Kleine blijmakertjes

Het zijn de kleine dingen die het doen. Dat ervaar ik op zowel de momenten waarop mijn leven lekker loopt, als op de momenten wanneer dit niet het geval is. Iemand zei me eens het erg moeilijk te vinden om die kleine momenten te ontdekken. Ik denk dat het je geluksgevoel behoorlijk kan boosten, daarom een paar ‘kleine blijmakertjes’ op een rij.

Terwijl ik dit schrijf, schijnt het zonnetje. Niet op mijn beeldscherm gelukkig, maar wel zodanig dat ik er blij van word én nog fatsoenlijk kan werken. 

De dag is pas halverwege en ik tel mijn zegeningen. Vandaag lijkt het wel of iemand met zijn automatische Nerf-blaster geluksmoment, na geluksmoment op mij afschiet. Het is weleens anders, dus ik knijp in mijn handen.

 • Een simpel appje “kom je vanavond eten”
 • Messengerberichtjes en mailtjes met “wat een gave plannen, succes!”
 • Mijn beddengoed dat schoon bleef terwijl ik ongesteld werd (ja, too much information, maar ik moet nog nieuw beddengoed kopen ivm de vorige keer dus ik ben er blij mee)
 • De toeslagen van de Belastingdienst op mijn rekening, terwijl ik net hun factuur van de ziektewet bijdrage had ontvangen (mede-ondernemers weten dat dit een pittige factuur betreft)
 • Telefoonhoesjes met een inspirerende print (of Pokémon, zoals die van mijn dochters)
 • Het gevoel van vertrouwen als ik hardop en met humor Bob Baker napraat, sinds een paar weken doe ik elke dag zijn ‘morning affirmations’ via youtube
 • De eierkoeken op mijn bureau
 • Het visionboard dat boven mijn bureau hangt, vanmorgen keek ik naar de showgirl die ik hier op heb geplakt en dacht ik YES, ik ga het doen!
 • Opdracht, na opdracht, na opdracht in mijn mailbox en dan bedoel ik opdrachten voor MOI (voordat mensen me weer gaan mailen of appen – ja dat doen ze – waarom zij hier niets van horen: ik ben juist zo blij met deze opdrachten omdat het hier gaat om wat ik persoonlijk te bieden heb)
 • Het mooie affirmatiekaartje dat ik vanmorgen trok en in het houdertje op mijn bureau plaatste
 • De laatste pagina verslonden van ‘Het Dagboek van Grace’ haaaaaa… ik houd van romannetjes met een happy end
 • Koffie, de geur van koffie
 • Het briefje dat ik vond op het bureau van mijn dochters. Mjah… dit is geen kleine, dit is echt een tranentrekker… Er stond op “Aislynn, ik hauw van jou, groet Caileigh” en daaronder de reactie van haar zus “Ik hou van jou Caileigh”. Dan ontploft je moederhart toch van ontroering? 

In ieder geval kan ik zo nog wel even doorgaan. En de dag is pas halverwege. Ik ga een boterhammetje maken en ik ben heel blij dat ik brood en beleg in huis heb om dat te kunnen doen. Mijn fijne pantoffels heb ik in dit artikel nog niet eens benoemd.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Hoesjesdirect.nl, klik even door als je een nieuw hoesje, sticker voor je tablet of powerbank kunt gebruiken. Zelf ben ik fan van de webcam covers. Voor de decembermaand is zo’n accessoire weer een leuk klein cadeautje voor je tiener, je partner of jezelf.

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.