Zonder blog geld verdienen op internet?

Sinds mei 2017 is mijn blog mijn werk geworden, maar ook zonder blog kun je geld verdienen op internet. Al jaren verdien ik hierdoor af en toe een leuk extraatje, bijvoorbeeld door op reclame e-mails te klikken via Euroclix of iCentje. Ook via online onderzoekspanels verdien ik zo af en toe iets extra’s, maar dat is dan vaak een product: speelgoed voor de kinderen bijvoorbeeld. Dit soort initiatieven zijn heel leuk, maar qua uitbetaling moet je denken aan 1x per 2 jaar… iCentje doe ik nu zo’n 3 jaar en de eerste uitbetaling moet nog komen, ik zit nu op 7 euro en uitbetalen doen ze pas vanaf een tientje. Wat is dan als je geen blog of webshop wilt beginnen wél een handige manier om geld te verdienen op internet?

Het antwoord is: affiliate marketing. Als je blogt ben je vast al bekend met die term. Maar misschien ken je het nog niet en ben je gewoon op zoek naar een manier om wat bij te verdienen die goed te combineren is met bijvoorbeeld je schoolgaande kinderen? Lees dan even verder, want je kunt dit ook zonder blog heel goed inzetten. Natuurlijk is het handig als je online je weg weet te vinden, maar dat hoeft niet perse. Ik probeerde voor jullie namelijk de online training ‘Affiliate Marketing Revolutie’ uit. Een zeer uitgebreide cursus die gericht is op beginners die helemaal niets van websites bouwen weten. Toch stak ik er als ervaren WordPress-gebruiker en online savvy blogger ook nog wat van op.

Lees ook: HemdvoorHem.nl in Ondernemen, waar liggen jouw kansen

Wat is affiliate marketing precies?

Vaste lezers van mijn blog zullen het logootje onderaan dit artikel wel herkennen: het logo van mijn blog met de tekst sponsored of affiliate. Ik gebruik dit wanneer ik betaald heb gekregen voor een artikel, óf – zoals in dit artikel het geval is – er één of meerdere affiliate links in staan. Dit zijn linkjes die ik heb verkregen door mij te ‘affiliëren’ (verbinden) met bepaalde webshops of netwerken die hier voordeel uit kunnen halen. Soms ontvang je een klein bedrag per klik, maar veel vaker ontvang je alleen iets wanneer een bezoeker die via jouw website op zo’n linkje heeft geklikt in de betreffende webshop ook daadwerkelijk iets koopt. En dit niet terugstuurt. Je verkoopt dus zelf niets, maar stuurt mensen via jouw website door naar de winkel van een ander. Daar word je voor beloond.

Lees ook: Zelf een website maken, hoe doe je dat?

Hoeveel verdien je dan?

Het bedrag dat ik dan ontvang is meestal een percentage van de verkoopprijs exclusief BTW, bijvoorbeeld 6%. Maar er zijn ook partijen die een vergoeding bieden per ‘lead‘. Een ‘lead’ is iemand die zich aanmeld voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief of een verkoopplatform zoals Limango (waar ik zelf ook regelmatig shop). Als je je voor Limango aanmeldt via de link die ik hier zojuist plaatste, dan krijg jij 10 euro welkomst shoptegoed en ik krijg ook een shopvoucher ter waarde van dit bedrag nadat jij voor het eerst een bestelling hebt geplaatst. Dat kun je dus alleen gebruiken als korting op je volgende bestelling.

Bij Bol.com krijg je wel geld uitbetaald via het partnerprogramma. Je kunt hier niet alleen via affiliate links verdienen, maar ook door banners met jouw persoonlijke link te plaatsen op je website. Of door de WordPress plugin te gebruiken. Dit deed ik zelf heel graag, want dan krijg je er ook meteen een leuk plaatje bij en de verkoopprijs. Dat is wel zo duidelijk naar je lezers toe. Helaas werkt die plugin niet goed meer na de laatste WordPress update, dus ik durf het lijstje in mijn sidebar (dat is de balk rechts) niet meer aan te passen omdat ik hem dan waarschijnlijk helemaal kwijt ben.

In de cursus Affiliate Marketing Revolutie raden ze het affiliate programma van Daisycon aan. Ik heb mij hierbij aangemeld, maar het bleek niet goed te werken omdat ik via mijn Linkpizza plugin al automatisch gebruik maakte van dit affiliate programma! Iets met dubbele code in je HTML… Wel heel fijn dat ze hier met zowel percentages van een verkoop als met vaste bedragen werken. Dit kun je in je dashboard allemaal zien en je ontvangt wekelijks een mail met de mooiste voordeeltjes voor je lezers.

