Zalig kerstfeest!

Lieve lezers,

Ik wens jullie allemaal een zalig kerstfeest. Hopelijk is het voor de meesten van jullie een vrolijk kerstfeest. Ben je compleet met je gezinnetje of familie? Sta daar maar even bij stil en wees er dankbaar voor. 

Zelf ben ik dankbaar dat wij genoeg lekkere dingen in huis konden halen om de komende dagen door te komen. Oliebollen van de oliebollen kraam, kransen van het bakkerskraampje op de markt en heel veel lekkers uit de supermarkt.

We hebben het hier in huis lekker warm, er staat een kerstboom met pakjes eronder en er klinken kinderstemmetjes. Toch zal het ook een beetje raar en ongemakkelijk zijn deze kerst. Op eerste kerstdag ga ik met de meisjes naar mijn ouders waar ons een heerlijk gourmetbuffet staat te wachten, op tweede kerstdag ben ik (een paar uurtjes) alleen. Ik ben nog in dubio of ik mijn ouders ga vragen of ik mag aanschuiven om de restjes op te maken, dat ik toch thuis blijf en lekker wat vooruit werk voor mijn blog zodat dit niet hoeft als de meisjes thuis zijn of zal ik toch een oproepje doen op de lokale pagina of er misschien een goed doel is waar ik kan helpen met bijvoorbeeld het uitserveren van het kerstdiner? Ik weet het nog even niet. Aan de ene kant is het aanlokkelijk om lekker bezig te zijn en onder de mensen, aan de andere kant lonkt de rust van een kerstfilm op Netflix, een warm bad en wat workload van mijn lijstje schrappen…

Ook al loopt alles anders dan voorheen, het komt wel weer goed. Er zijn genoeg mensen voor wie kerst lastiger is dan voor mij. Er gaat volgend jaar nog meer veranderen en uiteindelijk komt alles echt wel weer op z’n pootjes terecht. Het is alleen een beetje gek: als moeder heb je genoeg momenten dat je even snakt naar rust en me-time en dan blijkt het op 2e kerstdag zover en voelt het toch heel raar. Het is ook nooit goed he  😆  ik blijf een Nederlander: altijd wat te klagen.

Wat altijd mooi blijft aan kerst, ook als je iemand mist:

 • De fonkelende lampjes en mooie kerstboom.
 • De lekkernijen in overvloed.
 • Gezellige kerstliedjes.
 • Grappige, romantische, mooie of foute kerstfilms kijken onder een dekentje.
 • Mooie hartverwarmende initiatieven van mensen, die jezelf niet eens hoeven raken. (Zo zag ik op de lokale facebookpagina een oproepje waarbij mensen met weinig budget kunnen aanschuiven voor een kerstbrunch, hoe geweldig is dat!)

Degene die de Christmas Spirit Giveaway heeft via de persoon die haar genomineerd heeft laten weten dat het pakket in goede orde is aangekomen en dat ze er heel blij mee zijn. Dat is een fijne gedachte!

Ik heb een heerlijk wijntje klaar staan, dus proost! Op een warme kerst, waarbij je even stilstaat bij al die dingen die jij in je leven hebt die het ‘babytje onder doeken in de kribbe in een koude stal‘ allemaal niet had. We hebben het hier best goed,

Geniet van alle kleine lichtjes in je leven,

Merry Christmas,

Marguerita

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Esther N zegt:

  Mooi geschreven, je hebt helemaal gelijk; geniet van alle kleine lichtjes in je leven. Ik hoop dat je een goede besteding hebt gevonden voor vandaag en nog een fijne avond hebt! Maak er wat moois van in 2018! ???

 2. Annick zegt:

  Geniet van alle kleine lichtjes in je leven, dat is wat ik zelf ook altijd zeg. En met deze dagen geld dat altijd een klein beetje extra.

  Fijne feestdagen Marguerita.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.