Keek op mijn Week: ziek, Sinterklaas, poepgate, lentecollectie van Quapi en perspakketjes

Zo, Sinterklaas is achter de rug! Nu op naar Kerstmis. Maar eerst nog even terugblikken op afgelopen week. Altijd chaos met al die Sinterklaas vieringen en het was qua werk heel, heel erg druk. Veel deadlines van reviews op 5 december en ik kreeg een flink aantal betaalde opdrachten toegewezen, waarop ik had gepitcht via Linkpizza.

Ziek

Zaterdag werd ik misselijk wakker. De rest van mijn gezin had dit een week eerder gehad, dus logisch dat ook mama aan de beurt komt. Terwijl papa de meisjes naar scouting bracht, heb ik snel de laatste cadeaus ingepakt voor 5 december. We besloten ook om pakjesmiddag niet op zondag, maar op 5 december te vieren. De kinderen hebben dan op school continurooster en zijn al heel vroeg uit. Ik voelde me totaal niet fit en met een emmer bij de hand heb ik een paar uurtjes op de bank geslapen. Verstandiger om geen Sinterklaas te vieren bij opa en oma, dus ik bleef thuis. Papa nam de meisjes mee en stuurde mij filmpjes van uitgelaten kinderen die pakjes uitpakten. Het was een leuk, maar druk feestje geweest. Ik werd al moe van het kijken naar de filmpjes en heb die middag alleen maar op de bank gelegen en afleveringen van The Good Wife gekeken op Netflix. Gelukkig stond er nog een pan met verse pompoensoep voor me in de keuken en bracht mijn gezin mijn lievelingskostje mee: oma’s spaghetti! Daar heb ik ’s avonds om half 9 nog lekker van gesmikkeld. De misselijkheid was voorbij en ik had wel trek. Vroeg naar bed gegaan.

pyjama little miss juliette

Pyjamadag

Zondag hielden we pyjamadag. Een dag eerder werden er mooie nieuwe pyjama’s voor de meisjes bezorgd van Little Miss Juliette. Superleuk, dus mama genoot van de meisjes in hun matchende slaapkleding. Ze speelden heerlijk met hun nieuwe Lego Elves en we haalden de andere Lego bakken naar beneden. Ik deed wat werk, maar niet teveel. Even pas op de plaats. Voor de blog keken we enkele afleveringen Trollenjagers, waarvan we een box met 4 dvd’s hadden ontvangen.

dvd trollenjagers

Roodgloeiende mailbox

Maandag stond mijn mailbox roodgloeiend. Om een beetje tot rust te komen deed ik tussendoor huishoudelijke klusjes, want het was een gekkenhuis. In positieve zin uiteraard, veel opdrachten bevestigd voor verschillende bloggers. Ik zou naar een verjaardag, maar helaas was de jarige door de griep geveld. De meisjes konden dus uit spelen en mochten saampjes met 2 broertjes spelen. Superservice van hun mama, want ze werden ook nog thuisgebracht! Ik kon dus lekker doorwerken.

Pakjesmiddag en avond

Dinsdag was ik de hele dag super zenuwachtig. We zouden pakjesmiddag vieren! Dat was nog niet alles, wij waren bij de lokale Jumbo genomineerd als ‘gezin dat een oppepper kon gebruiken‘ en hadden gewonnen. Nou tranen met tuiten van geluk natuurlijk, ik had een uitgebreide brief naar Sinterklaas gestuurd dat de meisjes het er heel erg moeilijk mee hebben dat we straks niet meer met z’n vieren in 1 huis wonen en nog veel meer details. Na alle spanning van pakjesmiddag speelden ze heerlijk met hun cadeaus en luisterden we sinterklaasliedjes toen er hard op de deur werd gebonst: Sinterklaas en zijn Pieten! De échte, van onze lokale intocht, met gouden schoenen en al. Deze mama was ook onder de indruk van dit bezoek. Piet zette mijn dochters samen op een stoel bij de Sint en hij las uitgebreid voor uit zijn boek. Het was werkelijk prachtig, echt een once in a lifetime ding. Dat hij snapte dat ze erg verdrietig zijn en dat hij speciaal daarom even langs wilde komen om te laten weten dat hij aan ze denkt. Alle persoonlijke weetjes uit het grote boek werden heel mooi verwerkt. Hij stelde de meisjes goed op hun gemak, zeker toen ze voordeden hoe dat gaat op zwemles. Ze durfden zelfs samen ‘Zwarte Piet ging uit fietsen‘ te zingen. Een kwartiertje Sint op bezoek was echt geweldig, het gaf ze zichtbaar een hart onder de riem en dat is aan de humeurtjes ook te merken. Dank u Jumbo en Sinterklaasje!

sinterklaas op bezoek

Poepgate

Woensdag werd mijn dag in beslag genomen door Poepgate. Het inspireerde me tot het schrijven van een extra blog en ik heb veel heen en weer geappt met JufMaike waar het ‘schandaal’ om draait. Dat heb je met collega’s op afstand. Veel gelachen in ieder geval!

