Keek op mijn Week: B&B, op mijn eigen kind passen, kapper, kerstviering school

De aanloop naar de kerstvakantie is altijd een bijzondere week. Ik besloot in het weekend even te onthaasten en heb dat gevoel geprobeerd de rest van de week vast te houden. Wel lekker gewerkt en veel gedaan, maar ook tijd om te bezinnen en stil te staan bij kerstmis, het gezin en mijn bedrijf. Mezelf niet gek (laten) maken, was denk ik de belangrijkste filosofie. Of dat gelukt is? Je leest het in dit weekoverzicht.

Heeren van Tuil

Zaterdag zat ik tijdig achter de laptop om mijn werk gedaan te krijgen. Daarna dropte ik nog even wat eten af bij mijn moeder en deed ik meteen een gezellig bakje koffie. Thuis snel de laatste puntjes op de i, tas inpakken en in de auto. Ik had een nachtje geboekt bij De Heeren van Tuil, een prachtige Bed & Breakfast in de Betuwe met een jacuzzi op de kamer om lekker te onthaasten. Vanwege de intense kou verlangde ik ontzettend naar een warm bad! Heerlijk even een nachtje er uit dus en lekker uit eten geweest.

Witte wereld

Zondag was het buiten een witte wereld. Mooi om te zien, maar natuurlijk wel oppassen qua gladheid. Ik maakte dankbaar nog even gebruik van die jacuzzi op de kamer. Zo relaxt! Wat kun je zo’n bad ontzettend missen als je het thuis niet hebt. Er werd een uitgebreid ontbijt verzorgd met allemaal verse producten, superlekker. Echt even bijkomen, onthaasten en opladen zodat je er weer tegen kunt. Rond 12 uur was ik weer thuis (het was maar een half uurtje rijden) en kon ik verder met mijn kerstmailing en het andere werk dat op me lag te wachten. ’s Middags besloot ik lekker op de bank te ploffen met een film op Netflix, gewoon omdat het kon.

Boekhouder en oppassen

Maandag werkte ik lekker door, tot mijn afspraak bij de boekhouder. Dat vond ik even spannend, omdat ik stiekem toch een beetje bang ben of ik niet de huursubsidie en kindgebonden budget aan de Belasting terug moet betalen. Maar hij had goed nieuws. Qua omzet was hij ook tevreden, sterker nog hij daagde me uit om volgend jaar een ton omzet te draaien. Ieks! Zou wel heel tof zijn natuurlijk. Het is jammer dat omzet en winst niet hetzelfde bedrag zijn  😆 , ik heb best hoge inkoopkosten maar het gaat prima en dat is leuk om vanuit de mond van je boekhouder te horen. Ben op veel punten gerustgesteld, want ik vind dat toch altijd wel spannend die financiën.

gamen

Thuis nog even aan de slag en toen weer door naar mijn ex. Onze oudste dochter mocht vandaag de welpenbelofte afleggen bij scouting en er was meteen een feestelijk kerstdiner bij voor alle welpen. Voor haar kleine zus zou dit echter veel te laat worden, dus ik at met haar samen en heb toen in haar andere huis op haar gepast. Best gek eigenlijk, op je eigen kind passen in een ander huis, hahaha. Ze heeft me uitgebreid up to date gehouden over haar Pokémon game, haar andere tandpasta laten zien en ze mocht haar nieuwe kerstpyjama van de Hema aan. We hebben heerlijk saampjes gekroeld en ik kon haar lekker intukken. Ondertussen kreeg ik een filmpje toegestuurd om trots op te zijn van mijn oudste, die de gelofte foutloos wist op te zeggen. Ook die bij thuiskomst nog even gekroeld en weer terug naar mijn eigen huis.

