Keek op mijn Week: bioscoop, museum, studiedag…

De laatste week voor de voorjaarsvakantie en één van mijn dochters slaapt nauwelijks. Ze is ontzettend zenuwachtig, want ze heeft heel veel zin om op reis te gaan met haar familie. Een lekker warm zonnetje en in je bikini bij het zwembad hangen, ik weet wat ze bedoelt. Even lekker opladen en onthaasten, al neemt deze mama de laptop wel gewoon mee. Je weet nooit of er een klus binnenkomt tenslotte. If there’s wifi, I can work!

selfie
Samen kroelen en een selfie maken.

Wat niet wegneemt dat er ook boeken, spelletjes en een puzzelboekje mee gaan in de koffer. Zonnebrand, deet, kauwgom voor in het vliegtuig… De vakantievoorbereidingen zijn in volle gang.

Stroopwafels, Pokémon en verjaardag

Zaterdag was de jaarlijkse stroopwafelactie van scouting. De meisjes gingen met hun club langs de deuren zodat ze nieuwe kampeermaterialen kunnen aanschaffen. Daarna aten ze met z’n allen ‘tafelpatat’ in het clubhuis.

pokemon kaartjes
Wow, superveel nieuwe Pokémon kaartjes!

Eenmaal thuis waren ze best heel moe, dus keken we met z’n drietjes Detective Pikachu op Amazon Prime. Pokémon is nog steeds hun ding en hun moeder had deze film nog net gezien. “Ik geef geen spoilers mama, maar deze scène is het allerbelangrijkst voor de hele film,” zei mijn dochter bij aanvang. Met andere woorden: niet op je telefoon! Ok. Best een leuke film trouwens, mocht je hem nog niet gezien hebben. Ik vond hem leuker dan al die tekenfilmpjes die ze kijken. Halverwege Pikachu ging de deurbel en bracht de postbode ons onverwachts een compleet Pokémon perspakket met de nieuwe Sword & Shield serie. Je had de meisjes moeten zien! Ik wist niet dat we dit zouden krijgen, dus de verrassing was compleet. Tijdens het Pikachu kijken een complete nieuwe Pokémon kaartenset ontvangen was natuurlijk awesome. Ze weten nog niet hoe het spel werkt, maar sparen driftig de kaartjes en verzinnen er hun eigen spelletjes mee. Hun verzameling is nu dus nóg completer.

 

Daarna door naar de verjaardag van mijn broertje, waar de meisjes met hun neefjes verschillende TikTokjes opnamen. Eenmaal thuis deden we nog maar een filmpje. Dit keer Misfit 2 op Netflix, met MeisjeDjamila en Jill.

bios
Prinses Emmy kijken in Cinema Gouda.

Prinses Emmy

Zondag rustig wakker worden, ontbijten met witte bonen in tomatensaus en douchen. Hier namen we uiteindelijk iets teveel tijd voor en zo moesten we toch nog haasten om tijdens storm Dennis naar Gouda te rijden. We hadden vrijkaarten ontvangen voor Prinses Emmy, een leuke tekenfilm die slechts 1x per dag in de bioscoop bij ons in de buurt draaide. Wij kwamen zonder kleerscheuren bij Cinema Gouda aan, maar zagen wel een moeder met kind op de fiets omver geblazen worden. (Ze had geen hulp nodig zei ze, I asked.) Note to all moms: misschien niet handig om te gaan fietsen als het zo hard waait… Gelukkig kwamen ze er met een paar schrammetjes vanaf. Prinses Emmy was in ieder geval een heerlijk filmpje om tijdens de kleuterbios op zondag met een bakje popcorn te zien. Paarden, prinsessen en een leuk verhaal. Lees hier de review.

tekenen
De één aan de knutsel, de ander werkt aan haar stripverhaal.

Productief

Maandag was ik lekker productief. Het liep als een trein vandaag en ik kon het ene artikel na het andere afronden. Dingen van de takenlijst strepen. De wasmachine in en weer uit laden. Bij Bol.com wat deet en leesvoer bestellen van een cadeaubon die ik nog had liggen. Een hoofdstuk lezen uit Alles is Onderhandelbaar. Pitchen op allerlei opdrachten: linkbuilding klussen, blogopdrachten in mijn mailbox, freelance klussen, modellen opdrachten… Kwestie van tijd tot er een kwartje valt. 

