Keek op mijn Week: kinderverjaardag, scoutingkamp en een healing

Het was even spannend of haar verjaardagscadeau op tijd binnen zou zijn, maar ik kon opgelucht ademhalen. Het stond zaterdag voor de voordeur. Eigenlijk riskant natuurlijk, want iedereen had hem weg kunnen halen. Maar goed: op tijd binnen! Nog meer opluchting omdat de uitslag van mijn 2e uitstrijkje op de deurmat lag. Alles goed. 

teken het maar
Gezellig samen een spelletje doen.

Familietijd

Zaterdag regende het behoorlijk. Gelukkig was het vermaak van de meisjes overdekt: de laatste tekenles bij CreAcademy. Ondertussen haalde ik boodschappen en deed ik koffie bij mijn broer en schoonzus. Even bijpraten. Nou ja, eigenlijk dacht ik dat ik mijn naam op een kaart voor mijn ouders ging schrijven… maar die kaart lag bij mijn andere broer en schoonzus. Haha.

Afijn, die middag zagen we elkaar allemaal met de kinderen bij mijn ouders die we verrasten met een leuk housewarming cadeau. Mijn lieve schoonzussen waren creatief geweest en hadden een boekje gemaakt waaruit een bankje gekozen kon worden. Een perfect cadeau!

deur versieren
Samen de voordeur versieren voordat de visite komt.

7e verjaardag

Zondag vierden we de 7e verjaardag van de jongste. We zongen op bed en aten daarbij vers fruit. YouTube ging aan met de nodige verjaardagsliedjes en de stemming zat er in. Desondanks was ze ontzettend nerveus en kreeg ze er buikpijn van. Veel gekroeld dus. Maar er hingen slingers, grote zus had de stoel versierd, de meisjes maakten samen een raamtekening en al snel stond papa voor de deur met een geweldige mooie verjaardagstaart in Drakenrijders thema.

taart

Samen met papa troffen we de laatste verjaardagsvoorbereidingen en dronken we alvast een kop koffie en appelsap. Ze genoot van haar dag, de visite die langs kwam, de lekkere hapjes, haar cadeaus en de kinderen waar ze mee kon spelen. Er kwam zelfs nog een puppy op visite en tja… een puppy knuffelen op je verjaardag is helemaal super. Daarna aten we nog even iets met z’n viertjes en gingen de meisjes met hun vader mee naar huis. Another year over… a new one just begon…

Scoutingkamp

Maandag kreeg ik foto’s van de oudste die op scoutingkamp vertrok. De spullen hadden we zaterdagavond al ingeleverd. Ze had helemaal zin in de dropping, de bonte avond en alle andere mooie avonturen die ze ging beleven. Zelf ging ik naar de sportschool en daarna deed ik een snelle kop koffie bij mijn moeder. Daarna was het dedicated laptoptime en kon ik even knallen. En op Netflix ontdekte ik weer een nieuwe mustsee serie: de Koreaanse versie van Designated Survivor 60 Days. Spannende setting, heel andere cultuur maar veel parallellen met het origineel. I like.

met miranda
Skypen met Miranda.

Calls

Dinsdag kreeg ik via een Master Reading van cosmic healer Miranda van der Beek allerlei inzichten en een healing. Ze wist mijn pijnpunten te benoemen en ook concrete acties om mee aan de slag te gaan, zodat ik verder kan komen. Een heel waardevol gesprek, waar ik direct deze blog over schreef nu ik nog in het moment zat.

’s Middags werkte ik verder aan mijn nieuwe programma, waar ik per september mee aan de slag wil gaan. Mijn schoonmaakster maakte ondertussen het huis weer fris en bij mij rolden de teksten er zo uit. Flinke dosis inspiratie deze week. 

Mijn jongste dochter kwam ’s avonds weer thuis en we hadden leuke gesprekken. Tot ze naar bed moest en ik de Business Call van Kelly Smit voor Spiritueel Leiderschap wilde volgen. Daar was de kleine dame het niet mee eens. Ze hoorde de naam Kelly en had een deel van een vorige call meegeluisterd. “Dat is een filmpje waar je wat van kan leren mama, ik pak mijn schrijfspullen en ik kom bij je zitten.” Deze call was meer praktisch dan spiritueel, maar ze pikte alles op en schreef ondertussen een lieve brief aan mij. Tot ik haar naar bed bonjourde, want ze moest vroeg op.

brief caileigh

Scoutingkamp

Woensdag pakten we haar laatste spulletjes in (maar uiteraard vergat ik belangrijke zaken zoals een bord, bestek en een kussen), haalden we nog extra chips voor haar traktatie en reden we naar het scouting gebouw. De Bevers gingen 2 nachten bij de Welpen kamperen, dus deze dame zou haar zus weer zien. Ik gaf de leiding een tas met slingers, kaart en klein cadeautje mee. Ze was heel duidelijk toen ze de keuze kreeg: wil je op je verjaardag met mama iets speciaals doen of op scoutingkamp? Scoutingkamp won dik. En terecht. Hoe cool is het om op scoutingkamp jarig te zijn?

affirmatiekaartje
Werkritueel: affirmatiekaartje erbij.