kneipp

Kneipp scrub olie en kapper

Dinsdag was er tussen het werken door tijd voor me-time. Ik startte mijn dag onder de douche met het uitproberen van de Kneipp Cream & Oil Body scrub Silky Secret die ik kreeg toegestuurd. Scrubs gebruik ik eigenlijk weinig (moet je ook niet te vaak doen natuurlijk), dus het was een verwenmomentje. Net als een gewone scrub verwijdert dit product je dode huidcellen, maar omdat er een rijke oliecrème in zit, wordt je huid heel intensief gevoed. Het voelde echt ontzettend lekker aan op mijn huid, ook na het verwijderen van de fijne suikerkristallen die de dode huidcellen verwijderen. Deze nieuwe Kneipp scrub heeft een zachte geur en luxe uitstraling als je hem gebruikt, hij ruikt naar zijdeboombloesem. Verder zitten er verzorgende melkproteïnen in die je huid zijdezacht maken. En dat is dus echt zo hè? Je hebt hierna geen bodylotion of huidolie meer nodig. Als je een droge huid hebt, is dit echt een ideaal product. Je kunt deze olie scrub crème voor 9,99 euro kopen bij de drogist. Ik vond het echt een fijn cadeautje, dankjewel Kneipp!

kneipp

Daarna was ik in de mood voor meer me-time. Of eigenlijk dacht ik: eeps, bijna kerst en ik heb een mega uitgroei! Snel de kapper gebeld dus en tot mijn grote geluk kon ik diezelfde middag nog terecht. Dat werkt wel superlekker trouwens, als je weet dat je bijna naar de kapper mag. Lekker doorgewerkt dus en bij de kapper ging ik tijdens het intrekken van de verf en onder de droogkap zitten, gewoon verder met het afhandelen van de mailbox. Ze hebben me even bijgepunt en ik koos voor nog een extra streepje rood ertussen dit keer. Vier kleuren in mijn haar dus… dat was niet zomaar klaar  😆 : de uitgroei, rood, bruin en blond.  Maar ik ben bijna kerstproof nu!

kapsel
Bijna kerstproof…

Supergave kinderkamer

Terwijl ik bij de kapper zat, kreeg ik deze hele toffe foto’s van mijn ex toegestuurd. Hij heeft een stoere klimwand gemaakt op de slaapkamer van de jongste en de meisjes vinden het geweldig! Gaaf hè? Ik vind het heel origineel en de meisjes raken er niet over uitgepraat. Heb gevraagd of ik het met jullie mocht delen, dus laat vooral in de reacties je complimenten achter. Hij heeft het echt leuk gedaan!

Sporten en kerstviering van school

Woensdag bracht ik de meisjes naar school, deed snel boodschappen en hup: door naar de sportschool! Goed bezig al zeg ik het zelf. Cardio en krachttraining worden lekker afgewisseld in mijn huidige schema en de dag erna had ik aardig spierpijn. Eigenlijk moet ik vaker gaan dan 1x per week, maar beter één keer dan geen toch? Even werken, even douchen, meisjes halen, speeldate mee… en weer verder werken. Lekker dagje en veel gedaan.

Op tijd gegeten en door naar de kerk voor de kerstviering van school. Hier werd het kerstverhaal verteld en uitgebeeld door de juffen en meesters met prachtige zelfgemaakte poppen. Eén en ander werd afgewisseld met liedjes door alle klassen en een aantal kinderen die op het podium een kerstgedachte uitspraken. Mij was gevraagd om foto’s te maken van de kerstviering, wat erg leuk was om te doen. Mijn camera is niet heel geschikt met de belichting van de kerk (rode ogen mét flits, bewogen foto’s zonder flits), maar er zitten gelukkig toch tussen de ruim 400 foto’s wel een heel aantal geschikte plaatjes. Een paar jaar terug mocht ik ook de kerstmusical fotograferen, toen had ik er iets betere portretten tussen zitten omdat de kinderen toen op het podium stonden. Maar goed, ik heb mijn best gedaan zoveel mogelijk kinderen er leuk op te krijgen. Al winnen Jozef en Maria het dit jaar wat fotogeniekheid betreft.  😆

Dickpicito

Donderdag was ik lekker op dreef en wist behoorlijk wat dingen van mijn lijstje te strepen. Einde dag stroomden ineens de appjes en berichtjes binnen van bloggers waarvoor ik opdrachten werf die mijn kerstkaart hadden ontvangen. Dat was leuk. Ik had er voor de leuk een kraslot bijgedaan om ze geluk te wensen voor 2019 en een aantal dames had prijs. Mijn meisjes waren moe van school en we hebben met z’n drietjes het paardenkwartet gespeeld en daarna voor Netflix gehangen. Toen ze op bed lagen kreeg ik het hilarische Dickpicito filmpje doorgeappt van een vriendinnetje. Als je weleens dickpics hebt gekregen, is ’t helemaal hilarisch.

