Keek op mijn Week: bloemetje, spirometrie, spoedfoto en een onverwachts interview

Medisch weekje weer, dus iedereen die niet op een verslag over langdurige corona-klachten zit te wachten: lees het vooral niet. Het was pittig. Verder verwende ik mijzelf met een prachtig veldboeket, gingen mijn dochters viraal op TikTok, wilden ze paarse haren en werd ik onverwachts geïnterviewd door het Algemeen Dagblad.

veldboeket

Bloemen

Zaterdag rustig aan gedaan. De week was best hectisch geweest en ook deze week weer een druk programma met de nodige zorgafspraken, dus ik liet vandaag de laptop uit. Heb wat spullen naar zolder gebracht, lekker opgeruimd, een nest – IEKS – met babyspinnetjes van de waslijn afgezogen met de stofzuiger, uitgebreid onder de douche gestaan, hoofdstuk in mijn boek gelezen en Netflix gekeken. Ontdekte de nieuwe serie Space Force en die was het bingewatchen wel waard. Verder werden mijn bestelde bloemen bezorgd, een geweldig veldboeket voor mijzelf en een bos vol vrolijke zonnebloemen om mijn buurvrouw te feliciteren met haar nieuwe huis.

hmpf
Als ze verkeerd prikken en moeten porren met de naald…

Vloertje in de grondverf

Zondag wederom niet heel spannend. De enorme blauwe plek op mijn arm (ze hadden verkeerd geprikt vorige week en moesten dus porren met de naald terwijl ik voor mijn dochter deed alsof het allemaal happy clappy was) wordt al aardig groen. Ik deed wat kleine dingetjes achter de laptop, maar liet de mailboxen dicht. Keek via WithLove de film Leading Lady, omdat romantische films me nu eenmaal blij maken. Maakte wat foto’s met de producten van Bamboo Basics die ik ga reviewen.

bamboo basics
Foto’s maken met de producten van Bamboo Basics.

En aan het eind van de middag was ik het niks doen zat, dus besloot ik het vloertje in mijn toilet eindelijk eens in de grondverf te zetten. Zo had ik tenminste het gevoel dat ik nog iets gedaan heb gekregen. De rest van de avond betekende dat plassen onder de douche. Nu de muurtjes nog en de kleur erop, maar dat komt wel een keer. Dit kleine rotstukje was al behoorlijk intensief. Ik trakteerde mezelf daarna op een marathon Grey’s Anatomy op Prime.

Fysio

Maandag stond de longfysio weer op het programma. Ik mocht op de loopband en 2 krachtoefeningen doen, om het langzaam weer een beetje op te bouwen. Ging op dat moment best goed, maar ik merkte wel dat ik de rest van de dag weinig energie had. Gelukkig was ik op de terugweg even langs de groentenboer gegaan om een andijviestamppotje en verse rabarber te halen, dus makkelijk met avondeten. Maar wel gezond.

Na een paar uur werken trok ik het niet meer en zocht ik mijn bed op. Rusten met hindernissen, want er werden voor verschillende buren pakketjes afgegeven door diverse bezorgdiensten en mijn dochter belde om haar ongenoegen te uiten over bepaalde zaken. Zo gaan die dingen. Uiteindelijk ben ik toch in slaap gevallen en werd ik om 4 uur pas wakker…

rijst
Chicken tonight uit de vriezer met extra ananas en augurk.

Spirometrie

Dinsdag werk gedaan, vooral administratie. De kwartaalafsluiting zit er tenslotte weer aan te komen. Ik was lekker op dreef, maar viel uiteindelijk toch om van vermoeidheid dus weer even op bed. Die middag had ik een pittig programma: ik kreeg een spirometrie. Oftewel een longfunctietest. Je krijgt dan een klemmetje op je neus en moet in een buis ademen. Hard in, hard uit enzovoorts. Je krijgt ondertussen wat middeltjes ingeademd en dan moet het nog een keer. Was toch wel heel zwaar werk dit. Toenemende pijn. En na afloop zat ik helemaal te trillen. Pfff… van enkele lezers hoorde ik dat dit normaal is (dankjewel!). Van de verpleegsters kreeg ik een glaasje water en een koekje, ze waren bang dat ik van mijn graadje zou gaan. Heel lief.

spirometrie

Daarna de afspraak bij de longarts, een heel fijn gesprek. Het goede nieuws is dat mijn longfunctie zo’n beetje 100% is, omdat ik nooit heb gerookt. We bekeken samen nog even de röntgen die vorige maand is gemaakt. Daarop blijkt mijn ruggengraat krom te lopen, waarschijnlijk iets te veel op de bank gehangen gezien de stand. Dus ik nam me voor om voorlopig aan de andere kant van de bank te gaan zitten en niet in mijn fijne hoekje. Zij zag toch wat verdachte plekjes op de foto die ze nader wil onderzoeken. Want bij een normale longontsteking had de pijn inmiddels wel over moeten zijn. Ik krijg daarom binnenkort een longscintigrafie in het ziekenhuis om de doorbloeding en de luchtstromen in kaart te brengen. Dit is de meest nauwkeurige scan die er is, ze spuiten dan radioactieve vloeistof in en ik moet ook radioactief gas inademen. Zo kunnen ze nauwkeurig filmen wat er precies gebeurd in mijn long. Van ervaringsdeskundigen begreep ik dat het even raar voelt en verder niet heel ingrijpend is.

