Een vakantiehuisje kopen?

Op vakantie gaan vind ik heerlijk. Liefst elke keer een andere bestemming. Ik vind het heerlijk om steeds een nieuwe plek te ontdekken. Maar dat hoeft natuurlijk niet! Sommige mensen ontspannen juist als ze precies weten wat ze op vakantie kunnen verwachten. Als ze een fijne plek hebben gevonden waar ze steeds weer fijne dingen kunnen ondernemen vanuit een stekkie dat ze kennen. Heb jij er weleens over nagedacht om een vakantiehuisje te kopen?

vakantiehuis Spanje

Een vakantiehuis waarvan je weet dat het er fijn is, is sommige mensen heel wat waard. Dat kan een eigen caravan of camper zijn die met de eigen spullen is ingericht, maar ook een vaste plek op de camping. Ga je een tandje luxer en wil je iets meer privacy dan kun je voor een vakantiehuis gaan. Dat kan een vakantiehuis op een park zijn, maar ook een fijn huisje in een mooie omgeving is een optie.

Het grote voordeel van een eigen huis op een vakantiepark is dat ze het voor je kunnen verhuren en de schoonmaak etc allemaal regelen. Je hebt zo altijd een go to adresje in de weekenden of vakanties dat je er even tussenuit bent. En op andere momenten kan het nog iets opleveren aan extra inkomsten. Een vakantiehuis is bovendien een stuk goedkoper dan een huis voor permanente bewoning. Je hypotheek hoeft dus ook niet zo torenhoog te zijn, wat het ook voor mensen die een huis huren eerder binnen bereik brengt om wat onroerend goed in het bezit te krijgen. Voor zzp-ers zoals ik, zijn hypotheken vaak onmogelijk vanwege het eigen kapitaal dat je moet inbrengen. Wanneer ik toch iets wil bezitten, maar nog geen huis kan kopen zou ik bijvoorbeeld kunnen starten met een leuk vakantiehuisje.

In Nederland of in het buitenland?

Heb je eenmaal besloten dat je graag een vakantiehuis wilt kopen? Dan is de vraag natuurlijk waar??? In Nederland zijn er tal van opties, maar hoe heerlijk om een eigen huis te hebben in een wat warmer oord. Kun je mooi overwinteren. Maar wil ik een huis kopen in Spanje, waar moet ik op letten? Er kunnen allerlei addertjes onder het gras zitten. Zorg dan ook dat je de aankoop in het buitenland via een betrouwbare partij regelt. Bij voorkeur eentje die jouw eigen taal spreekt, zodat je snapt waarvoor je tekent en wat er allemaal afgesproken wordt. Je wilt wel dat alle documenten in orde zijn natuurlijk! Zelf zou ik de Costa Daurada met al die wijngaarden een heerlijke regio vinden. Maar dan wel waar ik binnen bereik van een supermarkt, medische voorzieningen en leuke shopgelegenheden ben.

Het lijkt me heerlijk om door middel van verhuur wat extra inkomsten te vergaren, maar zou je met een vaste vakantiestek nog wel naar andere plekken reizen? En hoe zit het met het onderhoud? Voor nu houd ik het bij de documentaires op televisie waar Nederlandse stellen in een mooi vakantieland een huisje opknappen en toeristische ondernemingen opzetten. Lekker kijkvoer en heerlijk om bij weg te dromen. Als digital nomad kan ik in principe werken waar er wifi is, maar ik heb kinderen om rekening mee te houden. 

Zou het iets voor jou zijn een eigen vakantiehuisje? En kies je dan voor Nederland of het buitenland?

Afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.