Keek op mijn Week: stroopwafels verkopen, bloedmaan, Rumag, healing en schrikken…

Brrr… het was koud! Maar gelukkig wel zonnig. Mooi weer om wat buitenlucht op te snuiven. Zat ik vorige week laag in mijn energie, deze week zwelde het aan en kon ik dat kanaliseren richting allemaal mooie dingen. De focus lag op leren en anders naar dingen kijken.

ontbijt
Gezellig samen aan het ontbijt op zaterdagochtend.

Stroopwafels verkopen voor scouting

Zaterdag was het koud, maar stralend weer. De jongste ging naar scouting en kwam net als haar zus eerder die week met een intekenformulier voor de jaarlijkse stroopwafelactie. Hiermee verdient scouting wat geld voor de clubkas om materialen te kunnen vervangen en aanschaffen. De stroopwafels van Markus zijn altijd erg lekker en dat weet iedereen in ons dorp ook wel. ’s Middags gingen we in de buurt langs de deuren, net zo lang tot we beide lijstjes helemaal vol hadden met bestellingen. Eerder hadden de meisjes het samen geprobeerd, maar de meeste deurbellen hingen te hoog. Veel mensen reageerden gelukkig enthousiast en met een leuk praatje, dus de meisjes waren reuze trots op hun werk. Nu is het even spannend: zullen ze de wedstrijd gaan winnen om van de Bevers en de Welpen de meeste pakjes te verkopen?

buiten
Even luchten, het was ontzettend lekker weer!

Even bijkomen

Zondag moesten we echt even bijkomen. We hielden een pyjamadagje. Opa kwam nog langs om onze buitenkraan af te sluiten vanwege de vorst, we hebben uitgebreid gedoucht en in de middag lekker samen op de bank gehangen met een filmpje op Netflix. We trokken een aantal inzichtkaarten en vooral de jongste vindt dat heel erg leuk om te doen. Daarna bracht ik de meisjes weer naar hun papa en onderweg waren ze zeer onder de indruk van de grote volle maan die we heel goed konden zien. Een prachtig gezicht!

volle maan bodegraven
Even een paar plaatjes geschoten van de volle maan…

Bloedmaan, sporten en fysio

Maandag zette ik de wekker om 6 uur, zodat ik de bloedmaan kon bekijken. Moet zeggen dat de maan gisteravond groter was, maar door flink in te zoemen met de spiegelreflexcamera kon ik het toch goed zien. Het was zo helder! Door de lange sluitertijd zijn mijn foto’s niet gelukt, maar ik kan in ieder geval zeggen dat ik hem gezien heb.
’s Ochtends ging ik weer eens naar de sportschool. Kan mijn hand nog niet goed gebruiken, dus de dumbells en kettlebells moest ik nog even laten staan, maar op de loopband en oefeningen waarbij je geen pols hoeft te gebruiken kunnen natuurlijk wel. Dus op een bal voor de buikspieren, de rugspieren trainen en aan de slag geweest met de beenspieren. Maakte ook direct een afspraak bij de fysio voor diezelfde middag, want ik heb niet heel lang kunnen sporten omdat ik toen alsnog last kreeg van mijn hand, maar ik ben geweest. Dat telt. Niks blue monday! En van de fysio kreeg ik oefeningen om de mobiliteit van mijn duim en hand te stimuleren, volgende week moet ik aan de slag met kracht. Spannend.

bloedmaan
Geen statief om de bloedmaan vast te leggen, dan krijg je dit…

Podcasts luisteren en sales

Dinsdag luisterde ik enkele inspirerende podcasts van business coach Ninke van der Leck. Het fijne is dat je die gewoon aan kunt zetten en dan ondertussen het huishouden doen of achter de laptop werken. Ze zetten me aan het denken en ik besloot een aantal tips direct toe te passen en ermee aan de slag te gaan. Er is nog geen concrete opdracht uit gekomen, maar ik vind sales zelf ontzettend leuk om te doen dus het gaf me energie. ’s Middags kwamen mijn meisjes weer thuis en speelden ze heerlijk in de sneeuw! Ik had de snowboots van zolder gehaald en de slee mocht na de scheiding bij mij staan, dus die kwam goed van pas. Ze hadden veel plezier samen.

in de sneeuw spelen

Schaamteloos flirten op de Webwinkelvakdagen

Woensdag hadden mijn dochters zelf geregeld dat ze bij onze oude buurvrouw mochten spelen. Die is altijd zo leuk met ze en de meisjes missen het ontzettend dat ze niet meer over de schutting met haar kunnen kletsen. De buurvrouw ging met ze wandelen en deed de hele middag spelletjes.


Zo had ik ineens mijn handen vrij om naar de Webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs Utrecht te gaan. Superleuk, want vandaag was er een keynote presentatie van Rumag die ik heel graag wilde zien. Ik zat helemaal vooraan en heb ervan genoten, ontzettend grappig en het publiek werd leuk opgezweept. Rumag heeft met hun kanalen een bereik waar ik alleen van kan dromen en alles past qua tone of voice ontzettend goed bij elkaar. Mooi om het verhaal te horen over het bedrijf dat we allemaal kennen van de zwarte plaatjes met loeigrappige spreuken die op het randje zijn. Na deze inspiratie ging ik de beursvloer op om – zoals één van mijn blogcollega’s naar me appte – ‘met de wimpers te wapperen’ in de jacht naar klanten en samenwerkingspartners voor Blogger by Nature. Ik had er zin in en vond het heerlijk om schaamteloos zakelijk te kunnen flirten. Vooraf twijfelde ik of ik wel moest gaan, maar zoals ik tegen mijzelf zei: als je dan zo graag je personality in wilt zetten voor je bedrijf, moet je ook wel je gezicht laten zien als je de kans krijgt. En ik vond het nog leuk ook! Niet veel bedrijven gesproken, maar wel eindelijk wat mensen ontmoet met wie ik alleen via de mail contact had, een paar mooie nieuwe contacten gelegd en heel hard mijn best gedaan voor ons mooie bloggerevent.

rumag
Heel inspirerend!

