Keek op mijn Week: de schooldokter, heel veel perspakketjes, een tijdelijke verhuizing, Paasontbijt op school

Tja. Ik had al een beetje gedeeld wat een wervelwind mijn leven momenteel is. Ondertussen loopt het gewone leven en mijn blogwerk natuurlijk ook gewoon door. Van te voren weet je nu eenmaal niet hoe alles zal lopen. Dus kwamen er giga veel (pers)pakketjes binnen op 3 verschillende adressen, was ik razend druk om alle afspraken en clubjes voor de kinderen in goede banen te leiden, werd er druk geklust én ben ik bij mijn ouders ingetrokken.

verf flexa grondverf
Mijn tante heeft heel veel gedaan deze week, echt zo blij mee!

Oogcontroles

Zaterdag hadden de meisjes scouting en ging ik samen met de jongste naar de opticien, waar we onze ogen lieten controleren. Het ziekenhuis heeft de afdeling orthoptie verhuisd, en ik heb geen idee waar we voor onze laatste afspraak moeten zijn. Die moet ergens in de loop van volgende maand gepland worden, vlak voor de 6e verjaardag van mijn moppie en dan zijn we ‘klaar’ met dat traject en kan het via de opticien verder. Daarom vroeg ik de opticien om de ogentest daar te doen en gelukkig hebben ze daar ook alle middelen voor in huis. Van Dam Brillen is ook hofleverancier en levert altijd fantastische service, voor zowel mijzelf als mijn dochter. Was dus geen enkel probleem en dochterlief deed alle testjes perfect. Ogen nog op vrijwel gelijke sterkte en mama hetzelfde verhaal.

oogcontrole
In de stoel bij Van Dam voor de oogcontrole, ze had er zin in en deed het perfect. Bij de schooldokter hoefde dit dus niet.

Behang trekken en Kapitein Onderbroek

Zondag ging ik weer een dagje behang trekken in mijn nieuwe huis, zaterdag overigens ook. Mijn tante en schoonzus kwamen helpen en dat was ontzettend fijn. Bij thuiskomst keek ik met de meisjes naar de nieuwe film die we – inclusief reuze onderbroek – toegestuurd kregen van Kapitein Onderbroek.

Een film voor kinderen van 6+, ik denk vanwege de belevingswereld van de hoofdpersonen. Het was een erg grappige film met een mooi verhaal over de chagrijnige directeur van school die door 2 striptekenende jongetjes wordt gehypnotiseerd en zo veranderd in de heldhaftige superheld Kapitein Onderbroek. Af en toe veranderd hij terug (wanneer hij wordt natgespoten) en moeten de jongens heel snel ingrijpen. Ondertussen is er nog een superschurk die als leraar op de school aan de slag gaat en het vermogen om te lachen wil uitbannen… Kan Kapitein Onderbroek dat voorkomen?

Mijn dochters en ik vonden de film erg grappig! Heerlijk voor een middagje bankhangen na het klussen.

onderbroek
Het Kapitein Onderbroek cadeautje heb ik als verflap meegenomen naar het nieuwe huis. Mijn tante was hier bezig met de radiatoren voorzien van een strak wit radiatorlakje.

Schooldokter en meester/juffendag

Maandag stond de afspraak bij de schooldokter gepland. Vaste prik in groep 2. De ogentest hoefden we echter niet te doen en ook het hinkelen wat ik van de oudste nog wist werd overgeslagen. Dochterlief heeft alle testjes goed gedaan en ik had het met de schooldokter over andere dingen. Ik was al kleren aan het inpakken en verhuizen. ’s Avonds stond er een gezellige brainstorm op het programma met de moeders van groep 2. We waren met een klein clubje, maar er zijn leuke dingen bedacht voor meesters- en juffendag. Bovendien was het heel gezellig en er was wijn en chocolade koekjes… Heb ik toch mijn steentje bij kunnen dragen, want ik baal behoorlijk dat ik dit schooljaar niet zo actief ben als andere jaren met helpen op school.

