Keek op mijn Week: herfstvakantie met de meisjes

“There is nothing sexier than my authentic truth.” Staat op het affirmatiekaartje dat ik vandaag in het houdertje op mijn bureau plaatste. Ik geloof dat ik steeds beter door heb wat mijn authentieke ik nu precies is en het lukt me beter om daar naar te handelen. Hollen en tijdig stilstaan voor de balans. Omdat ook mijn kinderen heel moe zijn, was dit een week van fysiek op de rem trappen en in mijn hoofd als een malle gaan…

Schuur opruimen

Zaterdag heb ik mijn schuur opgeruimd. Mijn vader en schoonzus hadden een grote kast in mijn tuin gezet, waar ik al het kinderspeelgoed in op wilde bergen. Zo kwam er wat orde in de chaos van mijn schuur. Eigenlijk zou ik gewoon een ritje naar de stort moeten maken met alles wat weg kan. Maar ik was er te lui voor. Eigenlijk was ik gewoon heel moe. Dus ik vond dit al heel wat. En de boodschappen, de was, werken aan mijn blog…

lekker eten
Zo, dat was beter dan de diepvriesmaaltijd die ik gepland had!

Eten bij mijn oom en tante

Zondag was ik nog steeds moe. Dus ik deed wat Netflix bingewatching, de was en dook achter de laptop voor wat werk. Terwijl ik daarmee bezig was, kreeg ik appjes van mijn tante binnen en kon ik daar spontaan aanschuiven voor het diner. Dat was superfijn! Gezellig, lekker gegeten want mijn tante had een ossehaasje gemaakt en het wijntje dat mijn oom voor me inschonk maakte ook niet uit, omdat ik met een wandeling van 2 straten weer thuis was. En verder kon met mijn serie bingewatchen (Crossing Lines, het was spannend).

Sporten en event in progress

Maandag begon ik mijn dag met een workout in de sportschool. Daarna aan de bak en ik was zeer geïnspireerd. Het idee dat ik al heel, heel erg lang in mijn hoofd heb, gaat eindelijk werkelijkheid worden: de Unicorn Experience. Ik nam een optie op de theaterzaal van het Evertshuis in Bodegraven voor maandag 13 januari. Verder heb ik veel telefoontjes gepleegd en mailtjes gestuurd om dingen door te spreken en offertes op te vragen. Een flinke investering, dit event, maar als ik het nu niet doe, wanneer dan wel? Doel van het event is om ondernemers te inspireren en nieuwe kansen te laten zien voor hun bedrijf. Ook als je geen ondernemer bent, kun je natuurlijk een ticket boeken. Het wordt iets bijzonders, iets dat je niet snel vergeet!

spelletje
Potje Teken het Maar spelen met mij, stond op hun wensenlijstje voor de vakantie.

Knallen met mijn glitterplan

Dinsdag knalde ik lekker verder met mijn glitterplan. Ik voelde me net Hannibal uit The A-Team: “love it when a plan comes together”. De belangrijkste ‘ingrediënten’ voor mijn event kunnen allemaal op de geboekte datum. De workshop in de middag is echter dusdanig bijzonder, dat het niet voor iedereen gaat zijn. Ik wilde deze workshop neerzetten omdat het écht iets los gaat maken bij de deelnemers. En omdat het onbekend is, dus weinig mensen het al gedaan zullen hebben. Na het doorspreken met de trainer besloot ik dat ik voor de ochtendsessie ook extra aparte kaarten ga verkopen, omdat er mensen zullen zijn die het té spannend vinden om op deze manier aan zichzelf te werken. De middaggroep kan ook niet te groot zijn vanwege de nodige begeleiding na de workshop. Je gaat écht iets meemaken (is niet gevaarlijk, kan juist enorm helend zijn, maar het is niet voor mensen die het spannend vinden uit hun comfortzone te gaan). De deelnemers aan deze workshop krijgen van mij ook allemaal een mooi cadeautje mee naar huis. Dat zal een select gezelschap zijn, terwijl ik in de theaterzaal in de ochtend meer dan 300 mensen kwijt kan. Ochtend wordt inpiratie en energie, middag wordt bezinning en retrospectie. Ik vind het een gave balans om neer te zetten.

