Orgasmekloof?

In allerlei online media gericht op vrouwen en onderzoekjes lees ik tegenwoordig over de orgasmekloof. Die schijnt zelfs zo erg te zijn, dat Lowlands bezoekers seksuele voorlichting krijgen met een 3D clitoris. Las ik in het Parool omdat een LinkedIn-kennis van me dit artikel deelde. Ook in seizoen 3 van Casa de Papel hadden ze er een flinke discussie over… en ik snap het dus niet. Waarom zou je die kloof niet in stand willen houden?

orgasme

Maar toen las ik verder en blijken onderzoekers eigenlijk altijd te concluderen dat mannen meer orgasmes krijgen dan vrouwen en vrouwen worden achtergesteld… Ik ben in shock. Voor zover ik weet, ligt die kloof eerder andersom. Wij vrouwen kunnen (ik quote even Casa de Papel maar spreek ook uit ervaring) best in een goede vrijpartij 10x achter elkaar komen. En zo’n orgasme duurt ook langer dan die paar seconden bij een man. Komt niet vaak voor, maar toch. Het kan. 

Mannen daarentegen… kunnen meestal 1x… soms 2x… enkel keertje 3x… en dan heb je het wel zo’n beetje gehad. (Edit: ik moet dit bijstellen, in zeldzame gevallen kunnen ze ook best 5x.) Als vrouw eis ik gewoon minimaal 3 orgasmes voor ik überhaupt met iemand afspreek. Even kijken hoe ze reageren, maar ook de verwachtingen helder hebben. En ik verwacht dus een orgasmekloof. In mijn voordeel uiteraard. Geen man gesproken die daar problemen mee had. Dat ik zo’n kloof verwacht in mijn voordeel.

Als je al jaren een relatie hebt, zal het uiteraard anders zijn. Dan ga je meer gelijk op. Maar… dan is er dus helemaal geen sprake van een kloof. Eén voor jou, één voor hem. Klaar.

clitoris

Op Lowlands gaan ze dus mannen uitleggen hoe de clitoris eruitziet, want veel mensen denken dat het bovenstaande plaatje een kleerhanger is. Op school vroeger met seksuele voorlichting vertelden ze je ook alleen van dat buitenste puntje. Je vrouwelijke genotsorgaan is groter dan dat, zoals je ziet. En je kunt daar dus ook via andere plekken bij.

Gaat jouw partner niet naar Lowlands en ervaar je een orgasmekloof in jouw nadeel? Foute boel, laat even dit plaatje zien. Misschien kunnen jullie samen ontdekken hoe dat voor jou het beste werkt qua stimulatie. Enneh… gun hem ook wat als hij zijn best voor je doet 😉 Het moet voor allebei goed voelen. Je bent geen tienermeisje meer en liever dat je liefje wat intern onderzoek doet dan al die eendenbektoestanden met bevolkingsonderzoek, spiraaltjes en je zwangerschappen tenslotte.

Geen partner? Ervaar je wel een kloof? Screen ze beter voor je überhaupt met ze afspreekt. Mannen die zonder chat meteen willen afspreken, kun je afschrijven. Zonde van je tijd. Zorg ervoor dat je zeker weet dat als het er van komt, hij zijn best voor je gaat doen. Dat je het allebei leuk gaat hebben. Dat je je veilig voelt. Daarna check je of de chemie er in real life ook is en pas als dat is afgevinkt, kijk je wat er nog meer mogelijk is. Je screening vooraf is het allerbelangrijkste.

Met deze man heb ik bijvoorbeeld NOOIT afgesproken:

chat

Nummer blokkeren is heel eenvoudig.

Nou succes, laat die orgasmekloof lekker in jouw voordeel werken. 

Stoor je je aan dit onderwerp? Lees dan even mijn artikel over ‘de dingen die je niet mag van andere mensen‘. Jij maakt zelf de keuze om dit artikel te lezen. Ik ben van mening dat de orgasmekloof in het voordeel van de vrouw hoort te zijn. Of je het daarmee eens bent en of dat je er actie op wilt ondernemen in je eigen leven, moet je helemaal zelf weten.

Eigenlijk hoop ik voor je dat je je net als ik afvraagt wat voor mensen ze in vredesnaam in dit onderzoek hebben ondervraagd…

orgasmekloof

Hoe kan het? Hoe bestaat het dat vrouwen veel vaker en langer kunnen klaarkomen en er blijkbaar een orgasmekloof in ons nadeel is?

Afbeeldingen: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.