Geef een HINT speel je het best op een feestje

Welk spel is nu leuk als je met een hele grote groep bent? Het handigste doe je dan spelletje die je in teams kunt spelen. Én waar je om kunt lachen met elkaar. Het nieuwe party spel Geef een HINT van spellenmerken Asmodee en Bezzerwizzer, is er eentje die ik van harte kan aanbevelen. Grappig, niet ingewikkeld en je kunt met je groep de regels ook een beetje naar je hand zetten. Ligt eraan hoe zeer de spelers van ‘de competitie’ of ‘gewoon gezellig’ zijn. Dat voel je zelf wel aan toch?

geef een hint party spel

Ga je met een groep vrienden barbecuën, op vakantie met de familie of zoek je een leuke activiteit voor de jaarvergadering van een vereniging? Met Geef een HINT ben je verzekerd van een lolletje. Ik heb dit spel ontvangen van spellenmerk Asmodee en nam het mee op vakantie en op de Blogboot. Op vakantie viel het behoorlijk in de smaak bij de groep tieners en op de Blogboot konden we er met de damesclubjes erg om lachen. Op elk kaartje staat een hint en door te praten, tekenen, neuriën of uitbeelden moeten jouw teamgenoten raden welk begrip je bedoeld. Lekker interactief dus!

Hoe gaat het spel?

Simpel: 1 team speelt wit, het andere team speelt zwart. De pionnetjes klem je op de rand van de doos, waar de score kan worden bijgehouden. Heel handig als je het bijvoorbeeld op een boot speelt. De pionnen vallen niet zomaar om! Je pakt een stapeltje kaarten en legt er om te beginnen 3 op het wiel. De speler die aan de beurt is, kiest uit de hints en categorieën wat ie wil doen: uitbeelden, neuriën, tekenen of liever omschrijvingen geven? Je draait de zandloper om en de tijd start. Op elk kaartje staan 6 goede antwoorden plus het ‘verboden woord’. Roept iemand dat ‘verboden woord’? Dan krijg je 2 strafpunten! Elk goed antwoord is een punt waard. En officieel krijg je ook strafpunten bij elk fout antwoord, maar wij zijn daar wat coulanter mee omgegaan omdat we het grappig vonden om lekker in het wilde weg te roepen. Je vult daarna een kaartje aan en draait het wiel. Sommige kaarten kunnen in de bonuszone terechtkomen, waardoor je er extra punten mee kunt verdienen. Wie als eerste bij de finish is wint. Of je stopt gewoon als iedereen een beurt heeft gehad, zodat je door kunt met je programma.

Online op afstand spelen

Het staat niet in de spelregels, maar je zou Geef een Hint ook prima op afstand met elkaar kunnen spelen. Eén persoon is de spelleider terwijl je met elkaar in een groepsvideogesprek zit. Het kaartje app je privé door naar degene die aan de beurt is, die vervolgens op beeld zijn Marco Borsato liedje neuriet, een winkelketen tekent, kantoorjargon omschrijft of yoga posities uitbeeldt. Toch even geinig als vrijdagmiddagborrel op de zaak nietwaar?

geef een hint party spel

Wat vind ik ervan?

Om bepaalde termen en liedjes te kennen, is het handig als de spelers iets ouder zijn (volwassen). Toch kunnen kinderen het spel ook prima spelen en er mee lachen, als je de kaartjes daarop uitzoekt. Wiskundige figuren tekenen of sprookjesfiguren, kunnen zij tenslotte ook prima. Franse chansons of liedjes van André van Duin neuriën is wellicht lastiger. Met een familiefeest of je vriendengroep kun je dit spel prima uit de kast trekken.

Zelf heb ik het ingezet op mijn event de Blogboot en het bleek echt een ijsbreker. Lekker een beetje gek doen met elkaar en samen lachen terwijl ondertussen de competitiedrang een beetje wordt aangesproken. Fijn om als opwarmer een groep met elkaar kennis te laten maken. Kan me zo voorstellen dat de vrijdagmiddagborrels van bedrijven in deze tijd met thuiswerken ook niet meer hetzelfde zijn, waarom dan niet een spel als dit er een kwartier tussendoor gooien om even lekker de lucht te klaren. Wie weet kun je er als werkgever nog een leuk prijsje aan verbinden: de winnaar krijgt een ‘kantoorlunch’ aan huis bezorgd of een bedrijfskoffiemok of rollen toiletpapier voor de thuiswerkplek.
Het leukst om te spelen als je met minimaal 6 personen bent, denk ik.