Hoe dan ook, ik was heel druk. Ook met de ‘normale business’. Gelukkig kon ik einde dag aanschuiven bij mijn ex-man, die een overheerlijke stoofschotel had klaargemaakt. Daarna nam ik de kindjes weer mee naar mijn huis.

Kids op stage

Woensdag heb ik hard gewerkt. Gelukkig hadden de kinderen een leuke activiteit op de planning staan. Ze gingen op stage bij alle winkels van Winkelcentrum Broekvelden. Een speurtocht in de Jumbo en sinaasappelsap tappen, broodjes bakken bij bakker Ko van Daalen, haren laten invlechten bij de Pura kapper, slager Gelderblom helpen met het bakken van een hamburger, bij de groenteboer pizza maken, bij de Cigo helpen met pakketjes en bij de Kwalitaria een ijsje tappen. Erg, erg leuk deze gratis middag! In totaal deden er zo’n 30 kinderen mee en ze waren onder de pannen van 1 tot 5. Tijdens hun stage hebben ze veel geleerd, kregen ze allemaal lekkere hapjes en ook nog een klein boodschappentasje met cadeautjes mee naar huis.

Bij thuiskomst stond er een grote doos op ze te wachten, met een ansichtkaartje erin. Twee lieve Walkalots van de Fur Real Friends, die aan hun nieuwe baasjes vroegen of ze hen vooral veel wilden knuffelen. Erg schattig!

furreal walkalots
Dat was even een leuke verrassing van Hasbro!

Winkelen

Donderdag probeerde ik wat werk gedaan te krijgen. In de middag raakte ik echter geïrriteerd dat mijn kinderen zich vrijwel alleen maar achter schermpjes vermaakten. Ik had ze wel met knutselen op gang geholpen en ze hadden met de Walkalots gespeeld, maar na een paar uurtjes zaten ze toch weer achter de schermpjes. Daarom gingen we winkelen in Alphen a/d Rijn. Had ik beloofd. Ze hadden de halve H&M wel leeg willen kopen, zoveel toffe eenhoornprints op de kleding! Maar ik had ze vooraf een budget aan kleedgeld gegeven en daar moesten ze binnen zien te blijven. Even de rekenvaardigheden scherp houden. Geprobeerd om nog iets voor mijzelf te kopen, maar dat was geen succes. Het bleef bij printerinkt en tegoed voor de appstore. Nou ja, we hadden een gezellige middag en ze zaten niet achter een schermpje. 

shoppen
Lekker shoppen bij de H&M.

Bij oma op de thee

Vrijdag was een beetje hetzelfde verhaal. Voor mij druk qua werk maar met kinderen thuis en het vakantietempo kun je gewoon niet de meters maken die je jezelf had voorgenomen. De dag verliep een beetje zoals die ervoor: ze speelden met de Walkalots, maar kropen na een uurtje weer achter de schermpjes. We maakten een begin met de cycling lijstjes en die mochten ze op de computer uittikken. Die klus is nog niet klaar.

werkplek takeover
En zo was mijn werkplek ineens bezet…

Tussendoor vond ik dat we een frisse neus moesten halen en wist ik ze met behulp van de Vtech KidiTalkies over te halen. Zo werd de wandeling naar oma ineens best een avontuur! Het was stralend weer, dus lekker naar buiten en op de thee bij oma. Die ook vond dat de kinderen er moe uitzagen, terwijl de vakantie toch bijna afgelopen is en zowel hun vader als ik expres rustig aan hebben gedaan. Nou, gelukkig nog een weekend en studiedag om bij te komen voor ze weer naar school moeten.

We houden het programma nog maar even relaxt. Na 2 jaar terug CMV en vorig jaar Pfeiffer waar we pas naderhand achterkwamen, vind ik rustig aan doen prima. Mits ze niet continu op hun schermpjes zitten.

Jullie ook een relaxte herfstvakantie?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.