Lekker weg in Nederland

Heb je deze zomer geen tijd om op vakantie te gaan naar het buitenland of komt het financieel niet uit? Ook in Nederland kan het goed vertoeven zijn. Voor een kleine break hoef je echt niet ver weg; het helpt al enorm om even uit je vertrouwde omgeving te zijn. Ook voor kinderen kan het een groot verschil maken wanneer de thuisvakantie onderbroken wordt met een klein kampeertripje. Een paar weken geleden deed ik al verslag van mijn weekendje Center Parcs, maar er zijn nog veel meer leuke plekjes in ons – op het moment snikhete – landje.

vlieland kamperen

Aan zee: vermaak je op Vlieland

Aan zee is het altijd duurder? Niet als je voor een camping kiest. Dit scheelt een hele hoop in vergelijking met het huren van een vakantiehuisje. Aan de kust heb je veel leuke campings, die vaak ook genoeg entertainment voor de kinderen aanbieden. Zo heeft Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland een uitgebreid programma met activiteiten. Hier is geen animatieteam, maar kunnen jong en oud zich vermaken met yoga, verschillende theatervoorstellingen en concerten en een heuse spooktocht. Wanneer je buiten het hoogseizoen boekt, betaal je alleen het personentarief.

In het bos: een kleine camping op de Veluwe

Gegarandeerd schaduw en rust op een camping in een van de grootste en dunbevolktste natuurgebieden van Nederland: de Veluwe. Vooral op de kleinere natuurcampings rondom het park kun je heerlijk tot rust komen. Van het spotten van edelherten of wilde zwijnen tot mooie fietstochten en bijzondere kunst in het Kröller-Müller Museum; de Veluwe biedt volop mogelijkheden voor het hele gezin. Geen zin om een tent op te zetten? Je kunt ook een caravan huren voor een weekend en in net iets meer luxe van je natuurtripje genieten. Zorg er wel voor dat je auto voorzien is van een trekhaak. Welke variant geschikt is, kun je bijvoorbeeld via rameder.nl uitvinden.

Op het water: één met de natuur

Ben je geen zeeliefhebber, maar houd je wel van een verkoelende duik? Kies dan voor een weekendje weg op het water. Wat dacht je van een kampeervlot? Met een kano vaar je zelf naar het vlot met tent, midden in de natuur. Vanuit daar kun je uiteraard andere kanotochten maken of naar hartenlust zwemmen. Een onvergetelijke ervaring voor je kinderen en jezelf. Zowel in Limburg, Utrecht als Noord-Brabant is het mogelijk om een kampeervlot te boeken bij Camping Raft. De belangrijkste spullen, zoals matrasjes, stoeltjes, een gasbrander, een lamp en een jerrycan, zijn inbegrepen. Zelf hoef je alleen nog maar een slaapzak, borden, bestek en toiletspullen mee te nemen. En misschien een goed boek.

Heb jij nog een originele budgetbestemming in Nederland als tip?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.