Keek op mijn Week: verhuizen, fotoshoot, Sinterklaas

Altijd een gekke week hè, rond Sinterklaas? Met de decembermaand zijn de laatste hectische weken voor kerst aangebroken. Budgetten worden sluitend gemaakt, iedereen realiseert zich dat alles voor de feestdagen af moet om straks een paar dagen rust te hebben. En moesten we al plannen maken voor 2020?

Dat ik sowieso altijd drukke weken heb, weten jullie wel. Deze week was niet anders, al voelde het ondanks de drukte niet overdreven hectisch. Stap voor stap dingen van mijn lijstje vinken, werkte wel om kalm te blijven.

 

Verhuizen

Zaterdag was misschien wel de drukste dag van mijn week, maar ook ontzettend gezellig! Ik startte met een training in de sportschool. Thuis even douchen, blog afmaken en online knallen en hop: DOOR! Mijn broer en schoonzus gingen vandaag verhuizen, dus tijd om mijn steentje bij te dragen. Ik mocht helpen met de catering en het inrichten van de nieuwe keuken. Prachtig huis hebben ze met een geweldig uitzicht! Ben best een beetje jaloers, maar het is ze van harte gegund. 

’s Avonds had ik een gezellige date met mijn andere schoonzus. Voor mijn verjaardag gingen we eten bij Brouwerij De Molen, de trots van ons dorp. Ik bestelde uiteraard mijn favoriete Molenbiertje Hop & Liefde en we hebben heerlijk gegeten en lekker bijgekletst. 

Even niets

Zondag was tijd voor even niets. Beetje huishouden, tanken, boodschappen doen, een romantische film kijken op WithLove en genieten van mijn nieuwe televisie. De oude televisie naar boven gesjouwd en de ChromeCast geïnstalleerd zodat ik ook daar nu kan kijken. Nog een klein beetje aan de blog gewerkt en aan pakjesavond, maar vooral even de nodige rust gepakt.

Fotoshoot voor de Vrouw

Maandag trotseerde ik de files naar Woerden om mijn wimpers weer bij te laten werken in de salon. Ze had alles geverfd en het zag er superstrak uit allemaal met goud en zwart. Heel gaaf! Daarna thuis een paar administratieve zaken oppakken en mijn koffer inpakken. Ik moest 3 blauwe outfits verzamelen voor de fotoshoot die middag in Zandvoort. Voor het Blue Monday nummer van VROUW eind januari werd ik daar geïnterviewd en op de foto gezet.

Heel professioneel gebeuren allemaal, bij binnenkomst werd ik door een visagiste in de make-up gezet. “Ga maar los,” zei ik. En dat deed ze. Na supermooie make-up kreeg ik volumepoeder in mijn haren gestrooid en ging ze in de weer met de krultang. Echt zo gaaf om model voor één dag te zijn! Vond zelf dat ik er heel mooi uit zag. Daarna moest ik omkleden en ging fotografe Iris Planing in de weer met haar camera. Ik kreeg instructies om kleine bewegingen en gezichtsuitdrukkingen te doen. Lopen, zitten, staan… en ondertussen wapperde de visagiste met een belichtingsscherm om me heen om mijn zware bos haren te laten dansen. De foto’s die ik op de camera zag, zijn echt FABULOUS! Jammer dat ik ze niet op mijn blog mag laten zien, ben heel benieuwd welke ze uitkiezen voor in het glossy magazine. 

Na de fotoshoot ging ik aan tafel bij journaliste Kimberley van Heiningen. Het interview ging over hét Blue Monday onderwerp waar ik wel grappige verhalen over heb: een blauwtje lopen. Haha. Wel grappig dat contrast in onderwerp en er ondertussen fantastisch uitzien. Was heel leuk om te doen!

snoepjespizza
Lekker: snoepjespizza!

Onderzoeksochtend bij Praktijk Sherpa

Dinsdag haalde ik mijn dochter op voor de eerste onderzoeksochtend bij Praktijk Sherpa in Waddinxveen. Ze vond het spannend, maar had er ook wel zin in. Even een dagje geen school! Annelie en stagiaire Lisanne wisten ons meisje al direct op haar gemak te stellen en de kast gevuld met 134 knuffels, hielp zeker ook mee. Ik mocht al snel naar huis, voorzien van een envelop met vragenlijsten voor mijzelf, papa en de leerkrachten. “Ik kijk er naar uit om volgende week weer te gaan,” zei mijn meisje stralend toen ik haar weer ophaalde. Maar ze was duidelijk moe. Het was toch wel veel leren en nadenken geweest, maar ook wat spelletjes en ze mocht uitpuffen in een door haar zelf samengesteld knuffelbed. 

