ZZP-update: ben ik een game changer? + win

Is het allemaal wel echt? Ik knijp toch zo af en toe even in mijn arm om het te checken. Is dit mijn leven? Enkele maanden terug schreef ik over het verachtvoudigen van mijn inkomen en benoemde ik enkele doelen op het gebied van volgersaantallen. De genoemde volgersaantallen heb ik inmiddels allemaal bereikt, maar qua inkomen was de zomer simpelweg ‘kak’. Nu breken echter de drukke maanden weer aan…

De tijd van stilstaan is voorbij. Het is hollen geblazen. Hard werken om de mindere omzet van de zomer te compenseren en voor volgend jaar een goede reserve op te bouwen. Ik val van de ene verbazing in de andere en heb de indruk dat ik een flinke stap aan het maken ben qua persoonlijke ontwikkeling.

Meerwaarde

Het afgelopen jaar heb ik mijn compleet nieuwe dienstverlening geïntroduceerd en daarmee mensen verbaasd. Na een eerste ‘schrik’, realiseer ik me dat er nu een ommezwaai is bij klanten. De realisatie dat wat ik doe van meerwaarde is en ik dé persoon ben die je moet bellen om bepaalde projecten snel bij bloggers onder de aandacht te brengen. Er zijn het afgelopen jaar veel leerpunten geweest en natuurlijk waren er ook nare ervaringen, maar ineens lijk ik op een punt beland waar ik had gehoopt ooit te staan. Zo gaaf!

Ik word vanuit verschillende hoeken benaderd om projecten te draaien op de manier waar ik goed in ben en waar ik waanzinnig veel energie uit haal. Zaadjes die het afgelopen jaar geplant zijn en die nu tot bloei komen en waar ik zo af en toe de vruchten van pluk. Een waanzinnig mooie ervaring. Daarbij sta ik steviger in mijn schoenen en weet ik wat ik wel of niet wil en hoe ik bepaalde samenwerkingen wil aanvliegen.

Eén van mijn lezers liet me onlangs weten dat ook mijn teksten meer zelfvertrouwen ademen en dat ze dit een mooie ontwikkeling vond. Erg gaaf om zo’n compliment te mogen ontvangen!

Ook privé heb ik een ontwikkeling doorgemaakt na alle scheidingstoestanden en de verandering richting het alleen zijn. Als je jong bent wil je graag het huisje-boompje-beestje-plaatje invullen, een vrij cliché beeld. Dat heb ik nu al eens gedaan. En door wat gebeurtenissen realiseer ik me nu dat ik dit dus niet meer wil. Want ik heb al prachtige kinderen, een eigen huisje en een droombaan die ik zelf heb gecreëerd. ‘Alleen’ blijven wil ik echter ook niet, maar wat wil ik dan wel? Ik zit in ieder geval midden in het realisatieproces van ontdekken wat er in mijn leven past en hoe ik daar invulling aan zou kunnen geven. Er gebeuren in ieder geval interessante dingen die me op een nieuwe manier aan het denken zetten. Buiten mijn geijkte ‘kaders’. Ik ben er nog niet uit en dat hoeft ook niet.

Hoe dan ook, het begint altijd bij jezelf.

ootd sans online
Foto: Mamakletst.nl

“Be the Game Changer” staat op mijn lievelingstrui. En dat wil ik ook zijn. Zowel zakelijk als privé eens goed alle regels door elkaar husselen en een nieuw speelveld creëren voor het spel van mijn leven, om het zo maar even te noemen.

Ik vind het ook goed om dingen vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Tijd dus voor persoonlijke ontwikkeling om mijn privéleven en mijn zakelijke ommezwaai op de juiste manier te kunnen managen. Zo ga ik fysiek met mezelf aan de slag bij een training volgens de Wim Hof methode (the iceman) waarover een verslag volgt, pitch ik op blogopdrachten die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling en lijkt het me mooi om ‘iets’ op het gebied van coaching te leren (en daarna in de praktijk te brengen en andere mensen verder te helpen).

Me, myself and I  

Aan de slag met me, myself and I dus – naast het moederschap en de onderneming. Zelfkennis is de basis van persoonlijke groei en ontwikkeling en daarvoor ontving ik van uitgever Snor het boek ‘Me, myself and I’. In dit door Marijke Buurlage rijk geïllustreerde invulboek staan wetenschappelijke, grappige, altijd interessante theorieën en testen om jezelf te leren kennen. Van Freud tot tenenlezen en astrologie. Het boek komt 15 oktober in de winkel!

