Keek op mijn Week: Ballorig, mee op de vrachtwagen, locatie kijken

Mijn weekend met de meisjes was heerlijk! Deze week begon het Sinterklaasjournaal en wat een rust om te weten dat ik eigenlijk wel rond ben voor 5 december. Moet alleen nog even de Video van Sint bestellen en checken of opa en oma pakjesmiddag met ons vieren of niet, in verband met die video. Verder allerlei zaken op de rit aan het zetten, dus lees je mee?

ballorig

Spelen bij Ballorig

Zaterdag haalden we ons nichtje op en reden we naar Ballorig in Alphen aan den Rijn. Lekker spelen omdat we voor mijn blog waren uitgenodigd. Zondag de 17e komt de Sinterklaasbloghop online en verloten we 3 vrijkaarten. De meisjes hadden de grootste lol met z’n drietjes en kwamen nog verschillende klasgenootjes tegen in dit indoor speelparadijs. Ik heb ondertussen lekker zitten werken aan ons tafeltje, waar de kids zo af en toe langs druppelden voor een slok limonade.

Op advies van mijn schoonzusje downloadde ik de spaarapp. Zo spaarden we met al onze consumpties voor leuke kortingen of koffie met gebak bij een volgend bezoek.

Het was niet heel druk, ondanks de 3 kinderfeestjes. Dat vond ik zelf wel fijn, want daardoor was het qua werken ook goed te doen. Je hebt daar gratis wifi, dus je verplaatst alleen je kantoor naar een locatie die leuk is voor de kinderen. Ons nichtje trakteerde tussen de middag op patatjes, lekker! Hoe verder de middag vorderde, hoe roder van inspanning de hoofdjes. Tot ze te moe werden, hebben ze genoten van dit uitstapje. 

ballorig

Daarna nog even boodschappen, nichtje thuisbrengen en hup: voor de televisie. We keken op Disney+ Camp Rock 2 onder het genot van een kom groentesoep die we nog over hadden van de dag ervoor.

Puzzelen en sauna

Zondag deden we lekker relaxt. Beetje samen puzzelen, beetje voor de tv hangen, op het gemak douchen. De oudste maakte haar huiswerk, ik deed het huishouden. Even bijkomen van de drukke dag ervoor. Na het avondeten bracht ik de meisjes weer bij hun vader en reed ik naar de sauna in Leiden om even helemaal te ontspannen. Met de kou liggen ook de bijholteontstekingen weer op de loer, dus stomen kan geen kwaad. Hoef ik mijn ontstekingsremmende neusspray nog even niet te gebruiken. Een paar maanden terug had ik bij QBeauty mijn eerste wellness-ervaring. Nu dus voor het eerst een wat grotere Thermen sauna. Ik vond het wel een beetje een doolhof met al die hoekjes en faciliteiten, maar je kon er werkelijk van alles doen. Super relaxt en op zondagavond ook niet druk. Welke sauna bezoek jij graag?

puzzelen
Ontspannen zonder beeldscherm met de Escape Room puzzel die we reviewen voor Ravensburger.

Borrelavond groep 6

Maandag liet ik mijn wimpers doen en daarna kroop ik achter de laptop. Flink doorwerken want in de avond had ik daar geen tijd voor en november is altijd een drukke maand qua opdrachten. ’s Avonds stond er een gezellige borrelavond gepland met de moeders van groep 6. Een van de leerkrachten neemt binnenkort afscheid, er zijn 2 tijdelijke leerkrachten en dan nog al die pré-pubers… Genoeg te bespreken dus.

cadeautje
Mooi ingepakt cadeautje in een doos vol confetti… het bleek een verrassing van LOL Surprise #glamlife