Lentecollectie van Quapi

Donderdag zou ik 2 afspraken buiten de deur hebben, maar de eerste werd gecanceld. Daardoor had ik mijn handen vrij om even wat dingen gedaan te krijgen. Nog niet zoveel als ik zou willen, er wachten nog 3 previews om op te leveren, maar toch. Daarna stapte ik in de auto naar Hendrik Ido Ambacht waar ik was uitgenodigd in de showroom van Quapi om de lente- en zomercollectie van 2018 te bekijken. Heerlijk weer al die frisse zomerse kleurtjes! Ik kon er even heerlijk bijkletsen met zowel de dames van die leuke kinderkledingmerk als verschillende blogvriendinnetjes. Ondertussen had ik een moeilijke taak: ik mocht een setje samenstellen dat ik tzt krijg toegestuurd voor een review. Er hingen zoveel leuke dingen, dat ik het heel moeilijk vond maar met wat advies over de juiste match qua legging is het gelukt. Ik ben gegaan voor een beetje ‘preppy’ voor mijn oudste. Bij het naar huisgaan kreeg ik een goodiebag mee waarin 2 superleuke wintersets voor de meisjes zaten. Die stonden te juichen bij thuiskomst dus. De rest van de middag zat ik in het zwembad met de meisjes en ’s avonds zongen we kerstliedjes met YouTube.

Reageren op huurwoningen

Vrijdag kreeg ik de tip dat er nieuwe huurwoningen online stonden om op te reageren. Op eentje kon ik ook daadwerkelijk reageren. Op een andere, waar ik dolgraag zou willen wonen want: nieuwbouw, lukte het niet. Ik kreeg hem na het inloggen bij Woningnet niet te zien. Baal, baal, dus even snel bij de woningstichting geïnformeerd. Al snel kwam het antwoord, je bij de Belastingdienst geregistreerde inkomen over 2016 moet hiervoor een stuk hoger zijn dan het parttime en WW bedrag dat ik binnenharkte. Tja, mooie woning vraagt een mooi salaris… Heel erg jammer.

Ondertussen krijgen wij hier thuis allerlei energie aanbiedingen toegestuurd dan kan ik mijn huidige energie vergelijken, zeggen ze dan. Zelfs mijn telefoon laten ze niet met rust. “Ja maar mevrouw, u bent kvk-geregistreerd dus we kunnen een mooie korting aanbieden.” Dat is allemaal heel leuk, maar serieus. Denken ze nu echt dat ik vlak voor een verhuizing nog ga overstappen? Tegen de tijd dat ik een nieuwe woning heb, zal ik me eerst via een vergelijkingssite oriënteren op de goedkoopste energieleverancier. Op dit moment zitten wij heel tevreden bij Eneco, die na mijn vorige belletje het tarief omlaag hebben bijgesteld.

Wat ik al wel doe is spullen bij elkaar verzamelen voor mijn ‘uitzet’. Gisteren lazen jullie al welke vrolijke accessoires ik heb gevonden. Van Otto kreeg ik een speciale kortingscode vanwege mijn verjaardag én er zijn nu veel dingen afgeprijsd. Daar zocht ik twee kwalitatief goede pocketvering matrassen uit voor mijn dochters. Op matrassen zitten altijd lange levertijden en met een huurwoning kan het soms heel snel gaan. Bovendien weet ik niet hoe ruim ik dan in de centen zit. Uiteraard heb ik het eerst via mijn blog geprobeerd bij verschillende matrassenmerken, maar helaas. De meesten mailden me niet eens terug. In ieder geval worden ze over 3 weken bij mijn ouders bezorgd en weet ik zeker dat ik voor de meisjes een goede slaapplek heb! In het verleden heb ik een paar keer de fout gemaakt om te kiezen voor een goedkoop kindermatras en dat is me tegen gevallen. Matrassen zijn ook niet iets dat ik tweedehands wil hebben.