Daarnaast werkt deze cursus met Paypro die per door jouw website aangebrachte verkoop een bepaald bedrag uitkeert. Dat bedrag varieert afhankelijk van het verkochte product van 5 euro tot enkele tientjes per verkoop. Als je dan een website hebt die goed loopt, kan dat aardig oplopen. Ik heb me hier echter uitgeschreven en ben nooit aan de betaaldrempel van 70 euro gekomen, dus de gespaarde 20 euro heb ik nooit op mijn bankrekening gezien. Afrader dus…

Zelf maak ik ook gebruik van Linkpizza die via een plugin automatisch kijkt of door mij gebruikte linkjes iets kunnen opleveren. Als blogger kun je je via dit affiliate programma ook inschrijven voor advertorial campagnes. Weer een heel andere tak van sport. Dan schrijf je een verhaal over een bepaald onderwerp waarvoor je betaald wordt.

Lees ook: Q&A: Lezersvragen over ondernemen als blogger

Aan welk bedrag moet je dan denken?

Hoeveel je precies kunt verdienen via affiliates hangt van heel veel zaken af. Van welk affiliateprogramma je gebruik maakt, hoeveel bezoekers er op je site komen en hoe interessant de artikelen zijn waarin deze linkjes (of banners met een link) verwerkt zitten. Willen lezers er écht meer van weten of hebben ze écht zin in een aankoop na het lezen van jouw stuk, is de kans natuurlijk een stuk groter dat je ook echt iets verdiend. Zo zag ik net bijvoorbeeld dat ik via mijn oude blog weer een euro heb verdiend door een linkje dat ik toen gebruikt heb. Toch leuk meegenomen!

Mijn blog is nog niet heel groot, al heb ik afgelopen maand toch een recordaantal bezoekers gehad (bijna 8.000!!!). Door de groei, merk ik ook een groei in de affiliate inkomsten. Bij mij gaat het vaak echter om goedkope ‘kleine’ producten en dat levert minder op dan als je bijvoorbeeld links naar vakantiewebsites zou plaatsen. Een % van een fidget spinner van 6 euro is veel kleiner dan een zelfde % van een vliegvakantie naar Barcelona om maar wat te noemen. Ik verdien met affiliates ongeveer 1 á 2 tientjes per 2 maanden.

Grotere blogs en blogs in andere niches halen hier juist bijna de helft van hun inkomen uit. Zo sprak ik een foodblogger met rond de 25.000 bezoekers per maand die zeker 500 euro per maand binnenhaalt met affiliates. De cursusleider van de Affiliate Marketing Revolutie, Jacko Meijaard, haalt er voor zichzelf een royaal maandsalaris uit. En hij heeft dus geen blog!

spaarvarken

Hoe haal je zonder blog je inkomen uit affiliates?

De Affiliate Marketing Revolutie legt dit allemaal haarfijn uit. Jacko Meijaard heeft duidelijke filmpjes opgenomen, waarbij hij stap voor stap uitlegt hoe je een website moet bouwen, wat daar dan op moet komen te staan én hoe je er geld mee kunt verdienen. Het is een uitgebreide cursus, waar ik als werkende mama in de avonduren best een paar maanden zoet mee ben geweest! Deze cursus bestaat uit 7 modules met nog eens 7 aanvullende filmpjes met uitgebreide informatie voor als je de basis eenmaal hebt ingericht.

Als al zijn cursisten precies hetzelfde gaan doen als hij, dan is dat natuurlijk heel veel concurrentie. Omdat er zoveel aanbieders zijn van affiliate producten en links, hoeft het elkaar helemaal niet te bijten. In de cursus loodst Jacko je door het keuze proces heen van het kiezen van een geschikt product en daarna het bedenken van een domein en het bouwen van je website. Voordat je aan de cursus begint, hoef je dus nog helemaal geen website te hebben. Het geeft ook niets als je niet zoveel van html, wordpress en alle andere termen weet. Dit wordt allemaal uitgelegd. Kom je er dan nog niet uit, dan kun je met je vragen terecht op het bijbehorende besloten forum. Hier coachen ervaren en onervaren leden elkaar door het proces heen.

cursus geld verdienen op internet affiliate marketing revolutie

Hoe heb ik de Affiliate Marketing Revolutie ervaren?

Ik wist vooraf al wel veel van html, wordpress en je website promoten. Sommige stukjes uitleg waren voor mij dan ook wat minder interessant, maar ik wilde niets missen. Jacco weet het enthousiast te brengen allemaal en hier en daar zaten toch wat tips en tricks die ik nog niet kende. Zoals wat een facebookpixel voor mijn blog kon betekenen en hoe je dit moet installeren, instellen en gebruiken. Ook gaat hij in op het belang van een e-mailadressenlijst. Iets dat ik zelf nog steeds niet heb toegepast voor mijn blog, maar waar ik wel het nut en vooral ook de noodzaak van inzie. Eigenlijk zou ik ook met een nieuwsbrief moeten werken om meer bezoekers naar mijn blog te trekken. Het aantal mensen dat via Facebook wordt geattendeerd op een nieuw berichtje van mijn kant, gaat door het algoritme steeds verder zakken. Zelfs om dit te laten zien aan mensen die mijn pagina al volgen, zou ik eigenlijk geld moeten betalen. Alles hangt af van wie er online zijn de eerste paar minuten nadat je iets op Facebook hebt gezet. Gaan die mensen doorklikken, liken of reageren dan heb je geluk en krijgen meer mensen het bericht te zien. Hoe meer interactie, hoe vaker Facebook je bericht dus ook aan mensen wil laten zien.