Winterparadijs

Vrijdag motiveerde ik de meisjes voor hun laatste ochtendje school. Met tassen vol knutselwerkjes van de afgelopen weken kwamen ze weer thuis. Daar mochten ze lekker op de bank hangen, tot het tijd was om naar de RAI in Amsterdam te rijden. Hier waren we uitgenodigd om verslag te doen van Het Amsterdamse Winterparadijs. Ik had beloofd om de meisjes te leren schaatsen. Niet dat ik het zelf kan, maar het hoort bij de opvoeding vind ik, dus dan moet je als moeder maar even doorzetten. Op dit event kregen we een warm welkom van kledingmerk UniQlo, die daar een bloggersevent hield wat wij per ongeluk party crashten. We kregen er warme chocolademelk en een oliebol en mochten daar onze jas ophangen, dat was heel erg lief want eigenlijk waren wij door het Winterparadijs zelf uitgenodigd om verslag te doen. Heb als dankjewel snel een foto op instagram gepost.

Het verslag hoop ik snel online te hebben, want wat was het ontzettend leuk! Een aanrader en ga dan wel voor het regular ticket van 17,50 euro, daar zit namelijk de toegang tot alle attracties inclusief de schaatsen huur (van 12,50 euro) bij in. Je moet hier wel je rijbewijs als borg inleveren, maar die krijg je bij het inleveren van je schaatsen weer terug. We hebben ontzettend genoten van alle winterpret, de muziek, de sneeuwglijbaan, het sneeuwballen gooien, op de foto met de Disney prinsessen (en Olaf) en nog veel meer. We gingen zelfs om half 8 nog in het reuzenrad, en als het donker is en je alle lichtjes van de stad kunt zien is dat echt magisch (ondanks de koude wind en regen).  Laatste tip: parkeren doe je op P2! (Op de site staat P3,  maar die was afgesloten vanwege onderhoud.)

amsterdamse winterparadijs
Deze leuke foto maakten we bij Netflix op Het Amsterdamse Winterparadijs.

Party pooper

Ik was ontzettend blij dat er nu weer een kerstviering van school in de kerk was, want daarom hoefde ik niet in de weer met kersthapjes. Helaas voor mij is zaterdagochtend het kerstontbijt van de Bevers bij scouting. De stress sloeg meteen weer toe, want ik vind dat dus verschrikkelijk. Ik ben niet zo’n moeder die het leuk vindt om in de keuken te staan. En dan moet je nog iets origineels hebben ook. Op de app van scouting (en ook op de familie app omtrent het kerstdiner trouwens) was ik dus de grote party pooper. De zeikerd die het verschrikkelijk vindt en er liever niet aan mee doet. Ik vind het wel heel leuk om te zien hoe creatief anderen zijn hoor, maar ik heb het gewoon niet in me. Gelukkig opperde iemand dat snoeptomaatjes en komkommer ook goed zijn. Wat een opluchting.

Rest me alleen nog het familie kerstdiner… Ik heb een fles wijn gekocht. Niet geschikt voor de kinderen, maar ik hoop dat als ik er genoeg drank in gooi ze me mijn gebrek aan keukencreativiteit vergeven. Kan me dit jaar niet achter de ex en zijn geweldige kookskills verschuilen. Je moet wat. En die snoeptomaatjes en komkommer kunnen ook best in de herhaling. En ik heb dus wél zin in kerst hè, dat even vooropgesteld. Ik houd ontzettend van lekker eten. #loedermoeder van 2019 : ik nomineer mezelf nog maar even. En ik ben heel blij dat zoveel andere mensen het wel leuk vinden om zich uit te leven in de keuken, aanschuiven heeft toch mijn voorkeur haha.

Meer party poopers in de zaal? Fijne kerstvakantie allemaal! 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    Wat heerlijk, jezelf verwennen met nachtje weg, kapper.
    De klimmer is idd erg stoer! Heeft hij top gedaan.
    Haha, loedermoeder. Komkommer, snack tomaatjes zijn toch prima! Groen van kerstbomen en rode ballen voor erbij ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.