#fromwhereistand #moonboots #sneeuw #winter #wandelen #lekkerweertje #bodegraven

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op

Perspakketjes

Deze week ontving ik ook verschillende onaangekondigde perspakketjes. Hele leuke verrassingen! Vanwege de Jill-manie van de meisjes had ik me aangemeld voor de perslijst van de uitgever van Jill-boeken. Die voegden mij toe en stuurden me zomaar 2 mooie boeken toe. Gillen toen ze het pakje open maakten natuurlijk!

jill

Toen ik me ontzettend verdrietig voelde, stond er een sympathieke bezorger van Plantje.nl voor de deur met een enorme doos. Daarin zat een prachtige grote kerstster in een kraakwitte pot. Erg mooi en lekker alvast een beetje kerst in huis zo! Er zat een brief bij dat ik ook mijn lezers blij mag maken met zo’n kerstige Poinsettia. Daarvoor kies ik graag 2 van mijn vaste lezers uit en ik zal er nog één verloten via Instagram. Ik ga hiervoor geen winactie aankondigen, maar als jij deze rubriek helemaal hebt uitgelezen ben je dus één van de vaste lezers die ik blij zou willen maken met een Poinsetta. Laat hieronder (met geldig e-mailadres) een berichtje achter dat je graag een kerstster in huis hebt en je maakt kans.

Er gaat een prachtige kerstster naar Marjo van Leeuwen, Joke Bisschop en de enige deelnemer via instagram Marian Zwart. Gefeliciteerd dames!

Wie houdt er van kerststerren?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. miranda van klaveren zegt:

  vaste lezer bijna jarig en word vrolijk van de kersster want het geeft toch die geweldige sfeer in huis

 2. J. Jonker zegt:

  Wat een prachtige kerstster. Ik weet dat deze giftig is voor de huisdieren (ik was trouwens zelf ook niet van plan om er een hap uit te nemen) en zou deze op een mooie, zichtbare en veilige plek neerzetten! Bloemen eten is hot maar van deze moet iedereen afblijven.

 3. lottie zegt:

  Ja leuk extra sfeer tijdens de donkere dagen!!! Ik doe mee!!

 4. elisabeth maria martina zegt:

  voor een beetje kleur in je interieur, ideaal in deze donkere dagen voor kerst

 5. Marian Zw zegt:

  Ik vind het in huis halen van zo’n prachtig rode kerstster meteen zo’n super gezellig kersfeertje meebrengen. Soms heb ik nog geen energie om de boom in huis te halen, zo’n kerstster is dan alvast even een snelle oplossing voor geselligheid. Ik loot graag mee

 6. Cobi zegt:

  Jij bent ook zo heerlijk druk! Mooi he zon kerstster ik doe graag mee!

 7. Claudette zegt:

  Ik wil graag een kerstster in mijn huis! Wat heerlijk nu al zomshoppen bij Quapi, super merk en nog leuker om setjes mee naar huis te krijgen (jaloers!). Het is je van harte gegund in deze emotioneel moeilijke tijd! Ik hoop dat je toch een fijne kerst zult hebben.?

 8. R.Oosting zegt:

  Ik wil graag een poinsettia in mijn huiskamer , Leuk voor de Kerst zo’n kerstster

 9. Bets zegt:

  Zo mooie Kerstroos hoort helemaal bij de Kerst, en zo mooie Poinsettia zou ik maar wat graag bij ons in huis willen zien stralen.

 10. El zegt:

  Heel graag deze kerstige Poinsettia, dan hebben we nog een beetje kerstsfeer want we kunnen door dat alles ons tegenzit (qua ziektes) geen versieringen aanbrengen of een kerstboom opzetten.
  Hopelijk hebben we hiermee wel een beetje geluk.

 11. van erum maria louisa zegt:

  een plant of bloem zegt meer dan woorden en doe zeker mee

 12. tamara roos zegt:

  Leuke Keek op mijn week weer!!!. leuke actie, doe graag mee

 13. Sofie zegt:

  Ik heb graag een kerstster in huis

 14. Heerlijk pyjama dag daar kan ik echt zo gelukkig van worden. En die kerstster is prachtig

 15. Nicolle zegt:

  Ziek worden en het heel druk hebben, dat gaat vaak samen. Echt heel erg stom is dat. Gelukkig heeft het niet zo lang geduurd! En de rest van de week weer hele leuke dingen meegemaakt. Top. Nu huisje lekker in kerstsfeer brengen. Bij mij zou zo’n mooie kerstster heel mooi staan, dus ik doe heel graag mee.

