Sinterklaas weer in Nederland! + win

Het Sinterklaasjournaal is weer begonnen en we maken ons hier thuis op voor de komst van Sinterklaas. Vorige jaren gingen wij de aankomst van de Sint op televisie bij vrienden kijken die aan de Rijn wonen. Na een paar uur komt de stoomboot daar dan ook aanvaren. Dit jaar maken we het speciaal met de Video van Sint, die jij kunt winnen!
 
Gastblog door Liesbeth Dorresteijn
video van sint
Foto uit de Video van Sint.
Een mooie traditie is om na de aankomst van Sinterklaas op televisie naar de haven te gaan en daar met alle kinderen van het dorp te wachten op de stoomboot met Sint en alle pieten.
Ook pakjesavond vieren wij, volgens traditie met familie, kloppen op de deur en een zak met cadeautjes. Sinterklaasliedjes, chocomel en pepernoten erbij en veel gezelligheid!
 
Maarrrrr… dit jaar is het allemaal anders! Sinterklaas op televisie kijken wij met ons eigen gezin. En daarna geen intocht in ons dorp. Ook pakjesavond ziet er dit jaar anders uit omdat we niet met zijn allen bij elkaar kunnen komen. Maar niet getreurd, daar verzinnen wij zelf iets op! 

€ 100 korting 468x60

Nieuwe herinneringen maken

Onze peuter is 3,5 jaar oud en onze baby 5 maanden. Onze peuter weet nog hoe alles vorig jaar ging, maar dit jaar maken wij dit nieuwe herinneringen.
kruidnootjes bakken
Thuis kruidnootjes bakken kan in 2020 nog wel! Je hele huis ruikt ook meteen zo lekker…
 
Wat kan er wel?
 
 • Pepernoten bakken; Wij hebben deze week al een bakplaat vol kruidnootjes gebakken. Het huis rook heerlijk! Stiekem van het deeg snoepen en uiteindelijk de pepernoten verdelen en opsmikkelen
 • Sinterklaasjournaal kijken; onze peuter vond het vorig jaar al leuk, maar nu helemaal! Elke dag kijken wij na het avondeten met zijn allen naar het Sinterklaasjournaal. Ook de website van de het Sinterklaasjournaal is leuk om te bekijken
 • Een verlanglijstje maken; met een groot speelgoedboek en een stuk papier kunnen kids heerlijk knippen en plakken. Je kan alles wat je wilt vragen aan de Sint. Ook een brief schrijven met wat oudere kinderen is leuk!
 • Een schoentje zetten; dit kan altijd! Lekker zingen bij de schoen met een wortel erin en water voor het paard. Ook veel winkels houden een actie. Zo kun je bij veel supermarkten een knipvel ophalen van een schoentje, deze inkleuren en in de winkel zetten. Vlak voor 5 december kun je deze weer gevuld ophalen. Ook andere winkels hebben leuke acties zoals een kleurplaat van de Hema of Kwalitaria of klompje zetten bij Welkoop.
 • Leuke Sintboeken lezen! Via Bol.com zijn er heel leuke titels te bestellen om samen te lezen. Tipjes: Nijntje zet haar schoen van Dick Bruna; Daar is Sinterklaas van Vivian den Hollanders; Boer Boris en een paard voor Sinterklaas van Ted van Lieshout; De zoete zusjes vieren Sinterklaas van Hanneke de Zoete; Het grote Sinterklaasjournaal voorleesboek.
 • Pietendans; verkleed de kids als piet en ga lekker dansen op alle sinterklaashits. Hier een groot succes. Heerlijk de energie kwijt
 •  Video van de Sint;  ik kende dit al, maar had het nog nooit uitgeprobeerd. Dit jaar kunnen we niet met de hele familie pakjesavond vieren, maar we kunnen wel tegelijk dezelfde persoonlijke film kijken!
  Daarom heb ik leuke dingen over alle nichtjes, neefjes, opa en oma ingevuld op de website en foto’s toegevoegd. Binnen een uur kreeg ik daarna een download met een superleuk Sinterklaasverhaal en leuke extra’s! Zo geeft de Sint leuke complimenten of een opvoedkundige tip ? Ook zijn er leuke liedjes, verhaaltjes en extra video’s toe te voegen. Ook een hint naar de plek waar de zak met cadeautjes ligt kun je door Sint laten geven. Je kunt kiezen of je een DVD en/of download wilt. bij de DVD krijg je ook een leuke kaart van de Sint! Zelf een video bestellen? Dat kan op www.videovansint.nl 

Win 2x de Video van Sint

video van sint
Foto: Video van Sint
Ook samen op afstand Sinterklaas vieren met een Video van Sint? Doe dan mee met de winactie. Net als Liesbeth heeft ook Marguerita de Video van Sint weer besteld voor een gezellige pakjesmiddag die net even wat meer om het lijf heeft dan alleen cadeautjes uitpakken. Een heerlijke opwarmer om in de stemming te komen. Zeker nu een écht bezoekje aan huis wat lastiger is. Gelukkig werkt Sinterklaas vanuit huis en jij kunt dus zijn persoonlijke video winnen door hieronder te reageren. Delen van dit bericht op social media of whatsapp en duimpjes zijn natuurlijk helemaal erg leuk. Doe je mee?
 
