Keek op mijn Week: première, Valentijn, zwemdiploma, business training

Wat een week vol realisaties en inzichten was dit! Ik ben alle kanten op gestuiterd en elke avond uitgeput op de bank met een knalrood hoofd. Ook nu zit ik met knalrode wangen te tikken. De impulsen, acties en inspiratie zijn een beetje overweldigend. Privé was het ook retedruk: 3 middagen bracht ik door in het zwembad. Gelukkig had ik verder geen afspraken buiten de deur. Voelde jouw week ook als een wervelwind?

lol surprise ballon
Mijn allereerste aliexpress bestelling kwam binnen.

Ziek ziek

Zaterdag zouden we de zwemles inhalen, omdat dochterlief haar afzwembriefje mocht halen. Maar ze was verre van fit en haar kleine zusje door de koorts geveld. We bleven lekker thuis om op krachten te komen.

Ted en het geheim van koning midas film

Première Ted

Zondag waren we vroeg uit de veren. Om half 9 werd het vriendinnetje van de oudste gebracht en ging ik met de meisjes naar Amsterdam. Hier was de filmpremière van Ted en het Geheim van Koning Midas. We hadden een ontzettend leuke dag, de oudste vond het geweldig dat ze een vriendin mee had in plaats van haar zusje. Ze hebben er ontzettend van genoten en het de dag erna samen vol trots aan de juf verteld. Kleine zus op haar beurt vond het heerlijk om 1-op-1 aandacht van papa te krijgen en even uit te zieken. ’s Avonds keken we uiteraard weer naar de Luizenmoeder, heerlijk herkenbaar!

Ted en het geheim van koning midas film

Afzwembriefje

Maandag besprak ik met de schoolpleinmoeders de nieuwste aflevering van de Luizenmoeder, hihi. En iedereen herkende zich er in. Ik werd al gewaarschuwd dat voor mij volgend jaar in groep 5 het surprise geweld zal starten… Uit school toog ik met de oudste naar het zwembad. De allerlaatste kans om het afzwembriefje voor deze week te verdienen… Ze was ontzettend zenuwachtig omdat ze geen kindjes kende, maar werd direct op sleeptouw genomen door een zwemlesvriendinnetje dat ze nog kende van de woensdag. Die was ook van dag gewisseld en zwom nu. Zo was het allemaal veel minder spannend, want het meisje hield haar hand vast en liet deze niet meer los. Genieten voor de mama’s die het van een afstandje bekeken. tot onze grote opluchting kreeg ze ook het felbegeerde afzwembriefje mee en kon ze die avond haar opa’s en oma bellen met het grote nieuws.

Rapportgesprekken

Dinsdag was wederom een drukke dag. Met rode konen zitten werken, er zat wat mee en er zat wat tegen. Uit school haalde ik de meisjes, bracht ze snel thuis bij papa, klokte een slok limonade weg en wandelde weer terug naar school. Omdat ik tijdelijk mijn abonnement op de sportschool heb stopgezet tot mijn leven weer op de rit is, krijg ik weinig lichaamsbeweging en heb ik deze week van het mooie weer geprofiteerd om van en naar school te wandelen. Vandaag waren de rapportgesprekken naar aanleiding van de eerste CITO’s. De meisjes hadden mooie scores, maar als verwacht hebben ze het emotioneel zwaar en dat merken de juffen ook. Verdrietig om te horen, al weet je het natuurlijk zelf ook wel. Schoolmaatschappelijk werk is wegbezuinigd in onze gemeente, anders had de school dit in kunnen zetten. Schijnt heel fijn te zijn voor kinderen die met een scheiding te maken krijgen, vooral voor kinderen die toch al dieper over dingen nadenken dan het gemiddelde kind.

Mijn Valentijnsboeket met mooie tulpen, prachtig!

Valentijn en afzwemmen

Woensdag werd een speciale dag. De kinderen hadden op school Valentijnskaarten geknutseld en met een kus als postzegel verstuurd. Twee kaartjes voor onze lieve buurvrouw en de oudste had nog een extra kaartje naar haar zusje gestuurd. Papa had voor beiden een mooie rode roos gekocht en voor mij een boeket met mijn favoriete bloemen: tulpen. Heel erg lief en onverwachts.

’s Middags vertrokken we weer naar het zwembad en dit keer dus voor het afzwemmen voor diploma A. Er werd een echt feestje van gemaakt met Slimpie de Pinguïn, leuke muziek, ballonnen en veel applaus. Uit mijn dochter haar klas mochten met haar erbij 4 kinderen afzwemmen, dus ook op de tribune was het gezellig met ouders die we van het schoolplein kennen. Allemaal apetrots natuurlijk! Na ruim 2 jaar heeft ze dan nu haar zwemdiploma en dat blije bekkie is onbetaalbaar. Bizar genoeg voelt het ook of ik zelf een hele prestatie heb neergezet nu ze dit papiertje in de pocket heeft en dat gevoel hadden meer ouders.  😆  Na afloop zocht ze samen met papa een cadeau uit bij de Intertoys. Het werd uiteraard een LOL Surprise bal, ze ging voor de Pets serie.