Inspiratiesessie Unicorn Experience

Dinsdag werkte ik aan een marketingplan en had ik een inspiratiesessie met Stéphanie van The Story Sparks over de Unicorn Experience die ik 13 januari ga organiseren. Ik heb echt zo ontzettend veel zin in dit inspiratie event om het jaar op een leuke manier af te trappen voor ondernemers! Na ons gesprek helemaal. Ze gaf me als tip om vooral ook te vertellen waarom ik dit wil doen. Bij deze: als ik ergens voor ga, ben ik 1 brok enthousiasme en dat kan ik tijdens zo’n event heel goed overbrengen in energie waardoor jij het ook voelt en kunt inzetten. Door bepaalde opdrachten, oefeningen en brainstorms heb je na de Unicorn Experience houvast én inspiratie om praktisch met je marketing, communicatie en sales aan de slag te gaan.

Wat heeft dat met eenhoorns te maken?  Eenhoorns zijn zeldzaam en ze vallen op, dat wil jij ook met je onderneming. Bovendien zijn ze een magistrale verschijning en kun je op dit event een toffe luchtacrobatiek show verwachten én … (de rest houd ik nog even geheim)… Ik ben een groot voorstander van je eigen geluk creëren, voor de deelnemers aan dit event ga ik dit doen met een leuke loterij én ik heb Shyanne van Geluksgroei als spreker uitgenodigd. Tot hier kies je voor de ochtendshow. Wie de hele dag komt is ook nog eens een kickass ervaring rijker die niet veel anderen hebben meegemaakt door een bijzondere ademwerk workshop. Knallen in de ochtend, bezinning in de middag. Ik vertel je binnenkort meer hierover maar deze heeft effect op je lijf, je psyche en op spiritueel vlak. Ik vond een mini-breathwork-sessie al mindblowing, maar wat hier gebeurt zorgt voor transformatie. Daarom is de middag ook niet voor iedereen! Trainer Mark keert onze aandacht 1,5 uur lang naar binnen en dat zorgt voor impact. Heb jij de ballen om de confrontatie met jezelf aan te gaan? Boek dan een dagticket, daar is beperkt plek want we gaan met een intieme groep aan de slag. 

vrachtwagenchauffeur vrouw
Ik mocht meerijden met vrachtwagenchauffeur Marjon.

#ikwordvrachtwagenchauffeur

In de middag reed ik naar het Sectorinstituut Transport & Logistiek. Met een enorme chocolade vrachtwagen gingen we vrachtwagenchauffeur Marjon verrassen! Ik mocht een ritje mee op de vrachtwagen om haar te vragen hoe het werk haar bevalt en of het met kinderen te combineren is. Marjon is al ruim 25 jaar trucker en ze rijdt op het buitenland, dus verhalen genoeg. Was erg stoer om zo hoog boven al het andere verkeer mee te kunnen rijden, maar het was vooral een erg gezellig gesprek. Leuk om alle verhalen te horen en te zien hoe een vrachtwagencabine ook je tijdelijke huiskamer kan zijn, compleet met magnetron. Doel van deze campagne is om jonge meisjes en herintredende vrouwen te laten zien hoe leuk het werk is én ze te laten weten dat je een baangarantie hebt, wanneer je hiervoor kiest.

vrachtwagen van chocola
Dit ben ik in actie voor de Krachtige Vrouwen campagne van STL, artikel komt binnenkort online.

Brownie

Daarna reed ik naar de La Place waar ik een heerlijk stoofpotje naar binnenwerkte. Een toetje nam ik niet. Mijn ex appte dat de meisjes iets lekkers voor bij de koffie hadden gemaakt. Ze wilden graag quality time met papa en hadden gezellig met elkaar in de keuken gestaan. Het resultaat was een overheerlijke brownie waarmee ze mij kwamen verrassen. Lekker!

brownie
Ze hadden met papa een brownie voor me gebakken.

