Keek op mijn Week: kaptafel opknappen, stoepkrijten, interview en drop ijs

Gek deze week met aangescherpte maatregelen. Het zonnetje doet heel hard zijn best, er zijn veel mooie initiatieven en tegelijkertijd voeren onderlinge haat en nijd de boventoon. Mèh. Ooit schreef ik met een vriendin het liedje ‘oorlog in de supermarkt’ en dat kwam dicht in de buurt, gelukkig is de markt er nog. Ondertussen zie je steeds meer teddyberen voor de ramen zodat je met je kinderen op berenjacht kunt en verschijnen op straat de mooiste stoepkrijtkunstwerken.

nasi
Grote pan nasi gemaakt zodat ik ook wat porties kon invriezen.

Jarig nichtje en Toy Boy bingewatchen

Zaterdag maakt ik een artikel af, regelde ik wat administratieve zaken en deed het huishouden. Gunde mezelf nog heel even de tijd om met een boek in de zon te zitten, ben wezen tanken en haalde een boodschapje. Hoogtepunt van de dag was een bezoek aan mijn jarige nichtje. Ik had net als bij een kraamvisite een tijd doorgekregen, zodat ik het enige bezoek zou zijn. Best raar als je 8 jaar wordt, maar de cadeautjes maken een hoop goed! Gezellig om even bij te kletsen ook al voelt het vreemd omdat je natuurlijk afstand van elkaar moet houden. Verder op Netflix de serie Toy Boy gebingewatched. Erg spannend en ook lekker kijkvoer natuurlijk!

kaptafel
Schuren en verven om deze kaptafel een metamorfose te geven.

Schuren en verven: project kaptafel

Zondag lekker uitslapen, in bed nog een aflevering van mijn serie kijken en relaxt opstaan. Toen mijn kluskleren aan, want het was tijd voor ‘project kaptafel’. De meisjes hadden de kaptafel die we van onze buren hebben gekregen de afgelopen week gebruikt als bureautje. Ik sjouwde het ding de tuin in en ging aan de slag met de metamorfose. Schuren, schoonmaken met Alabastine verfreiniger en voorzien van een lichtroze kleurtje met Rust Oleum meubelverf. Het was heerlijk zonnig in mijn tuin, dus kon fijn in mijn t-shirt werken en ben de hele middag zoet geweest. Best een klus, maar heel blij met het resultaat. Het krukje had ik een week eerder al gedaan, nu alleen de spiegels nog!

maaltijd
#helpdehoreca

In het kader van #helpdehoreca maakte ik gebruik van de afhaalaanbieding van restaurant In ’t Bonte Varken en bestelde voor 20 euro pp een 3-gangen menu met onder meer knolselderijsoep, parelhoender en een heerlijk toetje. Dat had ik wel verdiend.

roze kaptafel
Laatste laatje er nog in schroeven en dan alleen de spiegels nog…

Druk, druk achter de laptop

Maandag stond mijn telefoon roodgloeiend. Het was druk, druk, druk. Gelukkig hoefde ik de deur niet uit. Lekker meters gemaakt achter de laptop dus en tussendoor nog even het deurtje en de laatjes van de kaptafel erin geschroefd. Maaltijd uit de vriezer opgewarmd en lekker op de bank uitgepuft voor de tv. Ik had nog willen wandelen en sporten, maar allemaal niet van gekomen.

spaghetti
Mmm… spaghetti!

Grimmige sfeer in de supermarkt

Dinsdag waren de supermarktregels weer aangescherpt. Ik haalde boodschappen met het verplichte karretje, maar de sfeer was veel grimmiger dan eerder. Boze mensen en gedoe, vooral bij het pasta schap. Afschuwelijk. Deed mijn humeur geen goed en ik besloot voortaan online boodschappen te halen, maar kwam er later deze week achter dat je dit zowel bij Jumbo als Albert Heijn de komende weken al niet meer kunt doen.

landschap
Wat is de natuur toch mooi in de lente!

Gelukkig was het mooi weer om de pijn wat te verzachten, mooi fotootje van het landschap gemaakt onderweg. Verder druk met werk geweest, want dat gaat door. Later die middag kreeg ik keelpijn, dus ik baalde verschrikkelijk. De ex ingeseind voor overleg, want ik zou eigenlijk deze avond mijn kinderen weer hebben. Maar wat nu als ik ineens ziek zou worden? We besloten dat het beter was als ze voor de zekerheid nog een nachtje bij hem bleven. Ondertussen nam ik drop, tijmsiroop en koppen thee met honing.

berenjacht
Beer voor het raam voor de actie omtrent het kinderboek ‘Wij gaan op Berenjacht’.

Afhaalloket op school + interview met de Telegraaf

Woensdag was tot mijn opluchting de keelpijn verdwenen. Kon mijn meiden dus ophalen en daarna door naar het afhaalloket bij school voor nieuwe werkbladen en een vergeten schrijfschrift. Thuis maakten we de werkplekken in orde en bewonderden de meisjes hun geverfde kaptafel. Ze waren er ontzettend blij mee en inmiddels is hij weer als bureau in gebruik. We gooiden koffie over wat lege vellen papier voor een tekenopdracht van groep 4 en legden die in het zonnetje te drogen.

fotograaf
Foto’s voor de krant.

’s Middags stond er een fotograaf van de Telegraaf voor de deur. Best gek als je afstand moet houden, maar we werden in de tuin in ‘huiselijke sfeer’ op de foto gezet. Erg leuk, de meisjes lekker aan het stoepkrijten en de fotograaf op gepaste afstand. Daarna gingen we videobellen met de journalist voor de rubriek ‘ons gezin’ waarin we over een paar weken verschijnen. Was een ontzettend leuk interview waar echt de tijd voor werd genomen, dus heel benieuwd hoe dit er in de krant uit zal zien.

conference call
Conference call met Platform Z.