Beetje Method in de sproeier voor een goed sopje. Dan op het behang spuiten en met plamuurmesjes aan de gang…

Inpakken en Hiit Kids

Dinsdag ging ik verder met verhuizen en inpakken. Die avond kwamen mijn ouders terug van vakantie, dus op woensdag zou ik met de meisjes daar slapen. De meisjes hadden hun 2e les Hiit Kids en deden weer goed hun best, ze genoten er zichtbaar van – ondanks dat het echt een pittige training was. Heerlijk voor ze! ’s Avonds kwam mijn schoonzusje een kopje thee doen in mijn nieuwe huis en ontdekte ik dat mijn tante weer heel veel werk had verzet. dankbaar voor…

Mijn oom had deze mooie thermostaatkraan nog liggen en heeft hem als cadeautje meteen even gemonteerd. Veilig voor de kids!

Verhuisdag

Woensdag bracht ik de meisjes naar school en pakte ik de laatste spullen in. Alles werd naar mijn ouders verhuisd en daar werden ook de meubeltjes die ik bij Jysk had besteld bezorgd. Ik richtte samen met mijn moeder de logeerkamer in voor ons drietjes en haalde de meisjes weer uit school. Zij mochten opa en oma ons nieuwe huis laten zien en gaven een rondleiding. ’s Middags kookten we eieren zodat de meisjes die konden versieren voor het paasontbijt op school. Ondertussen werd door Flexa ook een pallet met verf bezorgd om mee aan de slag te gaan in het nieuwe huis.

flexa pakket
Superblij met dit uitgebreide pakket van Flexa en Cetabever. Muren, plafonds, de trap, deurkozijnen… We kunnen aan de bak!

Paasontbijt op school

Donderdag moesten we om 8 uur al op school zijn. Samen met oma heb ik 2 vrolijke paasontbijtjes voorbereid en kwamen de meisjes met een gezellig bordje op school. De drinkbeker en snack voor het 10-uurtje was ik wel vergeten, net als de gymtas van de oudste… Tja, het loopt nu allemaal even anders. Met mijn vader ging ik naar de bouwmarkt om een vloer uit te zoeken en nog wat dingen te kopen. Wat een kapitaal kost dat! Ik heb natuurlijk voor boven én beneden laminaat nodig, dus het zijn aardig wat vierkante meters. Om 1 uur waren de kids weer uit en hadden ze paasvakantie. Lekker even rommelen in de knutselkamer bij opa en oma en voor we het wisten was het alweer tijd voor zwemles.

Klussen en Pieter Konijn

Vrijdag had ik een klusdag ingelast en wat mensen uitgenodigd om te komen helpen. Zo stonden Felice van Babyenkind.nl en Vrouwenpower.nl en haar man ook voor de deur, superfijn: dankjewel! Ook zaterdag kwamen er mensen helpen, waaronder mijn nieuwe buurman die de plafonnetjes boven heeft gesausd. Al met al zijn we behoorlijk opgeschoten. Kun je ook zien in het filmpje dat ik op Facebook heb gezet met de vorderingen. Ik ontdekte dat je bij live filmpjes ook een filtertje kunt gebruiken, dus vandaar de gezellige bloempjes.

Mijn dochters werden door hun tantes verrast met een gezellig uitje. Eerst met neefjes en nichtjes bij de McDonalds eten en toen naar Pieter Konijn in de bioscoop. Ze hebben ervan genoten en het was fijn dat we ze tijdens het klussen niet hoefden te entertainen. Ze proberen op hun manier wel te helpen natuurlijk, maar kinderen op een bouwplaats zijn toch niet heel handig vanwege alle potten met verf en gereedschappen die rondslingeren.

klushuis
We hebben al het behang eraf gehaald en als verrassing had mijn tante dit muurtje alvast gelatext. Dan pakt het behang beter straks (en kun je het ook makkelijker verwijderen).
kleine klusser
Even meten…
kleine klusssers
Lekker bezig met een schuurpapiertje, mijn kleine klussers.
paashaas formido
Voor een winactie gingen we even op de foto met deze paashaas bij Rijnhoek Plaza.
flexa kleurtester
Aan de slag met de kleur zachtroze. Met een kleurtester kun je zien of het zal staan.
Mijn mooie Method afwasmiddel in metallic fles werkt prima voor de vele afwasjes. Geen hippe foto in een klushuis, maar wel echt resultaat 🙂 Review geslaagd (en te koop bij Albert Heijn).

