Keek op mijn Week: verwend met Moederdag, pufje, longfoto en spionnenspel

Na een bijzonder moederdagweekend, startte het gewone leven weer langzaam op. De meisjes hadden deels thuisonderwijs, maar mochten ook voor het eerst weer naar school. Daar waren ze heel blij mee! Zelf voelde ik me vorige week heel goed, alleen merkte ik deze week dat ik weliswaar genezen ben van corona maar niet hersteld.

mondkapjes
Onze mondkapjes van Beste Canvas kwamen binnen. Nog even kijken hoe we ze goed kunnen afstellen.

Ik ben heel blij dat er nu meer en meer naar buiten komt in de media, hoe slecht het is dat mensen zo overtrokken bang worden gemaakt voor corona. Het is een heftige ziekte, maar de bangmakerij helpt niet. Zeker niet als dat gebeurt vanuit verouderde kennis. Het ging alleen maar over koorts, hoesten en verkoudheid (klachten die ik zelf niet had), ziekenhuispatiënten en sterfgevallen.

Op initiatief van de patiëntengroep voor thuiszieken, het Longfonds en vooral ook de belangrijkste schakel: de huisartsen, krijgen zowel de klachten die je kunt hebben, de buitenlandse onderzoeken én vooral een mogelijk behandelplan (bij revalidatie) nu meer en meer aandacht. Trillen/trillende handen en roos op je wenkbrauwen (droge huid) bijvoorbeeld, zijn klachten die ik zelf ook had/heb. Dat corona een combinatie is van longontsteking en verdikking van je bloed, weet het grote publiek in Nederland nog niet maar is bij de meeste huisartsen gelukkig wel bekend. In het buitenland is men al begonnen aan een inventarisatie van soort coronaklachten en verloop van de ziekte (wel koorts, geen koorts, duur etc). Het geeft hoop dat de huisartsen – die de grootste patiëntenstroom hebben gevolgd – nu meer worden gehoord.

prijs moederdag
Bij groentenboer John Groente en Meer wonnen we een Moederdagpakket!

Boodschappen voor Moederdag en een prijs!

Zaterdag maakten mijn meiden een boodschappenbriefje voor Moederdag. Ondertussen kreeg ik bericht van John Groente en Meer dat ik een Moederdagpakket gewonnen had! Superleuk om te delen met mijn moeder en mijn dochters. Er zat lekker fruit in, zoals de aardbeien die mijn dochters op het boodschappenbriefje hadden gezet. Maar ook kaas en vlierbessensap die we aan mijn moeder hebben gegeven. De kappersbon uit het pakket gaan we voor de meisjes gebruiken, als de kappers de eerste drukte gehad hebben. Ze hebben er nu al zin in! We haalden daarna de rest van de boodschappen en mooie bosjes bloemen voor oma en mijzelf. Eenmaal thuis was mijn energie aardig op en gaf ik toe aan de wens van de meisjes. Mijn dochters wilden graag met mama samen een film kijken en dat werd avonturenfilm ‘Heksen bestaan niet’ uit 2014.

Verder heb ik mijn WP Rocket plugin verlengd, omdat deze erg fijn is voor de snelheid van mijn website. Ze hebben me op technisch gebied flink ondersteund de afgelopen week, vanwege een clash met een andere plugin, dus de investering zeker waard.

Moederdag

Zondag hadden de meisjes strikte instructies gehad: niet op je slippertjes naar oma! (Zie het voorval van 2 jaar terug.) Mama wil namelijk ook graag mee. Dus hoorde ik ze naar beneden gaan en toen bleef het stil. Tot ik naar het toilet moest en eens ging kijken waar ze mee bezig waren… Pokémon kijken, zodat ik uit kon slapen, hahaha. Met een kopje koffie werd ik weer naar boven gestuurd. Nu hoorde ik wel het gepiep van de magnetron en ander gerommel.

Even later werd er een klein bakje poffertjes met poedersuiker naar boven gebracht. “Een snackje tussendoor, want we zijn nog wel even bezig!” Spannend… ik zette maar even een filmpje aan. Duurde inderdaad wel even, maar dan heb je ook wat! Twee glunderende snoetjes brachten mij een pannenkoek met daarop een weg van dropveter en stroop met 2 autodrop cadillacs er op en huisjes van een poffer met aardbeiendakje. Wauw! Het mooiste ontbijtje op bed dat ik ooit gehad heb. “We hebben zelf maar even de rest van de poffertjes opgegeten, want die hadden we niet nodig. Anders is het zonde.” Jup, good thinking. Verder kreeg ik Celebrations chocolaatjes die ze van hun eigen centjes hadden gekocht en een zelf geknutseld doosje gevuld met papiertjes om mijn wensen te vervullen. Ik kan ze inwisselen voor dingen als “5 kusjes”, “knuffels” en “ik ga voor je stofzuigen”. Prachtige cadeaus, ik ben ontzettend dankbaar voor hun creativiteit en initiatief. Alles zelf bedacht.

moederdag
Mooiste pannenkoek die ik ooit gekregen heb!

