‘Airbnb’ concept voor betaalbare een boothuur op je buitenlandse vakantiebestemming

Lekker varen in alle rust geeft het ultieme vakantiegevoel. Zo kun je sinds kort vanuit Landal Reeuwijk naar het centrum van Gouda varen, kun je kano’s huren op de Nieuwkoopse plassen, een elektrische rondvaart maken in Amsterdam of in het mooie Giethoorn een boot huren. Misschien woon je wel aan het water en heb je een eigen boot waarmee je regelmatig de hort op gaat?

samboat varen
Foto: PR

Je kunt een elektrische buitenboordmotor kopen of juist zeilen om meer in stilte te genieten. Mijn kinderen leerden bijvoorbeeld varen in een Optimist op zeilkamp in Friesland. Hoe dan ook, de vaarliefhebber komt ook op het vakantieadres in het buitenland aan zijn trekken door het nieuwe bootverhuurplatform Samboat.nl. Zin in een dagje spelevaren met een jacht, een catamaran, een zeilboot of bijvoorbeeld een motorboot? Met een paar muisklikken heb je het geregeld.

Waar kun je varen via SamBoat?

SamBoat werd in 2014 in Frankrijk gelanceerd en biedt inmiddels meer dan 30.000 boten aan in verschillende bestemmingen wereldwijd, waaronder Kroatië, Griekenland, Italië, Ibiza, Mallorca, Formentera, de Costa Brava en Costa Dorada, Frankrijk inclusief Corsica, de Canarische Eilanden, Turkije, Martinique en de Bahamas. Behalve in Frankrijk is de start-up inmiddels ook actief in Spanje, Duitsland, Engeland, Italië en onlangs ging dus de Nederlandstalige website live.

samboat varen
Foto: PR

De ‘Airbnb’ voor bootverhuur

Wat bijvoorbeeld voor eigenaren van campers opgaat, geldt ook voor booteigenaren, bedachten ze bij Samboat. Een groot gedeelte van het jaar wordt de boot niet of maar zelden gebruikt. Ondertussen betaalt de eigenaar wel voor de ligplaats, stalling en het onderhoud. Tegelijkertijd zijn er veel watersportliefhebbers die geen eigen boot bezitten maar wel graag een keer op vaar- of zeilvakantie willen. Het koppelen van deze huurvraag en het aanbod van booteigenaren vormde de inspiratie en de basis voor het oprichten van SamBoat

samboat varen
Foto: PR

Na het invullen van verschillende zoekcriteria waaronder bestemming, prijs, lengte van de boot, zelf varen of met een schipper en aantal slaapplaatsen wordt direct het overzicht getoond van de boten die aan de gevraagde wensen voldoen. Er is voor ieder wat wils: van boten vanaf 2 tot en met 38 personen en van een paar meter lengte tot een super-de-luxe jacht van 33 meter.

Nu met de afstandsregels lijkt een privé vaarvakantie sowieso een goed idee!

Heb jij al eens op een boot overnacht?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.