Healing via Skype

Via een instagram wedstrijd won ik samen met mijn dochters een ‘healing’ bij Gerdine van The Dutch Healing Academy. We hebben nog geen eerdere ervaringen hiermee, maar in de instapost stond dat ze hier kristallen bij gebruikt. En laat de oudste met Topondernemers op school nu nét ‘kristallen’ als thema hebben. Perfect dus om even wat vragen te stellen aan Gerdine over hoe kristallen je kunnen helpen. We zaten dus met z’n drietjes geïnteresseerd achter de laptop en mijn dochter liet trots haar rozenkwarts (die ze van haar papa heeft gekregen) zien. “Die helpt om je mooie dromen te geven,” zei Gerdine en ze legde ons uit hoe we hem schoon moesten wassen en op het nachtkastje bij de meisjes leggen zodat ze lekker slapen. Dochterlief maakte druk aantekeningen. Het was een leuk gesprek en de kleuren van onze aura’s werden gelezen: blauw, oranje en groen. De healing zelf was bij slechts één van de meisjes nodig en ze heeft ook ons huis even vrij gemaakt van rotzooi. Toch mooi hoe dat kan zo via Skype! Toen konden de meisjes op de bank en ik kreeg ik nog wat persoonlijke tips. Een bijzondere ervaring en goed om mee te maken. Waardevol voor mijn dochter. Heb jij ervaringen op dit gebied?

Thee bij oma

Donderdag hard aan de bak. Op mijn blog zijn deze week weinig artikelen verschenen, maar ik heb toch echt veel werk verzet. Luisterde tijdens de lunch weer een paar inspirerende podcasts. Ik maakte met mijn auto een sliding door de gladheid, maar dat liep gelukkig goed af. En er werd een leuk pakketje bezorgd dat we van Bot-i kregen voor een review: de Bananas. Daar hebben we eind van de middag direct een filmpje mee opgenomen voor de blog. Ze zijn nog niet te koop, dus ook al is het artikel klaar het komt pas volgende week online. Toen de meisjes uit school kwamen, zijn we eerst naar oma gereden om een kopje thee te doen. Mijn ouders zijn deze week verhuisd en wonen nu niet meer op loopafstand. Jammer hoor, het was best wel makkelijk om zo aan te kunnen waaien, haha. Maar ze hebben een prachtig uitzicht nu, dat we onder het genot van een kopje thee konden bewonderen.

bananas
Oeh, iets nieuws voor de blog!

Schrikken…

Vrijdag dacht ik een afspraak bij de fysio te hebben. Ik bleek tot hilariteit van de mensen in de sportschool echter een week te vroeg. Blunder! Nou ja, ik moest nog even bij Expert langs met een foto van mijn nieuwe vaatwasser die de vaat dus niet droogt… En heb in de sale een paar dingetjes voor de meisjes geshopt bij Shoeby. Onze Happybee bestelling kwam trouwens ook binnen vandaag. Daar hadden we deze week met z’n drietjes even voor gezeten, omdat de kinderbijslag binnen was en er een badpak, spijkerbroeken en longsleeves nodig waren volgens de dames.

shoeby
In de sale een paar leuke shirtjes voor de meisjes geshopt bij Shoeby.

Eén van deze dames liet ons flink schrikken vanmiddag. Je moet ze een beetje loslaten als ze in groep 5 zitten… Dus ze wilde graag samen met een vriendinnetje spelen dat wel vlakbij school woont. Die dus ook zelf naar huis kan. Ik moest kleine zus nog ophalen bij een vriendinnetje en sprak dus na wat wikken en wegen (ik had de moeder van het vriendinnetje niet gesproken) af dat ze dan wel daar mochten spelen MITS ze aan die moeder zou vragen om haar om 5 uur naar papa te sturen. Want daar zouden we gaan eten. De dames trokken echter hun eigen plannetje en hebben iedereen flink laten schrikken.
Ze hadden tegen de moeder van het vriendinnetje gezegd dat ze bij papa gingen spelen en dat dit helemaal prima was… Maar ja, die was natuurlijk op zijn werk. En werd op een gegeven moment gebeld door een buurman dat zijn kind thuis al een uur voor een dichte deur stond in de koude ijzelregen… Ze waren dus niet zo snugger geweest om dan om te draaien en terug te gaan naar het vriendinnetje. Afijn, ik werd gebeld, ik belde de moeder van het vriendinnetje en de buren van papa hadden de dames opgevangen. Hoop gedoe. Iedereen flink geschrokken. De dames hebben hopelijk een les geleerd die beklijft… Je weet dat je kinderen hun eigen fouten moeten maken om goed op te groeien, maar toch is het even niet leuk als ze zogezegd ‘op hun bek gaan’. Dit soort dingen heb je ook alleen als kind van gescheiden ouders natuurlijk. Pfoeh. Gelukkig heeft papa lieve buren die zijn telefoonnummer hebben!

Het was een bijzondere wisseldag laten we maar zeggen. Ga jij dit weekend ook even lekker uitpuffen van de boevenstreken van je kinderen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Kelly zegt:

    Druk weekje weer! Leuk om te lezen over de webwinkeldagen, was daar zelf ook wel benieuwd naar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.