Mondhygiëniste

Maandag was mijn uitgestelde afspraak bij de mondhygiëniste. Twee weken klachtenvrij en dan mag het weer. Verder leek de telefoon de hele dag te rinkelen. Erg druk geweest dus, ook om wat werk in te halen nu de meisjes bij hun papa waren.

Kids weer naar school

Dinsdag mochten de meisjes voor het eerst weer naar school. Ze vonden het best heel spannend, maar hadden er tegelijk veel zin in. Ik was thuis hard aan de bak en zat middenin een call toen ze videobelden: het was ontzettend leuk geweest! Wat fijn om weer wat klasgenoten en de juf en meester te zien.
Mijn ex nodigde me uit voor het avondeten. Superfijn, want ik had zoveel gedaan dat ik uitgeput was. Voordat het etenstijd was eerst nog een uurtje op bed gelegen om bij te komen. Had nog veel meer willen doen, maar dat lukte niet.

thuisschool
Homeschooling aan de keukentafel.

Huisarts voor de post-corona klachten

Woensdag eerst de thuisscholing weer opgestart. Kinderen aan het werk en heen en weer pendelen tussen mijn kantoor boven en de benodigde begeleiding beneden. Je probeert je werk zo goed mogelijk te doen, maar… nou ja, iedereen weet inmiddels hoe dat gaat. ’s Middags wisten ze niet hoe snel ze naar de buurmeisjes moesten rennen om lekker samen te spelen. Ze bedachten een filmscript en daar werd hard aan gewerkt. Bij de buren thuis, dus ik kon ondertussen naar de huisarts omdat mijn long ineens weer veel pijn doet en ik dus niet functioneer zonder bedrust overdag.

Mijn huisarts (overigens huisarts nummer 4 die de diagnose corona stelt zonder dat ik ben getest) heeft zelf meegedraaid op de corona-afdeling in het ziekenhuis en weet er dus veel vanaf. Dat was erg prettig, want ik kon al mijn vragen stellen. Het was heerlijk om dit keer een arts te zien zonder al die mondkapjes en dat plastic. Ik ben geen bang type maar dit consult was veel geruststellender nu ik niet langer als moordwapen wordt gezien. Ze gaf aan dat herstel sowieso 6 weken tot 3 maanden kan duren. Na de laatste klachten van het virus. Meer rust nemen dus om een nieuwe immuunreactie te voorkomen.
Een antistoffen bloedtest om te bewijzen dat ik echt corona heb gehad, is helaas nog niet mogelijk omdat ze deze testen nog niet betrouwbaar genoeg vindt. Sowieso kun je dit pas met 3 weken klachtenvrij laten doen. Mijn zuurstof was nu 98%! Woohoo! Dat is ontzettend goed!
Ook het zware gebrom van mijn long was weg, maar ze hoorde nog wel een piepje. Ik kreeg een pufje voorgeschreven, dat mijn pijn bij het ademen verlicht. Zorgt ervoor dat je longen makkelijker zuurstof kunnen opnemen. Verder een verwijzing voor een longfoto om te zien of er permanente schade is en waar het piepje vandaan komt. Ik krijg later nog een longcapaciteitstest en moet over een paar weken terugkomen voor controle.

pufclub

Disney op de Schijf van 5 bij ALDI

Verder bezorgde de ALDI een tas met hun nieuwste Disney prinsessen producten. Bij Aldi staan deze prinsessen op producten uit de schijf van 5 om gezond eten te stimuleren. Zo kregen wij snackworteltjes van Rapunzel en heerlijke bruine bolletjes met Aladin en Jasmine er op. Later dit jaar komen er meer producten bij: mineraalwater, maïswafels, snoeptomaatjes, appeltjes, snack komkommers enzovoorts. Met producten uit de Disney Kitchen wil ALDI gezond eten een aantrekkelijkere keuze maken voor kinderen en hun ouders. Wij hebben in ieder geval fijn geluncht met broodjes gezond!

aldi prinsessen

Longfoto, fysio en foto aan de wand

Donderdag gingen we weer vol goede moed aan de slag met het thuisonderwijs. Ondertussen probeerde ik ook mijn werk te doen, totdat opa en oma voor de deur stonden. Zij waren zo lief om de taak van thuisleerkracht even van me over te nemen, zodat ik naar het ziekenhuis kon voor een longfoto. Terwijl oma zich verdiepte in de lesboekjes van de meisjes, heeft opa onze mooie grote acrylfoto van de vakantie opgehangen. Ik verbaasde me over de enorme drukte in het ziekenhuis: wát een verschil met een paar weken terug! Toen kon ik voor de deur parkeren, nu was er pas op de 5e verdieping in de parkeergarage plek. Ondanks de drukte hoefde ik gelukkig niet heel lang te wachten bij radiologie.

