Pictionary Air review

Ken je het spel Pictionary? Dat je moet tekenen wat er op het kaartje staat en anderen dat moeten raden? Lijkt ook een beetje op het spel Teken het Maar, waar mijn dochters weg van zijn. Om het in grotere groepen of tijdens een feestje te kunnen spelen, is er nu ook Pictionary Air. Hierbij teken je in de lucht en zie je het via een app op een smartphone of een ander beeldscherm.

pictionary air review

In de doos die je in de speelgoedwinkel aanschaft, zit een pen met een sensor en een soort lampje. Verder vind je kaartjes met tekenopdrachten. Om het spel te kunnen spelen heb je de bijbehorende app nodig op je mobiele device, de app is zowel voor Apple als Android toestellen downloadbaar. Het scherm van je mobiele device kun je eventueel weer casten naar een groter televisiescherm, zodat je hele team goed mee kan kijken naar de tekening.

Hoe speel je dit spel?

Deel eerst de teams in. Dan pakt de speler die aan beurt is een opdrachtkaart. Dat moet je gaan tekenen in de lucht. Zet de pen aan en volg de instructies in de app. Richt de pen terwijl je tekent met de verlichte punt op het cameraatje van het mobieltje met de app. Daar ziet het radende team de tekening verschijnen. In de lucht tekenen is toch lastiger dan je denkt… Pas ook op dat je de telefoon goed stil houdt, anders lijkt de tekening helemaal nergens meer op. In de app zit ook een timer en de score wordt er bijgehouden. Hilarisch natuurlijk!

Wat vonden wij van Pictionary Air met app?

Wij hebben het spel ontvangen omdat het was genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar Verkiezing. Mijn dochters zijn met 7 en 8 jaar nog wel wat aan de jonge kant, op papier tekenen gaat dan beter. Ik weet ook zeker dat dit spel leuker wordt met hoe meer spelers er meedoen. Kan me voorstellen dat je dit prima met een schoolklas of op een vrijdagmiddagborrel kunt spelen. Even casten naar een groot scherm en toppie!

Met z’n 3tjes was het lastiger te spelen, helemaal omdat de jongste erg boos werd omdat wij maar niet konden raden dat ze een zaag aan het tekenen was… Ai. Hangt ook samen met je tekenskills en je raadskills. Handiger om met tieners of volwassenen te spelen. Wel een heel erg grappig en toegankelijk spelconcept, op een feestje zal dit een hit zijn.

Je koopt het spel bijvoorbeeld hier

Heb jij Pictionary of Pictionary Air al eens gespeeld?

Lees ook:

Minecraft bordspel review

Dobbelspelletjes Qwixx en Clever

Pixicade review: je eigen game tekenen en spelen

10 tekentips voor jou!

De 52 allerleukste spelletjes getest door bloggers

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    Wel een leuk idee, maar lijkt me inderdaad ook moeilijk voor jongere kinderen.
    Maar wellicht met een grotere groep en oudere kinderen ontzettend leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.