Keek op mijn Week: kapper, blogboot, drukdrukdruk en lastminute kinderfeestje

Raar weekje als je zo het nieuws volgt, wilde ik schrijven. Inmiddels is het allemaal nog gekker geworden natuurlijk. Maar goed, desondanks toch mijn boze dochter van school thuisgehouden omdat ze in een zakdoekje haar neus had gesnoten. Dat voelde heel erg dubbel. En ik switchte het slaapfeestje van mijn dochter in een paar uur tijd naar mijn huis. Het was ouderwets lekker druk deze week!

kapper
Haren in de folies. Het is weer mooi geworden, maar heb verder geen selfies gemaakt van het resultaat.

Me-time bij de kapper

Zaterdag ging ik lekker naar de kapper, waar ik nog wel welkom was. Heel fijn, want ik weet dondersgoed dat ik al sinds voor mijn vakantie naar Kaapverdië een kuchje heb vanwege de jaarlijks terugkerende bronchitis. Heb heerlijk zitten kletsen met mijn vaste kapster bij Hairstyling Alice die zoals altijd geweldig kleuradvies had voor mijn door de zon gebleekte haar. Met flinke grijze uitgroei. Gezien mijn dikke bos, waarin ze weer nieuwe haren aangroei ontdekte, ben ik altijd zo’n 3 uur zoet. Sowieso maakte ze mijn dag toen ze schrok van mijn echte leeftijd, ze had me begin 30 geschat. Woop woop! Ik stak ‘m in mijn zak. De Afrikaanse zon heeft mijn huid echt goed gedaan met de benodigde Vitamine D. Onder de droogkap werd ik opgeschrikt door mijn schoonzus, die inmiddels ook binnen was met de kids. Gezellig! En grappig hoe ik er toch bijna altijd wel bekenden tegen het lijf loop.

 

ted talk
Mooie TEDtalk van Katie Hood gekeken over gezonde en ongezonde manieren om je liefde te uiten. Heel herkenbaar en hilarisch hoe ze aan het eind uitlegt dat ze tegen haar kinderen tekeer ging en haar zoon dan opmerkt: “Mam, dit is geen gezonde manier van liefde.”

Netflixen

Zondag begonnen aan een nieuwe serie: Narcos. Veel mensen hebben deze al gezien en hij begint inderdaad erg spannend. Verder kijk ik nog steeds The Good Witch en ben ik bezig met Siempre Bruja. 

 

was
Neverending story…

Schoon huis

Maandag ging ik naar de pinautomaat en liep ik spontaan even binnen bij Jola Mode. Ik viel als een blok voor de nieuwe regenboogcollectie die daar hing en shopte – naast een paar sale items – een leuke verjaardagsoutfit voor mijn dochter. Ze krijgt deze zondag cadeau, maar haar zusje denkt dat ze het gaaf gaat vinden.

blogboot
Er komt weer een #blogboot eind april, met als thema ‘groen leven’. Kwam spontaan op mijn pad dit en alle puzzelstukjes leken in elkaar te vallen. Hard aan de bak om een succes te maken van dit project dus! Superleuk!

’s Middags kwam de schoonmaakster en werd mijn huis weer spik en span gemaakt. Zelf ga ik dan ook als een trein en dat was maar goed ook, het was razend druk deze week. Tijdens de koffiepauze even gezellig bijgekletst over de vakantie en ze gaat haar Nederlands opkrikken met het Dagboek van Grace dat ik afgelopen jaar voor mijn blog had gekregen. Leuke roman en daarna mag het boek door naar de volgende lezer.

 

Interimklus?

Dinsdag had ik een belafspraak in verband met een toffe interimklus via een bureau. Ik was helemaal enthousiast en maakte de motivatie en alles in orde. De Coronacrisis wierp echter roet in het eten, dus het bedrijf heeft later deze week de vacature ingetrokken. Niet getreurd want deze dag had ik nog veel meer fijne klantgesprekken. Allemaal mooie ontwikkelingen en puzzelstukjes die op hun plaats vielen. Keihard knallen met mijn online business en blij dat het ineens weer lekker druk is!

virus
Op Prime keek ik de film Virus, over het Nipah virus in India en de dokters die hiermee in gevecht zijn om de epidemie in te dammen.

