Keek op mijn Week: overvliegen, workshop pitchen, slijm in het haar, schoolreis en vuurwerk

Woei, weer een week voorbij! Gekkenhuis ook zowel privé als zakelijk dus het schrijven van artikelen is er even een beetje bij in geschoten. Baal ik aan de ene kant van omdat de to do lijst zo niet korter wordt, maar aan de andere kant is geld verdienen het allerbelangrijkste van werken en dat krijgt momenteel dus prioriteit. Daarbij kwamen er nog wat dingetjes tussendoor en voor je het weet is de week om en moet je bedenken wat er ook alweer allemaal gebeurd is voor je weekoverzicht…

2 partijtjes en overvliegen

Zaterdag was lekker druk en chaotisch. ’s Ochtends bracht ik de oudste naar een partijtje waar ze gingen jumpen. Helemaal leuk natuurlijk. In de middag was de jongste aan de beurt voor een partijtje waar ze onder meer gingen bowlen. Ook helemaal leuk. In between had ik heel even mijn handen vrij en deed ik wat werk en huishouden. Genoot buiten op de zitzak nog even van het zonnetje en toen stond de oudste weer voor de deur. Zij mocht heel even chillen, daarna omkleden en door naar scouting voor het overvliegen van de Bevers naar de Welpen. Met een geblindeerde duikbril op werd ze naar een trap geleid, waar ze aan een tuig werd gehangen. Water, veren, bloem, rijst, een zachte bal… en een heel verhaal eromheen waarom dit uit de lucht kwam vallen. Lekker vies was ze dus na het overvliegen en helemaal trots op het applaus dat ze kreeg uiteraard.

overvliegen
Yes, she did it!

Chillen

Zondag deden we niet zoveel. Het regende dus we lasten een hangdagje in. Op Netflix ontdekten we een leuke serie over de Drakenprins en dat was gezellig bingewatchen. Verder wilden de meisjes heel graag knutselen en kwam er een knutselkleed op de grond. We hebben nog een rondje gewandeld toen de zon wel scheen en die avond gingen de meisjes weer naar papa. Ik heb Jane the Virgin afgekeken en ben nu begonnen aan The Client List op Netflix.

druiven
We plukten wat druiven uit eigen tuin!

Wimpersalon

Maandag bezocht ik de wimpersalon. Even de nodige me-time en natuurlijk gezellig kletsen met Mariëlle. Ben nog steeds heel blij dat ik dit ontdekt heb, die wimpers geven me het zelfvertrouwen dat ik daarvoor niet had. De investering waard dus. Een schoonmaakster staat ook op mijn wishlist voor als de omzet het straks toelaat, maar de wimpers gaan voor. Na deze lekkere start van de week uiteraard vol aan de bak.

amsterdam
De Dam in Amsterdam in de regen…

Workshop Pitchen bij TIM

Dinsdag stond Amsterdam op het programma. Op Blogger by Nature zou TIM een presentatie geven over pitchen, maar door persoonlijke omstandigheden ging dit toen niet door. Vandaag waren alle deelnemers aan Blogger by Nature uitgenodigd op kantoor bij TIM aan het Rokin om alsnog de workshop over het schrijven van de perfecte pitch te volgen. Annefleur van The Influencer Movement (daar staat TIM voor) had een duidelijk en vooral heel inspirerend verhaal. Via aansprekende en herkenbare voorbeelden liet zij ons de do’s en don’ts bij het schrijven van een goede pitch zien. Interessant vond ik ook de uitleg over de CPM (cost per mail) en hoe je dit voor je blog kunt terugrekenen. Voor een blogpost ligt deze ook vanzelfsprekend hoger dan voor een vluchtige advertentie of instapost. Ook zoomde ze in op het verschil tussen influencing campagnes en linkbuilding campagnes. Goed om hier zo eens bij stil te staan!

tim presentatie

Slijm in het haar

’s Avonds kwamen de meisjes weer thuis en na het knuffelen en voorlezen uit Wipneus en Pim, dacht ik dat ze lief gingen slapen… Ik probeerde te werken, toen er ineens een meisje met een heel onschuldig snoetje voor mijn neus stond. Tijd voor troubleshooting… Niet de gebruikelijke smoesjes dit keer: “mijn zus heeft per ongeluk slijm in mijn haar gedaan”. Uiteraard. Tuurlijk. Jullie horen in bed te liggen, dus ja dat verwacht mama ook echt. Slijm in het haar. Kreeg het er met geen mogelijkheid uit. Via de Whatsapp kreeg ik de tip om het met crèmespoeling of natuurazijn te proberen, maar afgezien van een supersmerige wasbak had dit geen effect. Ik heb de schaar er dus in gezet.  😈 Nou ja, het was er weer eentje voor het rijtje ‘bijzondere moedermomenten‘. Echt. De creativiteit van mijn kinderen…

slijm in het haar
Opgelost met de schaar…

En dat je dan later die week toch met de kinderen speelgoed waarmee je slijm kunt maken gaat reviewen… Het leven van een bloggende mama blijft bijzonder…

poopsie
De Poopsie Surprise Unicorn geprobeerd deze week. Later volgt de review met winactie.