Chocola op Valentijnsdag!

De postbode bracht nog wat verwennerij in een enveloppe. Een Valentijnsbrief van Earth Chocolat met rode hartjes confetti én een overheerlijke reep Earth Pure met een vleugje Coffee. Deze speciale reep is een eerste ‘draught’ chocola uit Kameroen, gemaakt door lokale boeren. De bonen komen uit een gebied waar Earth Chocolat  al 5 dorpen van water heeft voorzien en waar ze zich nu toeleggen op het produceren van verantwoorde, duurzame en biologische cacaobonen. #youneverdrinkalone De meisjes vonden de koffiesmaak afschuwelijk, maar de fijnproevers in ons gezin *kuch papa en mama* konden deze pure chocola met een vleugje koffie wel waarderen. Heerlijk! Smaakt zeker naar meer, vooral omdat er zo’n mooie bedrijfsgedachte achter zit naast de lekkere smaak.

Verdubbel je impact en omzet

Donderdag besloot ik ondanks de werkdruk toch nog even mijn ‘bijl te slijpen’ met een webinar van Ninke van der Leck. Met een titel als ‘verdubbel je omzet en impact’ was ik getriggerd en heel nieuwsgierig welke tips ze deelde. Dit webinar van business coach Ninke was gratis en duurde 2 uur. Ik vond het heel inspirerend om haar zo enthousiast te horen vertellen hoe ze zo’n succes van haar bedrijf heeft gemaakt, tegen welke dingen ze aanliep en waar ik als ondernemer zelf op zou moeten letten om ook succesvol te zijn én rust in mijn hoofd te hebben. Ninke vertelde direct in het begin dat de gemiddelde ondernemer in Nederland 35.000 euro per jaar aan omzet draait en dat dit veel te weinig is om fatsoenlijk rond te komen. Dit bedrag kun je namelijk niet vergelijken met een salaris van 35.000 per jaar, het gaat hier over omzet dus er gaan nog allerlei kosten af en je moet zelf je pensioen regelen. Er zaten mooie oneliners in de presentatie zoals “kansen zijn keuzes”. Maar ze liet alle 1500 deelnemers ook nadenken over wat wij zelf belangrijk vinden en dat we daarop onze tijd moeten inrichten. Dus niet op hoe het nu gaat, maar op waar we over 5 jaar willen staan met ons bedrijf. Hap snap werken is hap snap resultaten behalen, gaf ze aan. Je moet je tijd en ziel beschermen, focus leggen op de hoofdzaak en het spel spelen om te winnen. Ik vond het prachtig en zeer inspirerend!

Die middag toog ik wederom naar het zwembad voor de les van de jongste. De oudste had deze week wel even genoeg gezwommen en mocht uitpuffen bij opa en oma. Ik hoop dit weekend een beetje aan mijn rust toe te komen.

Koffiedate bij La Place

Vrijdag had ik een koffiedate bij La Place met Linda. Even bijkletsen en plannen maken, want we hebben samen een leuke opdracht binnengehaald waarvoor een jaarplan met een heuse campagne in elkaar gezet moet worden. Ik was nog niet eerder bij de La Place in Bodegraven binnen geweest, maar wat ziet dat er super uit zeg. En je kunt er heerlijk werken. Moet ik eigenlijk vaker doen om daar te gaan zitten, dan word je niet afgeleid door de rotzooi thuis.  😆

speeltuin

De zon scheen die middag, dus we hebben de stroopwafels voor scouting bezorgd bij de mensen die ze hadden besteld. Heerlijk weertje! Na afloop van onze klus hebben we in een speeltuin lekker uitgepuft. Ik keek een vlogje en de meisjes vermaakten zich. Wat doe ik dat eigenlijk te weinig, lekker in het zonnetje zitten in een speeltuin. Bij thuiskomst was er een pakketje bezorgd met Hatchimals Colleggtibles en hebben we opgeruimd zodat we de unboxing konden filmen. De meisjes vonden het vanzelfsprekend erg leuk om te doen.

Vanavond de verjaardag van mijn broertje en dan lekker weekend! Zondag hebben we een klassiek concert voor kinderen op het programma staan. We gaan luisteren naar ‘Peter en de Wolf’ en ik heb er ontzettend veel zin in.

Wat ga jij dit weekend doen?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Anne-Marie zegt:

    Yes, diploma in the pocket. Toch weer ff een mijlpaaltje.

  2. MarjonS zegt:

    Wat fijn dat ze haar zwemdiploma gehaald heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.