Gezondheid, een hot item… was jouw zorgverzekering dit jaar toereikend?

Maak jij de eigen bijdrage van je zorgverzekering jaarlijks helemaal op? Of ben je één van de gelukkigen die weinig hulp van apotheek, huisarts, ziekenhuis, specialisten of andere soorten zorg nodig had? Vanaf 12 november zou je weer kunnen overstappen van verzekeraar. Tijd om de balans op te maken.

zorgverzekering
Foto: Shutterstock

Ik ben heel erg benieuwd welke veranderingen we in de zorgpremies van 2021 zullen gaan zien. Als ex-corona patiënt heb ik dit jaar voor het eerst in jaren mijn volledige eigen bijdrage betaald. Een groot geluk dat ik altijd mijn gezondheid zo heb mogen koesteren. Alleen een niet-medische bevalling en het uit mijn buik laten snijden van een spiraal waren eerder de oorzaak van hogere kosten voor mijn eigen rekening. Brillen en lenzen laat ik voor het gemak maar even buiten beschouwing, mijn verzekeraar dekt slechts 70 euro per 2 jaar dus dat komt grotendeels uit eigen portemonnee.

Ben erg blij met de chronische indicatie voor post-covid-fysiotherapie, dat scheelt behoorlijk met 50 behandelingen die vanuit het basispakket worden vergoed. Al heb ik met mijn aanvullende verzekering toch recht op 25 fysio behandelingen per jaar. Als enige verzekeraar in Nederland vergoedt mijn huidige verzekeraar ook halotherapie, wat voor mij als nieuwbakken longpatiënt een grote plus is. Verder hoorden we van de tandarts dat de eerste doorverwijzing naar de orthodontist aan het eind van dit jaar zal volgen. Ook de jongste dochter zal een beugel moeten, maar dat duurt nog even. Vooruitlopend hierop had ik enkele jaren terug na mijn scheiding al een speciale gezinspolis afgesloten, omdat ik alle zorgbezoekjes en controles met de kinderen regel.

Waren voor jou ook meer bezoekjes aan dokters en specialisten nodig dan gebruikelijk? Dan kun je nu alvast de tarieven van de zorgverzekering vergelijken. Weet je vanaf november wat voor jou een fijne verzekeraar gaat zijn.

Mijn eigen risico gaat wel op

Op dit moment ben ik alleen nog in afwachting van de factuur voor de laatste 80 euro eigen bijdrage van 2020. Gezien de longscintigrafie en CT scans verwacht ik die binnenkort in de mailbox te krijgen. In totaal is het wettelijk verplichte eigen risico 385 euro per jaar. Je kunt er voor kiezen om dit op te hogen. Indien je er altijd overheen gaat, is het ook mogelijk om aan het begin van het jaar met je zorgverzekeraar alvast een betaalregeling af te spreken. Dan kun je het in 12 maandelijkse termijnen voldoen en dat scheelt nog met in één keer betalen.

Wil je meer informatie lezen over waar op te letten bij het vergelijken van zorgverzekeraars? Kijk dan op de website van Zorgkiezer. Hier vergelijk je eenvoudig alle 61 zorgverzekeraars op prijs en inhoud.

Stap jij wel eens over van verzekering?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.