Tip getest: spons met azijn tegen de gourmetlucht

Wie gaat er ook lekker aan de gourmet? Kerstavond kwam de vader van mijn kinderen gezellig gourmetten en 3e kerstdag gaat het gourmetstel nogmaals aan. Gezellig en iedereen vind het lekker. Maar hoe voorkom je dat de lucht blijft hangen? Ik testte de tip ‘spons doordrenkt met azijn’. En dat werkt!

azijn tegen gourmetlucht

Normaal als ik alleen al patat bestel, of de actifry aanzet… dan ruik je het de volgende ochtend nog. Een gourmetstel is qua luchtjes de overtreffende trap. Daarom zocht ik vlak voor het feestelijke etentje naar een tip om de lucht snel weer mijn woonkamer uit te krijgen. 

Ik vond de tip: drenk een spons in de azijn.

Deze leek mij haalbaar. Genoeg sponsjes in de kast en ook genoeg schoonmaakazijn op voorraad. Ik gok dat ze met de tip bedoelde dat je de etenswaren azijn variant op de spons moest gieten, maar ik besloot dat voor een frisse lucht schoonmaakazijn beter zou zijn.

Bij binnenkomst vroeg de ex zich al af waar dat vage geurtje vandaan kwam. Geen geknutsel of iets anders. Gewoon een tapas schaaltje met spons dat volledig overgoten was met schoonmaak azijn. 

gourmetten
De kids hebben er zin in: gezellig gourmetten!

Tijdens het gourmetten had ik de afzuiger ook aan staan en een raampje open.

Nadat alle gourmetspullen weer opgeruimd waren, heb ik rond middernacht de spons nogmaals voorzien van een verse scheut schoonmaakazijn. 

>> Lees ook Wat maak jij schoon met azijn?

Resultaat?

Spannend de volgende ochtend…

Maar inderdaad. Ik rook wel iets, maar de geur was nauwelijks waarneembaar. Raampje open, geurkaars aan en je ruikt er niets meer van. Ik heb een klein huis, dus ook een kleine woonkamer. Wellicht dat het in grotere kamers niet zo goed werkt, maar ik ga dit 3e kerstdag wederom als foefje toepassen.

Top tip dit!

Wat doe jij om de gourmetlucht uit je woonkamer te krijgen?

Reacties

  1. Caroline zegt:

    Goed ventileren en kaarsen branden helpt hier best goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.