Toen nog even snel een paar dingen achter de laptop gedaan, terwijl de meisjes lekker buiten hebben gespeeld. Al vrij snel was de conference call met Platform Z en de wethouder die over ondernemen gaat en vertelde waar je als ondernemer in onze gemeente terecht kunt met je corona-gerelateerde ondernemersvragen en welke initiatieven er zijn gestart zoals het OPBR. Nadat de wethouder weer vertrok, ging ons gesprek met ruim 20 zzp-ers nog even verder. Goed om te horen waar iedereen nu mee zit en hoe het gaat. Druk maar gezellig dagje zo!

wandelen
Stukje wandelen na een drukke dag: even onthaasten.

Stoepkrijt, Minecraft spel en ijsjes

Donderdag hoefde ik minder te helpen bij het schoolwerk en kreeg ik zelf ook iets gedaan. We hebben weer om de beurt gelezen uit het dikke Lecturama sprookjesboek van vroeger, waarin we zijn begonnen. De koffievlektekening voor de juf werd afgemaakt.

taal
Ai… dochter krijgt geen topo en mama wist het niet meer. Deze schrijfles was een uitdaging waarbij we de informatie over de grote rivieren van Nederland op Wikipedia hebben opgezocht.

Als pauze activiteit liepen we (op berenjacht) naar opa en oma om daar de stoepkrijt challenge te doen: een liefdevolle boodschap voor het raam krijten. Daarna aanbellen en wegrennen, zodat we om het hoekje de reactie konden zien. Hihi. De meisjes scheten bagger van zo’n stiekeme actie, dus we hebben onszelf daarna toch maar even bekend gemaakt en van een afstandje staan kletsen.

stoepkrijt
Stoepkrijten voor opa en oma.

’s Middags maakten we tijd om het Minecraft bordspel te spelen dat de oudste voor haar verjaardag wilde hebben. Eerst in het zonnetje buiten de spelregels doorgenomen en daarna aan de slag. Er waren verschillende lezers nieuwsgierig naar dit spel, dus die avond direct een review geschreven. Het is een erg leuk spel als jullie vaker bordspellen spelen!

minecraft bordspel
Potje Minecraft… het bordspel!

Nieuwe dropijsjes proeven

Ondertussen stond er een koerier voor de deur met een koeltas gemaakt van gerecyclede dropzakken. Helemaal in stijl. Red Band en Venco stuurden ons hun nieuwe ijsjes toe die vanaf vandaag in de Albert Heijn winkels liggen. Dropfruit Duo ijsjes en Schoolkrijt ijsjes die we direct hebben geproefd. Ze adviseren om niet te likken, maar echt een hap te nemen zodat je de smaakmix goed proeft. In plaats van chocola zit er bij de dropfruit duo’s een dun laagje drop omheen, deze zijn mijn favoriet! Je hebt ze in de smaken sinaasappel, ananas en aardbei. Ook de schoolkrijt ijsjes hebben die typische smaak van de lekkere snoepjes. De romige buitenkant smaakt naar pepermunt, vanille of anijs en aan de binnenkant zit een kern van zachte drop. Heel apart en echt iets om een keer te proeven als je de snoepjes ook zo lekker vindt. Een doos met 10 Red Band ijsjes of 8 Venco ijsjes heeft een adviesprijs van 2,79 euro.

Lekker naar de markt

Vrijdag maakte ik me zenuwachtig over het brood dat op was. De sfeer in de supermarkt had zo’n naar effect op mijn gemoed, dat ik die liever wilde ontwijken. Ik besloot kleinere ondernemers te bezoeken en ik had geluk want het was markt. De markt was wat ruimer opgezet dan gebruikelijk en de sfeer was er stukken beter! Brood en lekkere muffins haalde ik bij Bakkerij ’t Stoepje, groenten, fruit en aardappels bij de groentenkraam, kip in diverse soorten en eieren bij de kipkraam en daarna nog even door naar de bloemenwinkel voor een enorme bos tulpen en een bromelia. Daar wordt een mens vrolijk van!

Ondertussen waren de meisjes lekker bezig met hun schoolwerk en deden we een workout van mijn sportschool met een lekker youtube fitnessmuziekje op de achtergrond. Een korte Engelse les was ‘Heal the world’ van Michael Jackson met lyrics en wat het betekent. Ze hebben voor mijn keukenraam een mooie stoepkrijttekening gemaakt en een rondje op de skeelers gedaan. Ik kreeg niet veel werk uit mijn handen, heb nog even lekker in de tuin gezeten, lekker kletsen met de kids en het nodige huishoudelijke werk gedaan. Verder keken we als ‘pauze activiteit’ Frozen II, wat een heerlijke film!

bloesem
Schoolopdracht: stuur de juf een foto van jezelf bij een boom in de bloesem.

Bloem van ons wijkteam

Er zat verder een bloem door de brievenbus met daaraan briefjes van ons wijkteam. Of ik hulp nodig had? Superlief en er stond ook op dat je mocht bellen als je juist in jouw wijk hulp zou willen aanbieden. Dat heb ik direct gedaan. Er was op dit moment slechts 1 hulpvraag van iemand die oppas voor de kinderen nodig had tijdens een ziekenhuisbezoek, maar dat was wat verder weg en er waren gelukkig meer aanbieders van hulp. Een heel mooi initiatief, kreeg er een warm gevoel van.

wijkteam

Hoe was afgelopen week voor jou?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.