Keek op mijn Week: lekker weertje, Dormio Resort Maastricht, jarige man, drielandenpunt, Blije Boterham en opening Imax

Herfstvakantie! En wat een heerlijk weer hadden we. Echt een weekje om van te genieten en een beetje te onthaasten. Ons gezin was namelijk uitgenodigd om de nieuwe Kidswoningen in Dormio Resort Maastricht te ervaren. Wat een luxe, en wat een fijne locatie om jarig te zijn als je het liever niet viert. Had jij ook zo’n fijne vakantieweek?

vtech muziekspeler
We mogen de Vtech muziekspeler uitproberen én verloten!

Freek mistake?

Zaterdag ging de oudste naar scouting, waar ze een ketting knutselde van kastanjes en een zelf gekleide dobbelsteen. De jongste bleef thuis van dansles, want ze was niet zo fit. Boodschappen deed ik met de oudste bij de Albert Heijn, waar ze voor het eerst achter het hek ging staan om extra plaatjes te verzamelen. We moeten er nog best veel. Ze zag een vriendinnetje staan en daarom mocht het van mij. Iets met loslaten… Ze had een klein stapeltje extra kaartjes gekregen waar ze heel blij mee was, maar thuis… kwamen we erachter dat bij 3 van de geopende stickertjes er 2 van de 4 leeg waren! Nou ja zeg! Zo schiet dat sparen niet op. Dochterlief had vernomen dat de spaaractie deze week eindigt, dus ik denk niet dat we het Freekboek vol gaan krijgen. We moeten er nog erg veel.

leven als loser

Flutvakantie op dvd

Zondag speelden de dames lekker in de speeltuin, terwijl wij het huishouden deden. Zelf pakte ik alvast wat tassen in vanwege onze vakantie. ’s Middags ploften we op de bank om onze nieuwe dvd ‘Flutvakantie’ uit de Leven als Loser serie te bekijken. Deze was Engelstalig, met Nederlandse ondertitels, maar de dames hebben hem toch samen met mij afgekeken. Ik vond het even spannend hoe dat zou lopen, maar zelf keek ik tenslotte vroeger ook alles in het Engels. Leren ze ook weer van. De film was erg Amerikaans qua humor en setting, maar ook vermakelijk en grappig. Op Facebook komt er nog een winactie mee! Stay tuned…

Op naar Maastricht!

Maandag deed ik eerst wat werk en pakte ik onze tassen verder in. Toen konden we op weg naar Maastricht! We hadden er allemaal ontzettend veel zin in na het zien van de foto’s, ook omdat er zulk mooi weer was voorspeld. Thuis bespraken de meisjes al dat de oudste onder in het stapelbed mocht en de jongste boven. In de auto mochten ze om en om de muziekspeler van VTech uitproberen. Daar komt ook een winactie mee  :mrgreen: . Ik filmde uiteraard een roomtour van onze ‘koopliedenwoning’ in Dormio. Wat een luxe: een Nespresso apparaat, eigen step en bolderkar, televisie op elke slaapkamer, onbeperkt wifi en on top of it all een bad met discolampen en bubbels.

koopliedenwoning dormio
Ons superluxe vakantiehuis!

Jarige man en Drielandenpunt

Dinsdag was mijn man jarig. Hij krijgt een Nespresso apparaat, maar die hadden we niet mee op vakantie. Wel had ik koffiecups gekocht die we in het huisje konden gebruiken. En hij mocht natuurlijk kiezen wat hij wilde doen deze dag: dat werd een bezoek aan het Drielandenpunt in Vaals! Erg leuk, we waren hier nog nooit geweest. De steen zelf is erg druk met allemaal mensen die op de foto willen, haha. De meisjes vonden de speeltuin ontzettend leuk. Wij zaten ernaast op een terrasje in de zon. De boswandeling ernaartoe was een avontuur door de vele kastanjes die je kon vinden. Het labyrinth schijnt ook heel gaaf te zijn met kinderen, maar die hebben we niet bezocht. Het was in ieder geval heerlijk weer.

