, zodat ik in mijn uppie – met kerstmondkapje op, jaja – de kerstdrukte in de supermarkt kon trotseren. Die viel gelukkig mee. De tassen vol boodschappen waren in een half uurtje gevuld en afgerekend. Kids opgehaald en samen naar de snackbar gelopen voor makkelijk en snel avondeten. Samen alle boodschapjes opgeruimd – en wat was het handig om vanuit de auto de voordeur te kunnen openen met deze hoeveelheid tassen! Lekker op de bank met een hapje en Merry Little Christmas waar de mooiste kerstdorpen werden gemaakt.

speurtocht
Zo leuk, ze hadden in onze buurt een Her en Der kerstspeurtocht georganiseerd! De kinderen hebben druk gespeurd en kregen ook nog een leuk boekje van de Zandtovenaar voor hun deelname.

Persreizen en Gourmetten

Donderdag de laptop uitgelaten. Wel kreeg ik onverwacht een paar leuke zakelijke belletjes. Zo mag ik een plan schrijven voor de organisatie van verschillende persreizen. Ontzettend leuk! Dat is echt één van de dingen die ik het allerliefste doe: events organiseren waar iedereen blij van wordt. Heb ontzettend veel zin om straks als de wereld weer open gaat ook de Blogboot weer aan te zwengelen. Deze had in september al plaats moeten vinden… In ieder geval raakte ik waanzinnig geïnspireerd door dit gesprek. We hebben elkaar veel te bieden en ze hadden mij aanbevolen gekregen van een tevreden klant, hoe gaaf is dat? En dan kreeg ik ook nog veel toffe reacties, appjes en mailtjes naar aanleiding van mijn instagrampost…

gourmetten
De kids hebben er zin in: gezellig gourmetten!

Met de kinderen wandelde ik rond in de buurt om te speuren naar herders. Er was een leuke kerstspeurtocht uitgezet. Wat een mooi initiatief!

Maar goed, nog even snel naar de slager met dochterlief om onze bestelling op te halen. Was heel blij met deze hulp, want het was nogal wat om mee te sjouwen. Thuis snel komkommers snijden, salade maken enzovoorts. De papa van de meisjes zou het vlees meenemen. Ik las iets over een spons overgieten met azijn tegen de lucht, dus dat ook direct geregeld. Voelde me energiek en fit, geen pijn! Super! Na afloop nog puf genoeg om het huis aan kant te maken. De meisjes gingen met hun papa mee en ik vertrok naar mijn NMLK activiteit: klaverjassen! Het was bij een stel waar ik begin dit jaar ook was geweest, voor de lockdown. Daarna heb ik eigenlijk geen andere activiteiten gedaan wegens drukte en gebrek aan energie. Een avondje gezellig kaarten voor kerst vond ik wel aanlokkelijk. We waren met hetzelfde clubje en dus netjes binnen de coronaregels: je speelt dit met z’n vieren. Leuk om weer mensen buiten je vaste kringetje te spreken. Het werd een latertje, we hebben een paar boompjes gespeeld. Thuis nog wat azijn op de spons gegoten en naar bed.

1e kerstdag: marathon Bridgerton

Vrijdag lekker uitgeslapen en een kerstfilm gekeken in bed. Ontbijtje erbij, koffie in de hand. Top! Geen kinderen, dus kon alles op mijn gemak doen. Uitgebreid douchen. Puzzelboek met atlas uitproberen, de puzzel over de Elfstedentocht was nog best pittig. Heb uiteindelijk toch gespiekt op Google…

puzzelboek atlas
Best een pittig puzzeltje, leuk!

Klein uurtje wat werk achter de laptop. En door naar mijn ouders, met uiteraard mijn plakplaatjes boek. Er werden dubbelen geruild en ingeplakt. Gezellig gekletst en ik was de enige die vandaag kwam eten. Omdat ik zelf wat restjes bij me had, lukte het niet om alles op te krijgen. Dus dat herhaal ik 2e kerstdag met mijn kinders.

kerst toetje
Overheerlijk kersttoetje!

Tijdens de wandeling naar huis zag ik die bijzondere sterrenconjunctie of hoe je dat ook noemt:  3 op een rij. Het was zo helder en er waren heel veel sterren te zien buiten. Thuis ontdekte ik op Netflix de serie Bridgerton en ik was verslaafd. Heerlijk romantisch kostuumkijkvoer!

bridgerton
In 2 dagen was ik er doorheen… heerlijke serie!

Mijn 4-daagse kerstviering zit er op. Het was even anders dan anders met 2 dagen gourmetten en 2 dagen bij mijn ouders aan de kerstdis, maar wel gezellig en relaxt. Had jij ook zo’n fijne kerst?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.