Zone of Genius?

Donderdag was de geboorte van mijn kleine meid echt 7 jaar geleden. Op zo’n dag kun je niet anders dan je bevalling herbeleven. Voor mij was het een stukje trauma verwerking, dus ik schreef haar een brief met mijn bevallingsverhaal op mijn blog.

Via Mastermoves nam ik deel aan een call van Four Waves over ‘Ondernemen in je Zone of Genius’. Dit borduurde precies voort op de dingen waar ik via Spiritueel Leiderschap mee bezig ben. Een waanzinnig inspirerende call om je los te maken van belemmerende overtuigingen.

Ze vroegen tijdens deze call wie er bezig was met een ‘big leap’ en daar iets over wilde delen. Ik zit hier midden in en ik ben altijd wel van het delen. Ben heel blij dat ik dat in deze call heb gedaan, want ik merkte alweer dat ik vastliep op praktische zaken waarmee ik het voor mezelf onnodig ingewikkeld maak om verder te komen.

Direct kreeg ik de nodige spiegeling en stappen om te ondernemen, zodat ik gewoon per 1 september zou kunnen starten met het jaarprogramma dat ik aan het opzetten ben. Van strategie naar actie, heet het. Ik ga hiermee zzp-ers en kleine ondernemingen helpen om in groepsverband te werken aan hun marketingcommunicatie. Zo kunnen ze het zelf doen en een basis neerzetten, zonder dat er een interimmer ingehuurd hoeft te worden. Of misschien doen ze dat daarna om het uit te bouwen. Of misschien moeten er wel ander soort experts worden ingehuurd om hun ideeën uit te rollen. Ga in ieder geval doen waar ik goed in ben: brainstormen, mensen ondersteunen om zelf iets neer te zetten en ondernemers met elkaar verbinden (er zit een matchmaking component in). Heb er ontzettend veel zin in!

Zou jij graag een steuntje in de rug krijgen op dit gebied? Wil je me dan een berichtje sturen? Dan wil ik je graag via een Skype call het één en ander uit mijn programma voorleggen om even te kijken of het aanspreekt en horen waar jouw behoefte ligt. Uiteraard krijg je tijdens het gesprek meteen wat goede ideeën om in jouw bedrijf mee aan de slag te gaan. Zou mij heel erg helpen!

wrapje
Hmmm… te lang geleden dit. Geen kinderen, dus een lekker pittig wrapje gemaakt.

Ieks, een teek!

Vrijdag kwamen de meisjes terug van scoutingkamp. Twee kindjes die zwart van de bagger en vol verhalen waren, maar ook heel erg moe. Ik was voorbereid op ‘operatie clean kids’ en had het zwembadje in de tuin opgezet. Het was extreem heet deze dag.

badje
Klaar voor operatie clean kids.

Omdat ik de meisjes alleen in de middag had, besloot ik zelf ook de bikini aan te trekken en met ze bij te praten in het zwembadje. ’s Ochtends plakte ik al aan mijn bureaustoel vast ondanks de ventilator. De kinderen weekten alvast het ergste vuil er af in het zwembadje, we bleven in de schaduw en veel drinken natuurlijk. Ik pakte er eens ouderwets een puzzelboekje bij en genoot van de spetterende dametjes. Pokémon uit de dakgoot gered en hoopte dat ik daarmee de ergste consternatie van de dag weer achter de rug had. 

Het liep even anders. Terwijl ik stond te koken, zag ik ineens mijn parasol op half 7 hangen. Shit! Gelukkig kon mijn vader heel snel to the rescue komen en hoop ik dat hij nog te fiksen valt. 

parasol
Oh nee!

Daarna de meisjes naar hun papa gebracht. Had tijdens het zwemmen wel gekeken of ik geen teken zag, maar papa checkte ook achter de oren en in de haren. Nooit aan gedacht zelf. De jongste bleek er maar liefst 2 te hebben! Ieks! Gelukkig heb ik een tekenpen in huis, dus die even een heen en weer gebracht. Nu goed in de gaten houden de komende tijd… Nare beestjes…

’s Avonds ging ik nog naar een verjaardag. Erg gezellig, dus het werd een latertje. 

Dit weekend even bijkomen van de hitte. Hoe lukt dat bij jou?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Kelly zegt:

    Nog gefeliciteerd met je verjaardag van je meisje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.