Even sprayen met azijn

Woensdag besloot ik wat huishoudelijke tips van www.azijn.nl in de praktijk te brengen. Mijn magnetronpoppetje werd met azijn gevuld om de combi-magnetron op te frissen. Ik deed na het lezen van de tips op die website ook wat azijn in een sprayflesje om de binnenkant van mijn met maden bedekte groene container op te frissen. Veel handige huishoudelijke tips opgesnoven (snap je ‘m? haha) en die van een half kopje natuurazijn in de wasmachine als je per ongeluk de was er te lang in hebt laten zitten, ga ik zeker onthouden.

kaartje
Kreeg met de post een lief kaartje van coach Kelly Smit.

De meisjes wilden broodjes knakworst voor de lunch. Op woensdag doen we meestal iets speciaals. De ene hing daarna uitgeput voor de televisie, de ander ging met een vriendinnetje spelen. Eerst daar, later bij ons. Verder waren de dames druk met het perspakket dat we van Panini en LOL Surprise kregen: een doos vol confetti en een verzamelalbum voor de nieuwe #glamlife tradingcards. We kregen er direct ook een heleboel kaartjes bij en die moesten netjes in het album.

’s Avonds keek ik op Disney+ naar de eerste aflevering van The Mandalorian (in de Star Wars setting) en daarna Avatar. Avatar vind ik zo’n heerlijke film, ben ontzettend benieuwd naar deel 2 die ergens volgend jaar moet uitkomen.

Bezoek aan De Deel

Donderdag bezocht ik samen met Marian de locatie van onze workshop vegetarische borrelhapjes. Die vindt op 30 november plaats in de feestzaal van Boerderij De Deel, waar eigenaresse en weddingplanner Bertine ons ontmoette om alles even door te spreken. We hebben er alledrie erg veel zin in!

daanshop
Lekker geshopt in de uitverkoop.

Verder druk, druk, druk qua werk. Uit school reden we naar de uitverkoop bij Daans Shop en heb ik op de groei wat spijkerbroeken en andere kinderkleding ingeslagen. En een roze handtas voor mijzelf. Yay!

Thuis had de oudste met het buurmeisje afgesproken en dook ik de keuken in. Groenten karamelliseren voor een ‘geroosterde tomatensoep’ uit een pakket van de Jumbo. Soep voor gevorderden dus, dit keer moest ik alles zelf snijden en nog in de oven doen ook. Het wordt nog wat met me in de keuken, want het resultaat mocht er zijn! Lekker een Turks afbakbrood erbij en mijn ouders uitgenodigd, want met z’n drietjes was het veel te veel. Heerlijk en voor herhaling vatbaar. Voor mijn verlanglijstje noteer ik meteen een knoflookpers en een nieuwe staafmixer, haha. 

Interview over wachtlijsten

Vrijdag werd ik door het blad Vriendin kort geïnterviewd over lange wachtlijsten. Wij hadden daar vorig jaar mee te maken toen er na de scheiding even wat extra hulp nodig was voor één van de meiden om dat te verwerken.

justdance2020
We kregen een leuk perspakketje van JustDance, binnenkort een winactie met deze game.

Op school namen ze afscheid van de meester. Veel huilende kindertjes die lang les van hem hadden gehad. Mijn dochter heeft hem pas 2 maanden als meester, dus ze was vooral opgewekt dat er in de klas een filmmiddag was geweest met popcorn. Zij ging uit school bij het buurmeisje spelen. Met de jongste keek ik Ducktales op Disney+, werkte ik aan haar cycling lijstje en we stonden samen in de keuken. Zij maakte de sla: “Ik voel me niet zo lekker dus ik wil wel iets gezonds eten, sla lijkt me wel een goed plan.” Ik deed de krieltjes en het vlees. (En de vaatwasser in- en uitruimen, haha.) Papa vond de sla van dochterlief wel de moeite waard om te proeven, dus die at tijdens deze wisselavond gezellig mee. 

Weekend! Dat betekent voor mij vooral een rustige mailbox en dedicated tijd om een paar previews te schrijven, facturen op te stellen, het huishouden te doen en de Video van Sint te maken. Wat zijn jouw plannen?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.