geef een hint party spel

Reisversie: Geef een Hint Pocketeditie

In 2023 is er van het partyspel HINT een pocketversie uitgekomen! Laat ook op vakantie jouw teamgenoten begrippen raden door middel van praten, tekenen, uitbeelden of neuriën. Speel HINT om een hint te krijgen, een hint te geven en als je echt goed bent, een hint te stelen. Maar kijk uit voor de verboden begrippen… Of je nu in het park, op het strand of bij vrienden thuis bent, met de pocketversie van HINT kun je het spel nu overal spelen! Pak een blikje, klik de houder van het spel erop, plaats de kaarten en verzamel je vrienden en familie voor oneindig veel speelplezier!
De pocketversie is te spelen: vanaf 4 spelers – leeftijd vanaf 15 jaar – speelduur ongeveer 20 minuten.

pocket hint

Winnen?

Heb jij een teambuilding dag op de planning staan en weet je niet goed wat grappig is om te doen met in acht neming van de social distance? Of heb je het geluk lid te zijn van een grote vriendengroep? Ben jij de motor achter jullie familiedag? Zie je leuke mogelijkheden voor je vereniging? Wil je je studiegenoten leren kennen? Vrijgezellenfeest? Buurtfeestje? Doe dan mee aan deze winactie. Ik mag van Asmodee een spel verloten onder mijn lezers. Ben heel erg benieuwd in welke setting jij dit spel graag zou willen spelen. Bonuspunt als je op social media een fotootje achterlaat waarin je een ‘Gezegde over Eten’ tekent! (Ik zeg niet welke er op het kaartje staan maar laat het aan jouw creativiteit over.)

De winnaar is Marja Legius! Van harte, ik ga je mailen voor de afhandeling.

*Koop Geef een HINT hier, met je aankoop help je mij om de verzendkosten van deze winactie te betalen.

*Ik verzend dit spel alleen binnen Nederland.

Lees meer reviews van spelletjes.

Welke spelletjes doe jij graag in groot gezelschap?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Sonja Schaap zegt:

  Bij ons staat monopoly op nr.1. Dit spelen we geregeld. Na het lezen over dit spel “geef mij een hint”, kan dit spel bij ons weleens nr 1 gaan worden. Leuk hoor, deze superprijs.

 2. Nathalie Buttiens zegt:

  Ik doe graag Risk. Super spannend spel. Hotel vind ik ook leuk.

 3. elletjee zegt:

  ik zou dit graag met mijn vriendinnengroepje spelen(allemaal 50+ers) die eens per maand samenkomen om uitstapje te maken of thuis een gezellig avondje, dit wordt erg leuk met 8 dames, lachen gieren brullen. Maar ook tijdens familiedagen komt dit spelletje zeker van pas, en gaan we hier veel plezier van hebben. Ik maak dus dolgraag kans

 4. sanne zegt:

  Voor tijdens een spelletjes avond met vrienden

 5. Judith zegt:

  We spelen met een stel vrienden vaak een quiz met plaatselijk taalgebruik (dialect) of een soort quiz vragen zoals triviant. Dit zou een leuke aanvulling hierop kunnen zijn.

 6. feinette zegt:

  Super leuk, een spelletje spelen! Met een goede vriend en vriendin speel ik graag een spelletje.

 7. Ilse zegt:

  Leuk, ik en mijn collega’s houden van spelletjes!

 8. Nadine zegt:

  Leuk! Met al mijn collega’s. Wij houden allemaal van spelletjes. Ik doe dan ook graag mee!

 9. B Hurkens zegt:

  We gaan de teambuilding dit jaar op kantoor doen. Lijkt me er leuk voor.

 10. Anja zegt:

  erg leuk ik ben gek op spelletjes spelen met vriendinnen dus altijd weer in voor een nieuwe spel om samen te ontdekken

 11. Lottie zegt:

  Tijdens een huisavond met mijn huisgenoten!!! 🙂

 12. Angelique zegt:

  leuk om met de kerst met de familie te spelen

 13. L zegt:

  Ik zou dit graag met mijn collega’s willen spelen.

 14. Femke zegt:

  Wij hebben een grote familie. Regelmatig spelen we ook spelletjes als we bij elkaar komen, en dan is iedereen bloed fanatiek. Misschien is er ook één persoon in de familie die niet zo goed tegen zijn verlies kan (ik noem geen namen..). Dit lijkt mij een heel geestig spel, en ik weet bijna zeker dat het een hit gaat zijn bij ons!