Schoolreisje dankzij Pearle

Woensdag moesten we al vroeg op school zijn voor een mini schoolreisje met Unit 2, bestaande uit groep 4, 5 en 6. Pearle Opticiens lanceerde vandaag haar eerste kinderboek gericht op het stimuleren van buitenspelen. Aanleiding was onderzoek dat het belang aantoonde om kinderen vaker achter de tablets vandaan krijgen: bij te weinig daglicht vergroot je de kans op bijziendheid. Aan mij was gevraagd of ik nog een schoolklas wist die hierbij wilde zijn om het kinderboek in het Amsterdamse Bos te komen beleven. Die wist ik en onze school was enthousiast over deze sympathieke campagne. Het was een geslaagd schoolreisje (het verslag lees je hier) waar de kinderen een leuke interactieve speurtocht met kijkoefeningen hebben beleefd én allemaal iets leuks mee naar huis kregen. Sommigen waren die avond zelfs op televisie te zien en de boodschap van Pearle was ook nog eens blijven hangen, zo hoorde ik van de ouders: 2 uur per dag in de buitenlucht is goed voor je ogen.

Afzwembriefje en vuurwerk

Donderdag begon ik met een workout in de sportschool. Breng het er nog steeds niet heel best vanaf na die megastop vanwege de scheidingstoestanden, maar ik ben lekker bezig om iets strakker in mijn vel te komen. Haalt me bovendien achter het beeldscherm vandaan, gezond voor je lijf… nou ja, dat soort dingen. Daarna werken, al die niet-beeldschermtijd deze week hakt er wel in qua drukte, maar het is zoals het is. En de offscreentijd is het uiteraard waard, helemaal na de informatie die ik van Pearle kreeg wil ik er meer tijd voor vrijmaken en proberen me daar niet schuldig over te voelen.

eten bij de munt

’s Middags haalde kleine zus haar felbegeerde afzwembriefje! Woop woop! De persevents van volgende week zijn afgezegd want eindelijk dat zwemdiploma A is een nog veel beter feestje. Als nieuwe traditie had ik ingesteld bij grote zus dat we dit direct vierden in een restaurantje. De dames hadden daar wel oren naar dus reden we naar De Munt, waar ze een geweldige kinderspeelkamer hebben. Kleurplaten en kindermenu’s: check! Alleen helaas geen komkommertje of andere groente bij het kinderhoofdgerecht, dat is een klein verbeterpuntje. Toch een zeer geslaagd etentje. Er was van alles te doen voor de meisjes, ze hebben tot mijn verbazing beiden heel erg goed gegeten en zelfs de huisgemaakte patat viel in de smaak bij de kinderen. Zelf ging ik voor de aubergine met humus en die was overheerlijk. De bediening ving op dat mijn kleine moppie haar afzwembriefje had gehaald en regelde spontaan een geweldige verrassing bij het toetje (ijsjes van de Zoete Inval, nom nom nom): VUURWERK! Dat snoetje! Onbetaalbaar! Er stond ook ‘gefeliciteerd’ op haar bord geschreven. Heel erg leuk en we komen zeker nog eens terug in dit restaurant.

Oh nee, een gaatje

Vrijdag was weer een gekkenhuis qua telefoontjes en mailbox. Ik kwam alweer niet aan het schrijven van een artikel toe, maar heb wel waanzinnig veel gedaan en het was leuk. In de ochtend dan, want de middag was gereserveerd voor iets dat niet zo leuk was.

Mijn kleine meisje had voor het eerst een gaatje in haar kies… Vandaag zou de tandarts daar iets aan doen en deze mama vond dat heel eng en heeft er wekenlang tegenop gezien. Op advies van de tandarts heb ik na de mededeling ‘je hebt een gaatje’ er niets meer over gezegd. Vorige week werden haar kiezen geseald zodat ze alvast gewend zou zijn aan de dingen in haar mond. Vlak voor vertrek melde ik wel dat de tandarts haar zieke kies beter zou maken, maar de rest van de uitleg liet ik aan de tandarts over. Net als vorige week werd ook nu weer stap voor stap verteld wat er zou gaan gebeuren in haar mondje en liet de tandarts het gereedschap zien. Daardoor was ze goed op haar gemak en kon de tandarts zonder verdoving het gaatje boren. Verdoving geven ze liever niet bij kinderen als het niet nodig is. Bovendien is zo’n prik ook weer eng op zich. Het deed eventjes pijn, maar wat was mijn meisje stoer. Het ging hartstikke goed en ik had me voor niks zorgen gemaakt. Ze deed het keurig en verdiende daarmee 2 muntjes voor de cadeautjes automaat.

Twee muntjes verdiend bij de tandarts voor deze automaat.

Inmiddels zijn de meisjes weer bij hun papa. Zelf had ik voor zaterdagochtend een ontspanningsmassage geboekt bij Nama Rupa om het kindloze weekend lekker te beginnen voor ik al mijn werkachterstanden inhaal. Mijn schouder zat vast en nu niet meer.  😀

Wat zijn jouw plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.