Waar is Knor? – AVI E4 leesboek, ook voor dyslexie

Kennen jullie de boekenserie ‘Hoera, ik kan lezen!’ van uitgever De Vier Windstreken? Deze boekjes zijn geschikt voor beginnende lezers én om voor te lezen. Met mijn 3e groeper nam ik de proef op de som. Wij kregen het nieuwste boek ‘Waar is Knor?’ thuisgestuurd en lazen om de beurt een stukje aan elkaar voor. Het was best spannend, op een leuke manier!

waar is knorDe ‘Hoera, ik kan lezen!’ serie bestaat uit boeken met een kleine 50 pagina’s en veel illustraties in kleur. Er is een lettertype gebruikt dat ook prettig leesbaar is voor kinderen met dyslexie. Dit is ontwikkeld door IWAL Instituten voor Dyslexie in nauwe samenwerking met de Faculteit Psychologie van de Universiteit van Amsterdam.

waar is knor

Ik moet zeggen dat het inderdaad prettig wegleest, ook door de leuke verhaallijn natuurlijk. Wij zijn in ieder geval nieuwsgierig geworden naar de eerste 2 boeken over waakbig Knor. Deze hebben de AVI-niveaus E3 en M4, het boek ‘Waar is Knor?’ heeft het E4 niveau. Iets dat mijn dochter prima moet kunnen lezen volgens haar juffen, alleen zag ze er nu de leesbingo niet meer van toepassing is toch best tegenop om aan het verhaaltje te beginnen. Uiteindelijk had ze toch zin in wat quality time met mama en lazen wij gedurende enkele avonden voor het slapen gaan steeds een paar bladzijden over de zoektocht naar biggetje Knor.

Wat is het verhaal?

Sem schrikt wakker van een enge droom. Het ging over een man die Knor wilde stelen. Hij wilde gehaktballen en worstjes van de big maken. Sem springt uit bed en rent naar de schuur. Hij ziet dat de deur wijd open staat. Er ligt een spoor van stro in de tuin, tot aan de straat. En Knor is nergens te vinden. Was het dan toch geen droom?

Hoe vonden wij dit boek?

De eerste bladzijden vertelden over vorige avonturen van Knor, die wij niet gelezen hadden. Zo wisten we toch een beetje waarom deze waakbig zo beroemd was geworden. Het woordje ‘grinnikend’ was even lastig, maar over het algemeen kon mijn dochter het verhaal prima lezen. Ze vond het fijn om het lezen af te wisselen: zij een stukje, mama een stukje. Zo deden we het echt samen. Af en toe was ze even de draad kwijt, omdat ze naar de mooie illustraties in het boek keek. Die spreken erg tot de verbeelding en leggen het verhaal goed uit. Zeker het bekijken waar dus, maar dat is lastig als je tegelijkertijd ook de zinnen wilt lezen. We hebben een weekje over dit boek gedaan en het werd steeds spannender. Naarmate we verder in het boek kwamen, vond ze het lastiger om dit weg te leggen omdat het bedtijd was. Ze zat er helemaal in en we bespraken ook samen wat er gebeurde, dat maakte het extra leuk.

Reactie van mijn dochter: “Het boek was leuk! En het was ook wel een beetje grappig en spannend.”

Een mooi boek dat boeit, maar niet té spannend is (zodat er nachtmerries van komen). Wij gaan binnenkort eens op zoek naar de eerste 2 delen bij de bibliotheek!

Waar is Knor? is geschreven door Monique Berndes en de illustraties komen van Mark Janssen. Met een verkoopprijs van 8,95 euro is het een leuk vakantiecadeautje voor kinderen uit groep 3 of 4.

Hebben jullie de boeken over biggetje Knor al gelezen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.