 15. Wij spelen in de familie vaak spelletjes in de decembermaand, een uitgelezen kans om dit spel uit te proberen.

 16. Marian B zegt:

  Ja ik doe mee! Leuk om met onze vriendengroep te doen! Krijg er al zin in! ???

 17. Heleen Haarsma zegt:

  Over 3 maanden gaat mijn dochter trouwen, haar vrijgezellen feestje lijkt me ideaal om dit leuke spel te spelen! 😉
  Duimen maarrr….

 18. Anneliese de Waal zegt:

  We gaan begin oktober met de familie op vakantie, zou erg leuk zijn om dit spel te spelen ?? Groetjes van, Anneliese de Waal

 19. Bobby Brand zegt:

  Wij spelen raad het nummer of artiest van de Top 2000.

 20. Shiv Chin zegt:

  Wat een leuk en spannend spel, daar houden wij van! Met wij bedoel ik mezelf en mijn familie. Wij spelen graag spelletjes en doen dat minimaal 1 keer per 2 weken samen. Op afstand uiteraard. Dit spel willen wij heel graag uitproberen, dat wordt lachen.

 21. Mariska zegt:

  Toffe actie. Ik organiseerde eens per kwartaal een uitje met de dames van kantoor. 17 maart zouden we een escape room gaan doen, maar helaas gooide corona roet in het eten. Sindsdien hebben we elkaar niet meer allemaal tegelijk gesproken. Zo jammer, het was altijd zo gezellig! Ik werk 4 dagen in de week en een belangrijke reden dat ik bij dit bedrijf werk, is omdat ik zulke toffe collega’s heb. Ik mis ze dus echt. Als ik dit spel win, gooi ik er gelijk een datumprikker uit om dit spel middels Microsoft Teams met z’n allen te spelen. Lijkt me echt lachen!

 22. Marianne van den Hoek zegt:

  Heeeeeel grappig dit spel. Ik doe graag mee 🙂

 23. anja te kloeze zegt:

  superleuk, we houden hier van spelletjes

 24. Nanda zegt:

  Wat een enig spel. As je dit speelt vergeet je je zorgen. En komt plezier en lachen er voor terug.Iets wat we lang niet gedaan hebben. Het leven lijkt stukken somberder.
  We hebben binnenkort een verjaardagsfeest. Daar zou het heel goed gebruikt kunnen worden.
  Laten we de lach weer terug keren in ons leven.

 25. Willeke Brugge zegt:

  in ons gezin worden veel spelletjes gespeeld, dus een neiuwe is zeker welkom! Altijd leuk om nieuwe spellen uit te proberen

 26. Nelly zegt:

  Binnenkort een vriendinnenweekend, standaard één avond spelletjesavond, dus……..

 27. Tess zegt:

  onze kinderen zijn dol op weerwolven en 30 seconds

 28. G. T. zegt:

  Grappig! Over een paar weken heb ik een coronaproof teamuitje van mijn werk en we mogen zelf de invulling bedenken. Dit zou leuk zijn! En daarna kan mijn vriend het ook nog gebruiken bij zijn team collega’s. Lijkt me leuk!

 29. Antoinette van Leeuwen zegt:

  Leuk voor mijn dochters die ook graag van een spelletje houden

 30. Anja zegt:

  Sinds kort heb ik de spelletjes ontdekt en in deze periode heb ik gemerkt hoe fijn het is om toch nog iets van sociaal contact te hebben met spelletjes. Alleen… wij hebben alleen digitale spellen. Dus ik win graag dit spel om samen met vrienden op afstand toch gezellig samen te kunnen zijn!

 31. Anna wienen zegt:

  Ik organiseer elk jaar ons team uitje! Echt ideaal daarvoor ! Ik doe graag mee

 32. Brenda van Zanten zegt:

  Super leuk spel lijkt het me! We hebben aantal maanden terug een quiz gedaan met familie die verspreid in Nederland en Oostenrijk woont. Daarna nog een quiz met vriendinnen waar er 1 van in Bonaire zit en ik organiseer regelmatig leuke activiteiten voor de vrouwenteams van de plaatselijke voetbalvereniging. Zou dit spel dus genoeg in kunnen zetten voor leuke avondjes real life en op afstand!

 33. Marja Legius zegt:

  Gezellig als we op familieweekend gaan. We spelen vaak 30 seconds

 34. elisabeth maria martina zegt:

  spelletjes spelen blijft een feest daarvan genieten onze kleinkinderen toch het meest
  de lange winteravonden komen er weer aan, zou leuk zijn als dit mooie spel op onze tafel zou mogen staan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.