De winnaars zijn: Iris Bakker en Cindy Framke, van harte, ik ga jullie de bestelcode mailen! Heel fijne pakjesavond gewenst.

TIP: doe ook mee aan de Sinterklaasbloghop met leuke prijzen te winnen op 39 blogs!


Wij kijken uit naar een leuke Sinterklaastijd en een fijne pakjesavond. Hoe vieren jullie Sinterklaas?
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Tamara zegt:

  we vieren het met pepernoten bakken en kleine cadeautjes uitpakken

 2. Baukje de Haan zegt:

  Ik doe graag mee voor Eva(9) die ergens toch nog gelooft. Ruben(7) die het hele jaar uitkijkt naar sinterklaas. Iris(4) die de hele dag in haar pietenpakje loopt. Ze zijn alle 3 enorm sinterklaas fan!

 3. Saskia Lemmens- van der Struif zegt:

  Wij vieren Sinterklaas heerlijk thuis met onze 2 meiden! Een echte video van de Sint zou te gek zijn voor ze.

 4. Linda zegt:

  Super leuk! Vorig jaar voor het eerst een video besteld voor Fenna (toen 3 jaar). Ze vond het geweldig en ze begon er toevallig vorige week over. Ik had niet verwacht dat ze het zich kon herinneren, maar ze vroeg of ze deze pakjesavond weer een filmpje van sinterklaas krijgt. Vooral haar eigen foto’s op tv maakte indruk haha. Dus dit jaar wil ik die glimlach wederom zien, dus bestellen we een dvd van de sint voor Fenna die nu 4 is en haar broertje Sepp van 2. Maar een video winnen zou stiekem nog leuker zijn, dan heeft deze hulpsint een centje over voor een cadeautje voor zichzelf 😉

 5. Femke Dekker zegt:

  Wij vieren sinterklaas thuis met ons eigen gezin (papa, mama, 4 kids) en opa&oma. Wij hebben al een keer een video van sint gehad toen de oudste twee kleiner waren. Lijkt me superleuk om nu nog een keer een video te hebben met alle kinderen ?

 6. Ineke zegt:

  Wij zullen gaan fonduen, nadat Sinterklaas de cadeautjes heeft bezorgd, Wat zou het leuk zijn om de video van Sint te kunnen kijken bij het eten!

 7. G.T. zegt:

  Ja, leuk! Als je sint niet ‘in het echt’ kunt zien, dan is zo’n filmpje toch een heel tof alternatief. Ik maak graag kans!

 8. Shiv Chin zegt:

  Ik doe heel graag mee! Mijn oudste gelooft er niet meer in, maar mijn jongste en mijn 2 neefjes nog wel.
  Wij zullen dit jaar niet echt uitgebreid pakjesavond vieren met iedereen bij elkaar, zoals de voorgaande jaren, maar wij zullen cadeautjes laten bezorgen en via Teams met elkaar verbonden zijn.

 9. Jess Kniest zegt:

  Wat leuk, normaal komt Sinterklaas altijd bij ons thuis maar dat kan natuurlijk niet wat vooral mijn dochter erg jammer vind.
  Hoe gaaf zou het zijn als hij toch nog even digitaal langs zou komen?? Ik waag dus graag een kans.

 10. Mara zegt:

  Met alle kleinkinderen -9 in getal – toch even samen zijn en deze video bekijken en samen genieten en herinneringen maken! Wat zou ik daar blij mee zijn!

 11. Iris Bakker zegt:

  Supergaaf, ik doe graag mee, onze kids zijn 4 en 7 en beleven het dit jaar heel intens. Helaas geen bezoek aan een Pietenhuis dit jaar, dus zo’n persoonlijke video van Sinterklaas zou echt een superleuke vervanging zijn.

 12. Marian B zegt:

  Een video van Sint zou echt de kers op de taart zijn voor deze pakjesavond. Zeker dit bijzondere jaar, waarin zo weing mag. Ik doe graag mee voor de kinderen. Wij vieren het samen met mijn zus en de kinderen. Misschien als het mag dan komen opa en oma ook nog.

 13. Ingrid Langstraat zegt:

  Wij vieren het thuis met het gezin. In de middag nodigen wij in de tuin oma en mijn zus uit om warme chocolademelk met sint lekkers te eten. Alles op afstand natuurlijk. Leuk om daarna voor de kids deze video te kijken en de pakjesavond te beginnen.

 14. Cindy Framke zegt:

  Zo leuk! Wij vieren pakjesavond gewoon lekker gezellig knus met ons gezinnetje. De video van sint erbij zou het extra leuk maken

 15. Anna wienen zegt:

  Ik doe heel graag mee voor mijn dochter Julia

 16. elisabeth maria martina zegt:

  de kleinkinderen gaan toch helemaal uit hun plaat als de sint vanaf de tv met ze praat

 17. Mama Girlpower zegt:

  Lijkt me echt geweldig voor onze dochters en hun nichtjes. Wat zullen ze kijken als Sint ze toespreekt en veel over ze weet. Dat maakt sinterklaas extra speciaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.