Qua kennis heb ik er dus iets van opgestoken, maar wat ik vooral heel prettig vond én wat de meeste toegevoegde waarde heeft is het besloten forum dat erbij hoort. Hier zitten naast de cursusleider verschillende actieve mensen op, die alle in de cursus toegelichte technieken succesvol hebben toegepast. En er dus een leuk zakcentje of goed salaris mee verdienen! Iedereen is in een ander stadium en heeft ook andere kennis. Op het forum worden leden actief door elkaar gecoacht en geven mensen opbouwende feedback op elkaars websites. Zo leer je van elkaar hoe je het beter kunt doen. In ieder geval is het belangrijk om nooit iets te promoten waar je niet achter staat. Dan kun je namelijk het benodigde enthousiasme niet opbrengen. Iemand anders opende een topic met de vraag hoe we mijn blog verder konden helpen. Daarop kwamen vervolgens allemaal mooie tips waar ik wat mee kon! Wat was dat een heerlijk gevoel, dat mensen oprecht willen helpen en dat spontaan doen.

Heel erg leuk vind ik ook de Succes Lounge. Dit is een apart deel van het forum waar successen met elkaar worden gedeeld, zoals de eerste verkoop, bezoekrecords en andere blije gebeurtenissen omtrent het ondernemerschap op internet. Voor iedereen is dit weer verschillend. Je motiveert elkaar enorm, voor mij werkt dat aanstekelijk.

De cursus kost 47 euro en laat je niet afschrikken door het foute plaatje met halfblote man en de website als je op de link klikt. De cursus zelf is heel netjes vormgegeven, heeft duidelijke filmpjes en alles wordt stap voor stap uitgelegd. Ik vond het waardevol om wat coaching op dit gebied te krijgen, niet alleen via de cursus maar dus vooral ook via het bijbehorende forum. Als blogger ben je toch vaak alleen bezig, of je leert dingen van andere bloggers. De Affiliate Marketing Revolutie zorgde voor een frisse blik op mijn blog, waarmee ik al probeerde affiliate inkomsten te krijgen. Als ik alle tips nog meer toepas, hoop ik dat de opbrengst niet zo marginaal blijft als nu maar echt een substantieel deel van mijn inkomsten gaat vormen. Mijn blog is nu tenslotte mijn werk! Of moet ik mij daarvoor schamen?

Lees ook: ZZP-update: Hoe combineer ik mijn blogger jetset leven met geld verdienen?

Dankjewel Jacko en mede-cursisten voor alle fijne tips, feedback en de kritische noot op dingen die je zelf niet meer ziet als je er al zo lang met je neus bovenop zit!

Heb jij een eigen website die wat oplevert? Of heb je er weleens over nagedacht om wat geld bij te verdienen via internet? 

Afbeeldingen (behalve cursuslogo): Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. beveiliging,internet zegt:

  Ziet er leuk uit, Bedankt voor het delen.

 2. Linda graan zegt:

  Hoi
  Je heb een leuke stukje geschreven erg intressant, Ik probeer ook geld te verdienen met mijn blog, deze gaat ook over hoe je online geld kan verdienen, ik hoop dat jullie hem mooi vinden,
  deze blog is echt een voorbeeld voor mij, klik op mijn naam dan kan je mijn blog ook zien,
  maar ga vooral door met schrijven op deze blog want ik volg jou nu ook, petje af, goed gedaan
  groetjes
  linda

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel Linda, ik heb even gekeken en mijn tips voor jou zijn: stap over naar een eigen domein voor meer kansen en verbeter je schrijfskills (maar misschien ben je daarom ook wel je blog begonnen?). Leuk als je naar mijn site wilt linken en veel succes met het uitbouwen van je site!

 3. Janneke zegt:

  Interessant artikel. Ik vind al dat affilliate gedoe altijd maar een grote jungle. Dus jouw artikel helpt wel. Bedankt!

 4. Ik verdien geld met mijn blogs. Euroclix heb ik een tijdje gedaan, maar ik kreeg er bij wijze van spreken een muisarm van, en de inkomsten waren laag.

  Daisycon vind ik snert. Ik ben er ingeschreven maar snap weinig van die stomme interface. Bol.com vind ik wel superfijn. Google adsense vind ik ook geweldig.

 5. MarjonS zegt:

  Interessant om eens te lezen. Ik heb wel eens iets verdient met mijn blog maar het gaat dan om een klein bedrag.
  Ik blog als hobby dus “kijk ook niet naar geld uit”
  Voor bloggers met veel bezoekers en als werk is verdienen met je blog natuurlijk ideaal. En dan met zulke links in verwerkt natuurlijk prettig, zodat je op verschillende manieren geld verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.