 

hartenvragen

Pinterest

Dinsdag schreef ik weer interessante artikelen. In Canva maakte ik er afbeeldingen bij voor Pinterest, omdat ik meer met dat social kanaal wil doen. Sommige bloggers trekken er duizenden bezoekers per dag mee, bij mij steekt dat aantal vooralsnog op 10. Dus ik hoop daar wat winst mee te maken. Ik las een paar hoofdstukken uit Alles is Onderhandelbaar en wervelde door het huishouden. Vooral de was lijkt soms zo’n oneindige klus. In de avond kwamen mijn dochters weer thuis en keken we met z’n drietjes First Dates, waarbij we de stelletjes uitgebreid besproken hebben. Wie zijn leuk samen en bij wie klikt het niet?

pyjamadag
Pyjamadag op school! Ze had zich hier ontzettend op verheugd 🙂

Pyjamadag en Museum Gouda

Woensdag was een bijzonder en druk dagje. Groep 4 hield vandaag een pyjamadag. Iedereen mocht in z’n pyjama, onesie of joggingpak naar school. Pantoffels aan in de klas en een leuke knuffel mee. Ook de juf was in onesie. Dochterlief pikte mijn flamingopantoffels in voor deze leuke gelegenheid. (Zij draagt ze vaker dan ik, haha.)

coldcase tentoonstelling
Coldcase tentoonstelling in Museum Gouda.

Zelf ging ik met groep 6 op stap naar Museum Gouda. Ze mochten daar als allereerste groep een Cold Case oplossen in de tentoonstelling over kindersterfte vroeger. De botten waren natuurlijk razend interessant en de begeleiders vanuit het museum kwamen uit het onderwijs, dus de kinderen hingen aan hun lippen. Leuk zo’n geschiedenis én biologieles in de praktijk. Een klein beetje luguber waren de babylijkjes natuurlijk wel, maar zelf weet ik nog dat juist dan de informatie goed wordt onthouden. In dit deel van Gouda, hoewel in het centrum, was ik nog niet eerder geweest: heel mooi om eens langs de kerk te lopen! Lijkt me leuk om nog eens in het museum terug te komen, zodat we de andere tentoonstellingen ook kunnen bekijken. Lekker in de buurt en prima te combineren met een bezoek aan de Lego-winkel.

coldcase
Met je BFF botten meten in een labjas. Schoolexcursies zijn leerzaam én heel leuk.

In de middag gingen we op kraamvisite bij een kersvers achterneefje. Wat klein! En wat een schatje is het <3 op baby’s kun je altijd spontaan verliefd worden. De meisjes speelden met zijn grote zus en haalden grapjes uit met de katten. Gezellige middag.

sportschema
Rood hoofd van inspanning: training bij Personal Fit zit er weer op.

Sporten en oudergesprekken

Donderdag lekker gesport en spierpijn gekweekt. Squats, lunges, situps, pushups… Voelde hem weer aardig zitten. Thuis vol energie aan het werk gegaan. De mailboxen door en voorbereiden op de voorjaarsvakantie.

’s Middags even de rapporten verzamelen en naar school voor de oudergesprekken. De meisjes waren blij om papa te zien en ze konden bij  hem thuis even limonade doen en Minecraft spelen, terwijl wij met juffen en meester in gesprek gingen. Over de jongste hadden we natuurlijk recent nog een gesprek gehad en met de juffen bespraken we hoe de nieuwe aanpak op school in een blij kind heeft geresulteerd. Ook de juffen zien haar opbloeien en succeservaringen behalen. De CITO scores laten een flinke dip zien, maar die hadden we al verwacht. Nu heel spannend hoe dat over een half jaar er uit zal zien.

Studiedag en klantafspraak

Vrijdag konden we lekker uitslapen: de voorjaarsvakantie is begonnen! De kinderen hadden vrij vanwege een studiedag. We pakten samen de koffer in en ze werkten aan hun eigen stripboeken. Vroeg in de middag werden ze door hun papa opgehaald, omdat die ze een weekje moet missen. Zo kon ik in de middag de mooie route door de polder rijden naar Driebruggen voor een klantgesprek. Leuke opdracht gekregen waar ik na de vakantie mee aan de slag kan: een contentplan maken. Thuis wisselde ik een voucher in van Thuisbezorgd, waardoor ik voor bijna nop een lekkere maaltijd had en niet hoefde te koken. Nog even een bakkie gedaan bij mijn moeder, koffers van zolder gehaald en The Good Witch verder gekeken vanuit mijn warme bed.

 

Dit weekend de laatste vakantievoorbereidingen en dan op naar de zon!

Heb jij leuke plannen deze voorjaarsvakantie?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    De zon klinkt goed, fijne vakantie!

    Wij vieren eerst twee dagen carnaval. Verder nog bowlen met de beste vriendjes van de kids, logeer partij van de oudste, zwemles van de jongste, wat klusjes in huis… En zo gaat een week snel…

  2. KoolFamily zegt:

    Hier ook Pokemon fans. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.