Op de terugweg maakten we een stop bij de slager, waar ik voor mijn verjaardag een gratis worst mocht ophalen. Leuke acties! We kwamen onderweg nog een bekende tegen, die toevallig ook met één van haar kinderen bij Praktijk Sherpa over de vloer komt en zeer positieve ervaringen heeft. Fijn om te horen!

Thuis kwam alle vermoeidheid er uit. Dit was niet goed. Dat was niet goed. Ze keek norser en norser… tot ze in een onbedaarlijke huilbui uitbarstte. Lekker thuisgehouden dus die middag. Zodra het mocht, trok ik haar op schoot om haar flink te knuffelen en te troosten. Mijn haren en mijn kleding onder het snot en de tranen, maar het hielp en luchtte mijn dametje op. Daarna tukte ik haar in mijn bed met een serietje en haar favoriete knuffels. Even bijkomen van alle indrukken.

Maandafsluiting

Woensdag mocht ik een leuke campagne uitzetten, produceerde ik een aantal previews en was ik vooral erg druk met de maandafsluiting. Bonnetjes omzetten naar pdf, alles door naar de boekhouder, bankbestanden verzamelen… Je kent het wel.

’s Middags genoot ik van de meisjes die heerlijk samen speelden en kletsten. Op school hadden we in all bovenbouwklassen de surprise tentoonstellingen bekeken. Mooie dingen zaten erbij, maar ik denk dat veel papa’s en mama’s zelf ook aan de knutsel zijn geweest. Ik heb uiteraard mijn dochter geholpen om wat dingen te printen en knutselmaterialen klaargezet, maar verder heeft ze het zelf gedaan. Het was haar eigen idee om een Playstation te maken voor haar lootje en ze is creatief genoeg om daar wat moois van te maken. Ze moesten hun bureau opruimen, zodat ik daar met een doekje overheen kan. Volgende taak is de vloer… Pffff… 

Sinterklaas!

Donderdag was druk, druk, druk. Kinderen naar school, boodschappen halen en door naar de sportschool. Pittige workout gedaan met deadlifts, squats en wat al niet meer. Toen door naar Alphen a/d Rijn om een Kippiepan op te halen. Superleuk om zulke lekkere en makkelijke hapjes in een pan te reviewen als je vanwege Sinterklaas toch visite krijgt. De pan bleek helaas te breed voor mijn achterbak, maar met de bank plat pastte het prima in de auto. 

Thuis aan de koffie, Sinterklaas voorbereidingen, douchen, lunchen en naar school… De meisjes hadden vandaag continurooster en waren om 2 uur al uit. Zo konden we lekker op tijd aan pakjesmiddag beginnen. De oudste had een prachtige eenhoorn surprise gekregen met veel bling bling details. En de nummer 1 op haar verlanglijst: scrunchies (die wij vroeger haarwokkels noemden)! 

Al snel stonden opa en oma op de stoep en was het tijd voor thee met wat lekkers. Ondertussen keken we de Video van Sint die wist te vertellen dat opa zijn auto de laatste tijd wel een wasbeurt kon gebruiken, dat de meisjes hun kamer moeten opruimen en oma niet genoeg bloemen voor zichzelf koopt. Hehe. Het werd een gezellige middag en iedereen is goed verwend. Daarna ging de Kippiepan aan! Dat viel goed in de smaak, we hebben allemaal zitten smikkelen van de sateetjes, kippenboutjes en kippenvleugels. 

Kerstboom

Vrijdag bezocht ik de fysio, deed ik administratie en leverde previews aan. Toen de jongste uit school gehaald en zij zette me wel aan het werk: “Zou wel leuk zijn om nu de kerstboom op te zetten, toch mama?” Jup… Dus de bomen van zolder gehaald. Woonkamer opgeruimd. Sinterklaasspullen naar zolder. En eigenlijk geen tijd meer gehad om achter de laptop te kruipen. Beide bomen werden opgezet en van lampjes voorzien. De rest van de versiering bewaarden we voor het weekend.

 

Staat bij jou inmiddels ook de boom al te pronken? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Anita te Gussinklo zegt:

  Ja leuk week overzicht, ben ook benieuwd naar het artikel in Vrouw.
  Je haar zit in ieder geval prachtig op de foto’s.

 2. Kelly zegt:

  Ben heel benieuwd naar het uiteindelijke artikel in de Vrouw!

 3. MarjonS zegt:

  Weer een drukke week zo te lezen, met fijne dingen. Wij hebben de kerstboom vandaag ook op gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.