Perspakketjes

Verspreid over 3 verschillende adressen werden er deze week allerlei pakketjes bezorgd. Het werk gaat tenslotte gewoon door. Heel veelzijdig was het allemaal weer en er zaten producten bij die ik zelf besteld had, maar ook pakketjes voor mijn blog.

Kleertjes.com

De meisjes klaagden over krapper wordende schoenen, dus ik bestelde toffe afgeprijsde sneakers van Vingino voor ze bij Kleertjes.com. Van 90 naar 30 euro per paar en ik had nog een kortingscode voor de verjaardag van de oudste gekregen. Kunnen ze er weer even tegen.

vingino schoenen

Flexa pakket

Van Flexa kreeg ik niet alleen een heleboel verf, maar ook allerlei leuke kleurtesters om mee aan de slag te gaan. Welke leuke kleur zal ik in de slaapkamers en mijn kantoortje gaan gebruiken? De meisjes zijn in ieder geval verliefd op de metallic gouden muurverf Sweet Escape…

flexa kleurtesters
Met deze kleurtesters van Flexa ga ik komende week aan de slag op de slaapkamers. Welke kleuren zal ik kiezen?

Matzes pakket voor Pasen

Matzes zijn voor veel mensen een traditie met Pasen. Ook wij konden hiervan genieten dankzij dit heerlijke pakket.

matzes pakket
Smullen met de Pasen!

Fingerling baby eenhoorn

Absolutely awesome, deze Gigi. Ze is een baby eenhoorn Fingerling. Een grappig robotspeeltje van Wowwee om aan je vinger te klemmen en ze kan allerlei leuke truukjes. Er wordt volop mee gespeeld door de meisjes. Binnenkort met winactie de review.

fingerling baby eenhoorn
Oh, wat is ie cute!

GoSoaky regenjas

Het hippe regenmerk GoSoaky heeft een ontzettend gave denim collectie gelanceerd. Wij mogen een regenjas met toffe franjes reviewen. Heel leuk en anders dan veel andere regenkleding.

Leitz opbergbakken

In mijn nieuwe huis, dat een stuk kleiner is dan het oude, leek het opbergsysteem van Leitz me ideaal. Nu ik op zolder bij mijn ouders bivakkeer heb ik het opbergsysteem van Leitz maar direct in gebruik genomen. Sokken en ondergoed er in, want ik kom wat ruimte tekort met al mijn spullen. Heel fijn dus dat dit perspakketje net deze week werd bezorgd. Later volgt een uitgebreide review mét winactie.

leitz bakken
De opbergbakken van Leitz heb ik direct in gebruik genomen.

Vapiano pakketje

Op Hoog Catharijne in Utrecht is een nieuw restaurant geopend van Vapiano. Ik moest me helaas voor de opening afmelden, en kreeg als troost dit superleuke pakketje toegestuurd met vrolijke rietjes, lekkere ijsthee én een bon om met een vriendin te komen eten binnenkort. Ga ik zeker gebruik van maken!

vapiano pakketje

Footway

Samen met de meisjes mocht ik schoenen shoppen bij Footway en we zijn goed geslaagd. Binnenkort een shopping met wat we hebben uitgekozen.

Footway
We mochten schoenen shoppen bij Footway.

Nou een heftige en hectische week, weinig achter de laptop gezeten maar heel veel leuke perspakketjes, lieve mensen en fijne hulp. En wat vind ik alle reacties op Facebook en onder het artikel van deze blog die ik met jullie deelde hartverwarmend, ontroerend en soms ook intens verdrietig… Doet me goed dat jullie zo met me meeleven.

Ik heb nog aardig wat werk te doen zowel in mijn huis als voor de blog, maar wens jullie een Vrolijk Pasen vol gezellige momenten met je dierbaren! Hoe verging het jou deze week?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Kelly Aarts zegt:

  Heftig weekje! Maar zoals ik een beetje op de foto’s kan zien denk ik dat je nieuwe huis wel heel mooi gaat worden. Dat is in ieder geval iets om naar uit te kijken!

 2. Gera zegt:

  Wow wat kan jij veel doen in een week!!

  1. Marguerita zegt:

   Ja, het is alleen niet zozeer kunnen… het moet gewoon allemaal gebeuren… zou graag een break nemen maar dat is even geen optie. Met kinderen heb je nu eenmaal een extra druk programma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.