acrylfoto
Onze mooie vakantiefoto aan de muur…

Thuis weer wat rust genomen en achter de laptop. De meisjes vermaakten zich na hun schoolwerk gelukkig weer met de buurmeisjes. In de middag had ik de eerste afspraak met mijn fysiotherapeut: hoe ga ik weer conditie en verloren spiermassa opbouwen? De conclusie is: heel rustig aan. Ik heb oefeningen meegekregen die ik om de dag moet doen. Zal ze in een apart artikel delen.

spionnenspel

Spionnenspel

Einde van de dag was ik in ieder geval kapot… Gelukkig had ik chili con carne uit de vriezer gehaald en konden we die lekker voor de televisie opeten. Maar pas nadat de meisjes een spionnenmysterie hadden opgelost. Deze week is de dvd van kinderfilm Spionnengeheimen (Spies in Disguise) uitgekomen en wij kregen daarom een spannend spionnenspel toegestuurd. Een koffertje vol leuke spannende opdrachten. Mysteries die ze mochten oplossen nadat ze een stuk van de woonkamer hadden afgezet met ‘crime scene’ tape. Heel erg tof gedaan!

Later volgt nog een verslag. Onze beloning was het kijken van de dvd. Wij hadden deze film destijds niet in de bios gezien, maar geweldig! Een meesterspion verandert door de onhandigste uitvinder van zijn agency per ongeluk in een duif. Hoe gaan ze nu de wereld redden? En hoe verandert hij weer terug in een mens? Erg grappig en een beetje spannend. Genieten, ook voor mama.

School, bloedprikken en pubquiz

Vrijdag mochten de meisjes weer naar school. Het vroege opstaan was even wennen, maar ze hadden er zin in. Zelf deed ik daarna boodschappen, bracht een dankjewel langs bij mijn ex-schoonzus en zwager die boodschappen voor me hadden gedaan toen ik ziek was en reed naar huis.

Tijd om de huisarts te bellen voor de uitslag… De assistente vertelde me dat er geen ontstekingen en restontstekingen meer te zien waren, gelukkig maar. De huisarts zou me later terugbellen, want ik wilde vooral weten of er misschien fibrose was waardoor ik zo’n pijn had én of ze longembolieën op de foto hadden gezien. (Nou ja, dan wordt je wel meteen gebeld als ze dat op röntgen al kunnen zien natuurlijk, maar toch spannend.) Gelukkig bleek er geen fibrose te zien, wat betekent dat mijn long volledig kan genezen! Super!
Wat de trombose (oftewel mogelijk longembolie) betreft, maakte ze een verwijzing aan om bloed te laten prikken. Eigenlijk op de standaard punten voor corona-patiënten, onder andere D-dimeren, HB, Leukocyten en Trombocyten. Dit omdat niet alleen trombose, maar ook afwijkingen in lever en nieren nog wel eens voorkomen en voor klachten zorgen.

Zo goed mogelijk geprobeerd om mijn werktaken op te pakken, maar ik blijf balen dat het mij niet lukt in het tempo dat ik zou willen. Rust nemen en naar je lichaam luisteren, blijkt moeilijker dan gedacht. Met de kinderen uit school ging ik toch een uur plat omdat het even niet meer ging. Daarna reden we met z’n drietjes weer naar het ziekenhuis, zodat ik bloed kon laten prikken. Om er voor de meisjes toch iets leuks van te maken, reden we op de terugweg door de McDrive.

spionnen opdracht
Coole Spies in Disguise spionnenopdracht: spiegelschrift lezen.

Van hun vader hadden de meisjes een Pathé Thuis voucher gekregen en daarmee huurden we de nieuwste Disney Pixar film Onward. Een aanrader hoor! Genoten van dit avonturenverhaal waarbij 2 elvenbroers op een queeste gaan om hun vader te kunnen zien. Of nou ja, eigenlijk om ook zijn bovenlijf tijdelijk terug te toveren, want zijn benen dat was al gelukt en na 24 uur zou hij weer verdwijnen…

De film was op tijd weer afgelopen voor de pubquiz van Reiscreaties. Leuke vragen weer, maar wederom best lastig. Ik bak er toch niet veel van, haha. Ik eindigde net als de vorige keren ergens op de 200 zoveelste plek.

Het maakt niet uit hoe brak mijn lijf is: genieten van leuke films kan ik in ieder geval nog wel! Dit weekend zonder kinderen maar even wat extra rust proberen te pakken, zodat de klachten weer verminderen. Ik heb duidelijk onderschat hoe ziek ik eigenlijk geweest ben en dat je dus de tijd moet nemen voor het herstel. Even leren hoe ik mijn energie op de juiste manier kan verdelen dus en de strijd aan gaan met een doorzettersmentaliteit die daarbij juist in de weg zit.

Maar goed, ik ben niet de eerste die met deze levensles aan de slag moet en zal zeker niet de laatste zijn. Het komt zoals het komt en gelukkig schijnt buiten de zon weer! Tijd om vitamine D op te doen in de buitenlucht.

Meer weekoverzichten lees je hier.

Hoe was jouw week?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.