 16. Marijke zegt:

  Mooi, een kerstster! Hoort voor mij echt bij de kerst, ik loot graag mee!

 17. Christa lindhout zegt:

  Wat een drukke week als ik dit lees krijg ik al de stress kriebels. Wel een mooie en bijzondere actie van de jumbo sint. Ik heb geloof ik gemist waarom jullie niet meer met ze 4en kunnen wonen. Ik wens je een heel mooi nieuw huisje toe en hoop dat het snel gebeurd.
  Ik doe ook graag mee met je kerstster actie. Zo mooie plant staat gelijk zo feestelijk in huis.

 18. Christa lindhout zegt:

  Mooie blog. Als ik het lees krijg ik het van de drukte al benauwd zeg. Ik heb denk ik wel gemist waarom jullie niet meer samen kunnen wonen. Wens je veel geluk bij het vinden van een mooie woonbaar huisje.
  Ik zag je oproep voor een mooie kerstster. Ik doe graag mee. Ben dol hierop. Staat gelijk zo feestelijk in huis.

 19. Suzanne Hin zegt:

  Wat een leuke week! Mijn meiden zijn ook dol op Jill en ik stiekem ook eigenlijk 🙂 . Wat leuk zo’n kerstster. Van de week hebben wij onze buren (we wonen in een portiekflat dus 5 buren) een kleine kerstster gegeven en die werden ook met een glimlach ontvangen.

 20. Tamara zegt:

  Wat een bewogen week! Ik word ook altijd blij van kerststerren, dus ik loot graag mee.

 21. Diana zegt:

  Je heb t weer druk gehad, en hopelijk komt er snel een huisje vrij voor jullie!
  En ik loot graag mee voor een mooie kerstster, door alle drukte ed dit jaar geen kerstboom, maar een mooie kerstster zou dan zeker de kerstsfeer in huis brengen!

 22. Wendy v V zegt:

  Altijd gezellig een kerstster in huis.
  Rustig aan, loop jezelf niet voorbij. Ik weet hoe moeilijk het is om af en toe op de rem te trappen. Maar gewoon doen.

 23. Ingrid zegt:

  Gezellig zo’n kerstster!
  Leuker keek weer hoor!
  Vriendelijke groet en sterkte!

 24. Xenia zegt:

  Wat een mooie kleren/ mooie collectie bij Quapi.
  Ik ga ook eens kijken voor mijn jongens

 25. Brenda Walraven zegt:

  Zien er leuk uit die kleertjes van Quapie, ik heb dat merk nog helemaal niet in de kast liggen.. gaat dat al wel vanaf 68 zo’n beetje? En verkopen ze dat ook ergens in Bodegraven ??

  1. Marguerita zegt:

   Ze hebben een newborn lijn 🙂

 26. Esther N zegt:

  Een kerstster is nooit weg 🙂 Zeker nu de grote kerstboom niet komt, zie ik toch even niet zo zitten met mijn dikke buik 😉 Dus een beetje extra kerstsfeer zou niet weg zijn!
  En geweldig dat Sint is geweest bij de meisjes, hij was sochtends bij ons op school. De ‘échte’ ! 😀

 27. Marianne Bakker zegt:

  Ooh mooi de kerstster (nog nooit gehad of nou wel een nepperd maar dat is toch niet echt ?)

 28. Marjo zegt:

  Die kleding van quapi zoo leuk. Ben benieuwd wat je hebt uitgezocht je verhaal van de matrassen Snap Ik helemaal pas een matras gekocht voor de jongste toch niet goed naar mijn zin. Volgend jaar maar een andere kopen. Wat een prachtige kerstster doet mij denken aan mijn oma die had ze ook altijd staan! En met haar groene vingers zeker tot maart?.

 29. Mom zegt:

  Ook een vaste lezer en gek op de kerstster, ik doe mee.

 30. Kelly Aarts zegt:

  Drukke week weer gehad! Leuk om te lezen. Vooral het bezoekje van Sint klonk super!
  Hier de kerstboom al gezet, dus een kerstster voor de aankleding van het huis is ook welkom haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.