Nederlanders houden van kamperen

Zo’n 3,5 miljoen Nederlanders kamperen. Met elkaar zijn ze goed voor zo’n 5,2 miljoen vakanties op een camping, geeft de ANWB aan. Wij bezochten laatst een leuke camping in Limburg om te glampen, maar de cijfers geven aan dat vooral Frankrijk is een populaire bestemming is door de rijke cultuur, culinaire hoogstanden en het vaak mooie weer.

kamperen

Jaarlijks vinden er op campings in Frankrijk 125 miljoen overnachtingen plaats laten de nieuwste cijfers (2018) van het INSEE zien. Ook heeft er een stijging van 2.5% aan buitenlandse overnachtingen plaatsgevonden ten opzichte van eerdere cijfers, dit benadrukt wederom de populariteit van Frankrijk als kampeerbestemming onder toeristen. Nederland is hierin het belangrijkste land van herkomst met 13,2 miljoen overnachtingen.

Je kunt zelf een luchtbed kopen, maar op veel campings kun je terecht in een volledig ingerichte accomodatie. Flower Campings stuurde mij bijvoorbeeld informatie over hun unieke locaties en campings met een verhaal. Inspelend op deze kampeertrends bedacht de campinggroep een bijzondere guerrilla stunt om zo de Nederlandse kampeerder eenmalig uit te nodigen in een drijvende tent op de Amsterdamse grachten. Ziet er best heel grappig uit zo’n mini-camping:

kamperen op het water
Ik vrees alleen dat je in dit minuscule tentje niet je comfortabele 2 persoons luchtbed kwijt kunt en om zo’n overnachting in je eentje te doen… Maar goed, dat heb je bij een stunt: het was slechts 1 weekend mogelijk om hier te slapen. Wel leuk bedacht!

Kamperen op bijzondere locaties

Nederlanders willen steeds vaker ook graag duurzaam kamperen. Flower Campings is een netwerk van kleinschalige, groene familiecampings in de mooiste regio’s van Frankrijk. Het bedrijf bestaat ruim tien jaar en wat ooit begon met een paar kleine campings is inmiddels uitgegroeid tot een selectie van 140 locaties door heel Frankrijk. Voor elke plek geldt een prachtige ligging aan zee, in het binnenland of in de bergen. Ze hebben uiteraard standaard staanplaatsen, maar ook boomhutten, yurts, tipi’s en zelfs luxueuze lodges kun je huren. Heel bijzonder ook: kamperen in een hut op het water in Val de Loire! Ook doet de campinggroep haar naam eer aan en biedt het huuraccommodatie op prachtige locaties in de bloemenstreken van Frankrijk zoals de Côte d’Azur waar je naast zon, zee en strand, de mooie mimosa-route vindt. Ik was nog niet bekend met deze vakantieketen, meer informatie over de kleinschalige campings vind je op te website van Flower Campings.

In welke bijzondere accommodatie heb jij al eens overnacht?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.