Heeft één van jullie dit al eens gehad? Hoe was dat voor jou?

halotherapie
Bijkomen in de zoutkamer.

Halotherapie

Woensdag deed mijn long nog veel pijn. Dat was toch hard werken een dag eerder. Gelukkig konden de meisjes uit school naar hun vader, zodat ik nog een sessie halotherapie kon doen. In alle rust. Kreeg een mooie gastblog aangeleverd van Geke die ik online heb gezet. Zou graag meer zelf willen schrijven, maar het lukt me even niet. Wel lekker om met het mooie weer naar Zaandam te rijden. In de zoutkamer even heerlijk ontspannen. Al bleef ik helaas last houden van de pijn. Het verkeer zat mee op de terugweg en om kwart over 6 kon ik aanschuiven bij de ex voor een lekker hapje eten. De meisjes vonden het wel leuk om eens op een woensdagmiddag bij papa te zijn.

sokken bamboe
Sokken testen van Bamboo Basics: naadloos en ze zitten ontzettend comfortabel!

Pijn

Donderdag had ik pijn. Veel pijn. Pufje, pijnstillers en de kinderen naar school. Maakte even gezellig een praatje en deed op mijn gemak boodschappen. Voelde me niet zo goed bij thuiskomst, dus de oximeter erbij gepakt. Zuurstof dipte naar 86 maar na rustig zitten zat het snel weer op een gezonde 97. Twee dingen uit de vaatwasser pakken en afdrogen? Weer een dip naar 94 en een hartslag boven de 130. En gewoon fokking irritante pijn op mijn borst. Achter de laptop met het ding op mijn vinger was de zuurstof weer goed, maar piepte het apparaatje vanwege een te lage hartslag van 55. Om daarna toch weer te normaliseren.

oximeter
Dit. Is dus niet zo goed.

De uitslag van mijn antistoffentest was binnen en negatief. Hoe dan? Ik vroeg naar de percentages, maar die kon de assistente mij niet vertellen. Boos besloot ik dat de minister het dan kan bekijken met zijn gewenste anti-corona-plasma-donaties, de Tweede Kamer vond gisteren nog in een meerderheid dat ex-corona-patiënten hun benodigde fysiotherapie niet vergoed mogen krijgen. Beter om even op bed te gaan liggen en rusten, want op deze manier ga ik de dag niet goed doorkomen. Voelde me verdrietig en … PIJN.

mondkapje
Zonder mondkapje kwam ik vanwege mijn kortademigheid het ziekenhuis niet in.

Uiteindelijk voelde ik me na het rusten en even luisteren naar mijn Synctuition app nog steeds niet goed, dipte mijn saturatie zelfs naar een bizarre 55% om daarna weer te stijgen en heb ik de longarts gebeld voor overleg. Om een klaplong uit te sluiten moest ik toch even langskomen voor nog een röntgenfoto. Ik liep nogal te hijgen en zag er bijzonder brak uit, dus ik kwam het ziekenhuis niet in zonder mondkapje. Gelukkig bleek er op de foto niets van een flapperende long te zien en kon ik weer naar huis.

denksport
Mama’s nieuwe Denksport puzzelboekje is best leuk!

Uiteindelijk had ik nog voor controle doorgekunt naar de spoedeisende hulp, maar dan ben je zo weer een paar uur verder en intussen hadden mijn ouders de meisjes al uit school gehaald. Ik besloot nog wat pijnstillers te slikken en me heel, heel koest te houden. We keken Project Gio op Netflix en ik ging gelijk met de meisjes naar bed.

hunebed bouwen
Met opa een eigen hunebed gebouwd.

Interview en kapper

Vrijdag deed ik heel rustig aan en droeg ik expres geen beha om de hoeveelheid pijn van een dag eerder zoveel mogelijk te voorkomen. Dat ging beter. Grappig genoeg constateerde ik dat het filmpje met unicorn tekeningen dat mijn dochters op TikTok hadden gezet viraal ging. Onverwachts werd ik gebeld door het Algemeen Dagblad voor een interview waarin ik losging met de creatieve low budget staycation tips. Kreeg helemaal zin om dit weekend met de meisjes weer een vrolijke vakantieplanning te maken.

vaat
Ja vaat, je wacht maar even!
(Inmiddels is het opgeruimd, geen zorgen poetspolitie.)

Blogde hier en daar wat en werkte aan het project Blogboot. Boodschappen deed ik samen met mijn dochter, zodat ik de winkelwagen niet alleen hoefde te duwen. En die avond stond er een heel fijn na-de-lockdown-kappersbezoekje voor ons drietjes op de agenda. Ter plekke bedachten de meiden dat ze graag paarse haren wilde hebben en dat kregen ze als rapportcadeautje.

Dit weekend gaan we nog voor het AD op de foto en wil ik de bioscoopkaarten inleveren om De Wraak van de Ninja te bekijken. Heb jij leuke plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.