blije boterham

Blije Boterham

Als verrassing op de ontbijttafel toverde ik 3 potten broodbeleg van de Blije Boterham tevoorschijn. Nieuw zoet broodbeleg in de smaken Romige Kokos (smaakt naar kokosbrood), Smeuïge Muisjes (smaakt naar roze en blauwe muisjes, maar geeft niet de rotzooi ervan) en Caramel Stroopwafel. Van kokos houden mijn dochters niet, maar de andere smaken vinden ze heerlijk. Smeuïge Muisjes is favoriet in ons gezin. De kokos heb ik uiteraard wel geproefd en is best lekker, maar ik gaf hem door aan mijn schoonzus die echt gek is op kokosbrood. Die hadden de halve pot al op dag 1 leeg met hun gezin. Niet getreurd als ie op is hoor, je koopt de pasta’s van De Blije Boterham voor 2,29 euro bij de Albert Heijn. Nom nom nom!

Stadten in Maastricht

Woensdag gingen we de stad in. Het Vrijthof ligt op zo’n 10 minuutjes afstand van het Dormio vakantiepark. Té leuk om daar even naartoe te gaan en van het mooie weer te profiteren met een dagje winkelen. Maastricht heeft ontzettend veel terrasjes en is heel gezellig opgezet als winkelstad. Er zijn allerlei leuke winkels te vinden, ook als je met 2 kleine meisjes gaat. Nieuwsgierig wat we gekocht hebben? Lees dan mijn shoplog. Precies op tijd voor het animatieprogramma waren we weer terug op het resort. Hond Mio bezocht de speeltuin bij ons huisje, we deden mee aan de speurtocht, er werd geschminkt én die avond was er voorlezen. Waarover later uiteraard meer.

shoppen in maastricht

Pakjes en kaboutertjes

Donderdag zat de vakantie er helaas alweer op. Wij pakten de spullen in terwijl de meisjes nog even in de speeltuin speelden. Eigenlijk was het te kort, Dormio Resort Maastricht is een park dat ik graag nog eens zou bezoeken. Volgend jaar moet het helemaal klaar zijn, ik ben heel benieuwd hoe het er dan uit ziet. Thuis zagen we dat de kaboutertjes geweest waren, ze lieten zelfs een kaartje achter en iets lekkers voor de meisjes. Als verjaarscadeautje voor mijn man hadden ze ons huis schoongemaakt en overal mooie bloemetjes neergezet. Superlief! Daar gingen we dus eerst even langs. Verder kon ik een pakje ophalen bij de buren en werden er nog veel meer perspakketjes bezorgd. Allemaal speelgoed. En ook mijn gewonnen vloerkleed! Yay!

imax schouwburgplein
Wooohooo in Rotterdam op date: opening nieuwe Imax zaal bij Pathé en #ThorRagnarok voordat ie in première gaat!

Opening Imax bij Pathé Schouwburgplein en Thor Ragnarok

Vrijdag ontdekte mijn man hoe leuk het is om als blogger op stap te gaan. Het vakantiepark vond hij natuurlijk ook heerlijk, maar dit keer gingen we op date naar Rotterdam voor mijn blog. Pathé Schouwburgplein heeft in 8 weken tijd de Imax zaal verbouwd en deze werd feestelijk geopend. We kregen eerst verschillende presentaties over hoe ze dat nu doen met beeld- en geluidskwaliteit die bij Imax gewoon echt een paar tandjes beter is dan in een gewone bioscoopzaal. Daarna was het even pauze en stond er al een flinke drom mensen te wachten. Speciaal voor de opening van deze zaal werd namelijk Marvels Thor Ragnarok vertoond. Deze gaat pas volgende week officieel in première en wij wilden hem heel graag in de bioscoop zien. Waarom dus niet voor mijn blog in het spiksplinternieuwe Imax? Het was meer dan de moeite waard, we hebben ontzettend gelachen. De film is heel grappig en de Imax beleving zorgde ervoor dat we nog meer genoten van deze datenight. Later een uitgebreid verslag uiteraard!

thor ragnarok
Hulk speelt een prominente rol in de nieuwe Thor film.

Verder zijn we via de lokale ruilsite en onze neefjes al een heel eind gekomen met het Freek boek! Bijna compleet nu  🙂

Heb jij ook zo van het mooie weer genoten?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Hier hadden de kinderen allemaal hun eigen favoriet van de blije boterham. Bij ons heeft het dit weekend veel geregend helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.