Ga je trouwen?

Ga je trouwen? Als je Nederlanders vraagt wat het leukste kerstcadeau is dat ze ooit hebben gehad, antwoorden ze massaal ‘Het samen zijn’. En als je denkt dat het niet sentimenteler kan; ‘Verrast worden met een huwelijksaanzoek of het bericht dat je een (klein)kind krijgt’. En dat is dus bij verbazingwekkend veel respondenten uit een onderzoek van Vakantieveilingen gebeurd. Kreeg jij afgelopen kerst een huwelijksaanzoek?

bruidspaar weiland

Zelf ken ik ook een stel dat na een aanzoek met kerst in het huwelijksbootje zal stappen. Ik mag ook op het feestje komen, yay! Als zus van de gom ook vrij logisch misschien? Mijn eigen huwelijk liep na exact 12,5 jaar op de klippen, maar aan de bruiloft heb ik goede herinneringen. Trouwen is iets dat je eigenlijk gewoon een keer gedaan moet hebben, dus zet het vooral op je bucketlist!

Voorbereidingen zoals trouwkaarten

Alleen al de voorbereidingen zijn de moeite waard. Ik veranderde destijds in een ware bridezilla en had er een dagtaak aan. Van jurk, locatie, taart tot trouwkaarten. De trouwkaarten van cottonbird.es zijn een tip! Mooi op gerecycled papier gedrukt en als detail touwtjes. Maar we bedachten last minute bijvoorbeeld ook dat het wel tof zou zijn om duiven los te laten. En moesten we niet iets met een bruidsmeisje en bruidsjonker?

cottonbird trouwkaart

Foto: https://www.cottonbird.nl

Bruidsfotografie

Zelf vond ik de fotografie heel belangrijk. Wij kozen daarom een bekroond bruidsfotografe (Ilona Hartensveld) om de shoot te doen en als fotolocatie huurden we van Staatsbosbeheer Fort Wierickerschans. Tegenwoordig is dit ook een trouwlocatie of in ieder geval af te huren voor je feest. En hey, het huwelijk is voorbij maar gelukkig hebben we de foto’s nog! Haha.
Inclusief overigens alle mensen die erbij waren en nu niet meer in leven zijn. Was een uitspraak van mijn schoonmoeder: “kijk maar goed wie er op je foto’s staan, over 10 jaar zul je zien dat er al een aantal mensen missen…” Verdrietig genoeg was zij er daar zelf één van. De portretfoto die onze bruidsfotografe van haar nam, staat daarom te pronken in de woonkamer van mijn ex. Tip dus voor je fotograaf: portretfoto’s van je dierbaren!

bruidspaar toost

Positief effect van een huwelijk

Om het over iets vrolijkers te hebben, volgens een onderzoek van HelloFresh is er goed nieuws als je gaat samenwonen of trouwen! Deze stap in het leven kan een positief effect hebben op je kook- en eetgewoonten. Zo gaven respondenten van dit onderzoek aan in deze periode vaker zelf te koken dan toen ze alleen woonden (20%) en maakten ze in deze levensfase vaker gebalanceerde maaltijden klaar (25%). Als klap op de vuurpijl at ruim een derde (35%) in deze periode ook nog eens meer groente en fruit. Je wilt toch een beetje in shape zijn op je grote dag.

Foto’s: Ilona Hartensveld Fotografie

Duurzame bruidsjurk

Dé eyecatcher van jouw dag is uiteraard je trouwjurk. Mijn jurk doe ik nooit weg, want ik hoop dat hij ooit nog door mijn dochters gedragen zal worden. De bruidsjurk werd namelijk door mijn moeder met veel liefde samengesteld uit de rok van één jurk en een op maat gemaakt en geborduurd lijfje dat zij hier zelf aan zette. Ze heeft jarenlang bruidsjurken gemaakt voor honderden bruidjes, maar mijn jurk was natuurlijk het aller speciaalst. Er zit zoveel moederliefde in, dat ik alleen maar aan haar kan denken als ik mijn trouwjurk zie. Een tijdloos ontwerp ook, dus hij kan best meerdere generaties mee.

Duurzaam is hot, maar een gedragen jurk hoeft niet per se een erfstuk van je moeder te zijn. Pre Loved is een concept dat gedragen bruidsjurken verkoopt. Voordeliger dan nieuw én goed voor het milieu. Je kunt hier ook je eigen trouwjurk inleveren en er nog iets mee verdienen, indien gewenst. Want het is toch doodzonde als zo’n prachtige jurk maar één keer wordt gedragen? Past helemaal in de slow fashion trend.

En, vertel: ga jij trouwen, ben je gescheiden of is een dagje prinses zijn in zo’n mooie jurk gewoon nooit jouw droom geweest?

2 Afbeeldingen: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.