Zomerse uitstapjes met je kinderen

Bijna lente en dan krijg je toch altijd zin om er gezellig samen met je kinderen op uit te trekken. Heb jij een favoriete ligweide, fietsroute, wandeltocht of speeltuin? In mijn weekoverzichten zie je mijn eigen ‘altijd goed’ uitstapjes regelmatig terugkeren, maar als blogger ontvang je ook de nodige nieuwsberichten met inspiratie, dus ik zet in dit artikel wat leuke tips voor zomerse uitstapjes op een rij.

Wij wonen in Bodegraven, vlakbij de Reeuwijkse Plassen. Qua ligweide is die van Reeuwijkse Hout dus favoriet (helemaal omdat het buitenbad van ons zwembad dit seizoen dicht blijft wegens verbouwing). Je kunt daar ook lekker dobberen met je eigen opblaasbare rubber boot. We wandelen graag een rondje surfplas (althans, ik loop dat graag, de kinderen vinden het een beetje ver, maar ze lopen het wel) en het lijkt me leuk om met mooi weer een keer bij Landal Reeuwijk te gaan suppen en kijken of ze dat wat vinden. Op de Nieuwkoopse Plassen kun je dan weer heel leuk kano’s huren of varen met een fluisterboot. Met de fiets is een rondje Limespark wel leuk, want halverwege zit een kleine natuurspeelplaats of naar kinderboerderij de Zustertuin. Leuk om te picknicken!

3 favoriete adresjes in Bodegraven:

 • IJssalon De Zoete Inval – het lekkerste ijs en je kijkt uit over het Raadhuisplein
 • Pannenkoekerie ’t Veldhuis – pannenkoeken, paarden en een toffe speeltuin
 • Restaurant De Munt – voor lunch of diner vanwege de aparte speelkamer en flipperkast

rubberboot

Leuke nieuwtjes omtrent kindvriendelijke uitjes

 • Van 12 maart t/m 22 november in de National Geographic Focus Gallery van het Haagse museum Museon: Planet or Plastic – Samenwerken aan een duurzame wereld. De pakkende tentoonstelling met zo’n zestig journalistieke, artistieke en wetenschappelijke foto’s  vraagt aandacht voor de trieste effecten van onze omgang met plastic, maar laat ook mogelijke oplossingen zien. Museon heeft sowieso toffe tentoonstellingen voor kinderen.
 • Van half maart tot en met half mei verandert dit gedeelte van Nederland in één grote bloemenzee. Het begint in maart met het krokusseizoen. Daarna komen de narcissen en hyacinten op. Ten slotte laten de tulpen hun felle kleuren zien, ongeveer vanaf midden april tot de eerste week van mei. De meeste tulpenboerderijen in Nederland liggen in de Noordoostpolderin de provincie Flevoland. Ook in de omgeving van Lisse en Zuid-Limburg heb je bloesemroutes.
 • Op 28 maart start het zomerseizoen in Plaswijckpark. Dat betekent nog meer plezier in dit gezellige familiepark dat het hele jaar geopend is. Naast de dieren bekijken in Dierenwijck, je uitleven in binnenspeeltuin Huis in de Heuvel en rondcrossen in de Verkeerstuin, kan je vanaf begin april ook waterpret beleven in de compleet vernieuwde Havenspeeltuin. Zoef van de glijbaan of speel met de waterspuiten met heerlijk verwarmd water. Ga jij naar Rotterdam om je een dag te vermaken in Plaswijckpark?
 • Vanaf zaterdag 4 april beleven families weer mooie avonturen in Avonturenpark Hellendoorn. Het Overijsselse pretpark pakt ook dit jaar weer uit met tal van vernieuwingen. Zo wordt in het voorjaar Jungle Monster heropent als Jungle Expedition en keren de Sky Pirates terug met hun spectaculaire zomershow. Lees hier hoe gaaf wij dat tijdens ons vorige bezoek vonden en waarom je zeker je zwemspullen mee moet nemen. 
 • Zaterdag 4 juli 2020 staat Avonturenboerderij Molenwaard volledig in het teken van een nieuw parkevenement: de allereerste Family Farm Run. 
 • Zin in een ouderwets leuk uitje? Bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur (nabij Barneveld) ben je altijd welkom om kennis te maken met de ruim 160 oude ambachten, beroepen en winkeltjes. Loop bijvoorbeeld een oude smidse in, bezoek een leerlooier, een scharensliep, een slager en een schoolklasje zoals het vroeger was. 
 • Plopsa Indoor Coevorden blijft nog het gehele jaar open met leuke shows en evenementen in het vooruitzicht. Zo zal Maya de Bij dagelijks een show geven tot medio maart, zijn er liveshows en Meet & Greets met Peppa Pig in april, en barst er elke dag een Confettifeest los.
 • In Scheveningen zit sinds kort het LEGOLAND Discovery Centre, een overdekte binnenattractie. Het concept is bedacht en ontworpen speciaal voor kinderen. De attractie biedt een unieke en speciale plek voor 2 tot 3 uur interactief vermaak voor kinderen, hun familie en vriendjes in de leeftijd van 3 tot 10 jaar. De nieuwe attractie heeft verschillende LEGO speelzones, een creatief bouw- en test gebied, een gethematiseerde ‘attractierit’, een 4D-bioscoop en een MINILAND met Haagse highlights. Ook is er een special leslokaal aanwezig waar bezoekers een masterclass van een LEGO Meester Model Bouwer kunnen volgen. De vestiging op Scheveningen is de 27e wereldwijd.

Ik verwacht nog meer nieuws in mijn mailbox, maar zo zie je dat er al aardig wat te melden valt. Heb jij al bedacht wat voor uitstapjes je dit jaar met je kinderen wilt doen?

Wat zijn jouw ‘altijd goed’ uitstapjes?

disclaimer

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.