Ik houd ontzettend van dit soort invulboeken en vind onderwerpen als numerologie, je handschrift en nog veel meer fascinerend om mee bezig te zijn. Sowieso start ik elke dag met het doorlezen van mijn horoscoop. Deze zonnige zaterdag heb ik dit boek erbij gepakt, ben ik in het zonnetje op mijn loungebank gaan zitten en stopte niet meer met lezen. De opdrachten heb ik niet tot in detail uitgewerkt, maar er staan allemaal leuke quizjes in waarmee je bijvoorbeeld kunt ontdekken welk Enneagramtype je bent etc. Ook je slaaphouding, je positie in het gezin waarin je bent opgegroeid, je handschrift en nog veel meer van dit soort onderwerpen worden op een luchtige manier in dit boek behandeld. Superleuk! Ik kon het maar moeilijk wegleggen.
memyselfandi

Winnen

Een gaaf boek om cadeau te krijgen of cadeau te doen. Het kost slechts 17,50 euro hier bij Bol.com en schrijfster Sigrid Leerink maakt er een lekker luchtig geheel van. Bovendien is het voorzien van echt toffe illustraties. Zou jij ook graag een klein beetje met jezelf aan de slag gaan? (Of meteen diehard-heftig op alle fronten zoals ikzelf natuurlijk, na een jaar vol veranderingen is dat echt niet raar.) Houd je van dit soort weetjes en psychologische inzichten? Komt goed uit, want ik mag onder mijn lezers een exemplaar verloten. Laat dan hieronder in een berichtje weten dat je meedoet en je maakt kans (gebruik een geldig mailadres zodat ik je kan contacten).
De winnaar is geworden: Karin (ditzijnwij logo). Ik ga je mailen voor de afhandeling, veel plezier met het boek.
Houd jij je veel bezig met persoonlijke ontwikkeling? Wat was voor jou een life changing event waardoor al jouw kaarten door elkaar werden geschud en je het leven op een andere manier ging bekijken?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Jacques Leliveld zegt:

  Me.. doe graag mee aan prijsvragen…. Myself.. beetje te oud om nog te veranderen.. and…. I.. doe mee voor mijn dochter.. al mijn kleinkinderen inmiddels naar vervolgonderwijs, zij begint aan een nieuwe fase, kan wel tips gebruiken.

 2. Jacques Leliveld zegt:

  wil graag kans maken op Me. Myself and I.. maar vind mijn ractie NIET terug

 3. Oma Will zegt:

  Misschien leer ik mijzelf een beetje kennen, door dit boek.
  Ik volg Bloglovin en doe graag mee.

 4. Karin zegt:

  Ik doe graag mee! Kan wel wat aandacht voor mezelf gebruiken, dit boek zou een mooie stap zijn.

 5. Anja zegt:

  Ik zou graag kans maken op dit leuke boek, omdat ik mezelf lang voorbij gelopen ben en over grenzen ben gestapt. En het nu lijkt of ik eindelijk op een punt ben waar ik ruimte voor mezelf zou kunnen maken.

 6. Anita te Gussinklo zegt:

  Wat een origineel boek, lijkt me leuk om via dit boek met mezelf aan de slag te gaan.

 7. Anna zegt:

  Ik doe heel graag mee

  Facebook: An Na

 8. Karin zegt:

  Doe graag mee om zo’n gaaf boek te winnen. Misschien een mooie eerste stap om aan mezelf te gaan werken.
  Al vanaf de geboorte van mijn zoon, waarbij de ontwikkeling totaal anders loopt dan gemiddeld, wat enorm veel energie en aandacht van mij vraagt, moet ik dat accepteren en op een of andere manier ook meer tijd voor mezelf gaan maken.

 9. Clau-dya zegt:

  Ik ben nog steeds zoekende wat ik nou zelf echt wil in werk maar ook gezin, goed om te lezen dat je die stappen al gezet hebt en daar een gelukkiger mens van wordt, erg fijn. Ik zou graag dit boek lezen voor meer inzicht en wellicht toch die verandering aan durven gaan.

 10. G.T. zegt:

  Ik doe graag mee! Iets meer bij mezelf stilstaan zou niet verkeerd zijn. En dit boek ziet er leuk uit.

 11. Anne-Marie zegt:

  Dat kan ik zeker beamen, dat de toon van jouw blogposts steeds meer zelfvertrouwen uitstraalt. Wat doe je het goed! Ik maak graag kans op dit leuke boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.