Prachtig fotoboek gekregen

Woensdag appten mijn ouders dat er nog een leuk cadeau voor ons klaar lag: een megadik fotoboek! Mijn moeder had flink haar best gedaan en al onze mooie foto’s in heel mooi, luxe fotoboek gebundeld. Die middag fietsten we eerst naar de speelgoedwinkel om leuke verjaarscadeautjes voor ons nichtje te kopen. De jongste had haar zakcentjes mee en kocht een paasei LOL Surprise bal. Daarna haalden we nog even snel een bloemetje voor opa en oma die geen zoenen kregen uiteraard. Wel gezellig even thee gedaan en het mooie boek doorgelezen. Wát een werk! Heel erg leuk deze verrassing, thanks mom.

fotoboek

bouw
Grote zus mag tutor zijn bij BOUW! Mama was er niet zo goed in…

Blogboot en traktaties maken

Donderdag ging ik rap aan de bak met het #blogboot project. Eind april mogen we plastic uit de Amsterdamse grachten gaan vissen en merken presenteren in het thema ‘groen leven’. Ik benaderde de eerste bloggers en deed een mailing de deur uit naar adverteerders. Vanwege Corona is iedereen echter nog wat terughoudend, dus ik vrees pas begin april spijkers met koppen te kunnen slaan. Logisch. De bloggers zijn wel heel enthousiast gelukkig. Denk dat iedereen tegen die tijd ook wel toe is aan een lekker uitstapje buiten de deur! Kijk hier voor meer info en mail of DM me als je interesse hebt (als merk of als blogger) om mee te varen.

smerige quiz

Toen de kinderen uit school waren, gingen we na de limonade, typeles en BOUW! aan de bak. Er moest een traktatie in elkaar gedraaid worden. Netjes de handen met zeep gewassen voordat we dit gingen doen. Het werden patatbakjes gevuld met frietchips, 2 marshmellows en een mini-hamburgersnoepje. Alles daarna in een doos gestapeld en met een vuilniszak luchtdicht afgesloten.

traktaties maken
Patatbakjes vullen met lekkers om te trakteren in de klas.

Powermama: slaapfeestje in een paar uurtjes tijd

Vrijdag snoot mijn jongste haar neus in een zakdoek. Naar aanleiding van berichten van school liet ik haar daarom thuis en haalde ik wat werkbladen op bij de juf. De oudste ging no way thuisblijven, want ze mocht trakteren en de klassen rond! Eén van de leukste schoolmomenten van het jaar. Ik haalde boodschappen en zette de jongste aan mijn bureau aan het werk. Liep niet helemaal soepel, maar ze heeft toch wat opgaven en taaltaken gemaakt.

werkbladen thuis

’s Middags stond ik net op het schoolplein toen mijn ex appte dat hij wat hoofdpijn had en het kinderfeestje dat hij zou organiseren dus niet door kon gaan. Ik had me een partij staan juichen dat ik er als co-ouder mooi onderuit zou komen dit jaar, maar herpakte mezelf na dit bericht. Actie in de taxi! Met dochterlief bij papa de reeds ingeslagen boodschappen opgehaald, moeders van haar 3 vriendinnen geappt met een adreswijziging van het feestje, nog wat extra dingetjes ingekocht en mijn eigen huis voorbereid. Powermama, aan! We kozen een film uit, ik sleepte een matras naar beneden en de nodige zooi opruimen. In een paar uurtjes tijd was ik party proof, op de slingers na dan, maar als je 9 bent hoeft dat ook niet persé. Tsjakka!

 

Gelukkig was het geen ingewikkeld kinderfeestje. Er kwamen 3 vriendinnen slapen. We deden dobbelsteenverstoppertje (handjes op de rug en zitten als je ‘m ziet) en Kolonisten van Catan. Op school hadden ze die dag nog levend Kolonisten gespeeld, dus dat was leuk. Daarna ging Hotel Transsylvanië aan. “Bleh, bleh, bleh.” Veel gegiechel en wat lekkers. Halverwege een tandenpoetspauze. En rond kwart over 11 was het bedtijd. Half uurtje later een kussengevecht indammen en toen heb ik het spul tot 7 uur ’s ochtends niet meer gehoord. Best netjes. Hoewel er weinig geslapen is, haha.

slaapfeestje

Vervolg komt in mijn volgende weekoverzicht, maar het was een leuk feestje en gezien de scholensluiting was het fijn dat dit toch door kon gaan.

Deze week ziet er natuurlijk heel anders uit. Heb jij behalve boodschappen nog iets gedaan dit weekend?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    Fijn dat ze nog kon trakteren en feestje vieren.
    Deze week zal er heel anders uitzien.
    Ook voor mij als juf een vreemde werkweek met thuiswerken en deels naar school op kinderen op te vangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.