Vloggen enzo met de Kidizoom Pixi

Ben jij al bekend met de Kidizoom? Dat is een fototoestel voor kinderen waarmee ze ook kunnen vloggen en spelletjes doen. Voor meisjes van 6 tot 13 jaar heeft VTech nu de handzame Kidizoom Pixi uitgebracht: zo’n zelfde speeltje maar dan in een heel handzaam make-upspiegel jasje! Past makkelijk in 1 hand.

Het is dus makkelijk mee te nemen naar buiten of in de auto om lekker mee te vloggen met je vriendinnen. Ideaal voor wie zijn kinderen nog geen telefoonnummer wil geven, want de (bewerkte) foto’s en vlogs op de Pixi kun je niet zomaar op internet zetten of naar vrienden mailen. Dan moet papa of mama ze – net als bij de gewone Kidizoom – eerst even van het apparaat afhalen.

Wat kun je met de Pixi?

De Pixi is een veelzijdig digitaal speeltje. Je kunt er dus mee fotograferen. Net als bij een mobieltje kun je de camera draaien en ook selfies nemen. Vlogs opnemen kan ook. En je kunt jezelf bijvoorbeeld van make-up, brillen, gekke kapsels of kroontjes voorzien in het bewerkingsprogramma ‘de schoonheidssalon’. Er staan 5 verschillende spelletjes op die je kunt spelen. Als papa of mama muziek upload naar de Pixi, kun je hem gebruiken om je eigen muziek te luisteren. De accu is oplaadbare en het ‘make-updoosje’ is stevig genoeg om tegen een stootje te kunnen. Geen man overboord als ie in de speeltuin uit je handen valt dus.

Wat vinden de meisjes ervan?

Ik zal eerlijk zijn, de Pixi wint het niet van hun verslaving aan Blockstar Planet maar ze vinden hem wel heel erg leuk. Zelf ben ik niet zo handig met mp3’s, dus ik geef hem binnenkort mee naar hun vader zodat die er muziek op kan zetten. Verwacht dat ze hem daar veel voor zullen gebruiken. Het bewerken van foto’s is ook favoriet. Gamen doen ze liever op hun mobieltje, maar die mag niet mee naar buiten om te vloggen vanwege het hoge breekbaar gehalte. Deze Pixi is dan perfect: kan tegen een stootje en toch lekker geinen met vriendinnetjes en leuke filmpjes en foto’s maken. Je hebt er geen wifi voor nodig, dus tijdens een lange autorit blijven de spelletjes speelbaar. (Bovendien hoef je niet bang te zijn voor grooming en andere online gevaren, zie ook mijn artikel over digitale opvoeding.) En hij neemt weinig plek in in je tas en ziet er vooral heel erg cool uit!

Staat de Pixi al op het verlanglijstje van jouw kinderen?

Comments

  1. Willemijn says:

    Ik vind het wel een erg duur en luxe cadeau voor kinderen van 6 of 7 en 8 jaar. Onbetaalbaar voor veel gezinnen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.