Keek op mijn week: moederdag, shoplog Jola en Zeeman, geen zwemdiploma?, weg met de klas en Libelle Zomerweek

Ha allemaal, heeft iedereen een fijne week achter de rug? Eindelijk was er zon! Was jij daar ook zo aan toe? Het was in ieder geval weer een enerverende week zo met Moederdag, een schoolreisje, knutselavond en nog veel meer… Het lijkt of ik leef in een stroomversnelling, haha.

Zeeman shoplog

Zaterdag shopte ik tijdens dansles even snel bij de Zeeman. Ik ging voor witte T-shirts, maar bleek bij thuiskomst een variant met lange mouwen te hebben gekocht… Handig! Not 😕  Die middag kon ik weer terug dus, want in andere winkels hebben ze geen T-shirts voor een euro. Aangezien ze bedoeld zijn om te bekladderen voor meesters- en juffendag, was ik niet van plan om er meer geld aan uit te geven dan nodig. Die dingen dragen ze toch maar 1 keer. Zoals altijd bij de Zeeman kwam ik nog meer leuke dingen tegen die ik écht niet kon laten liggen… waaronder een té schattig Batmanpakje in maat 50 als kraamcadeau voor het premature zoontje van mijn nichtje. Voorlopig zal hij het nog niet passen, maar ik vond hem zo stoer. Die moest mee! (Mocht je dit lezen, ik maak binnenkort een afspraak en ik hoop dat je dit pakje nog niet hebt 😆 ) En heel veel korte leggings voor onder een rokje (2,49 euro), en een rokje, en een joggingbroek en ook nog een Paw Patrol zwemband.

Shoplog Jola Mode

’s Middags moest ik dus nog terug voor de korte mouwen T-shirts en ik nam mijn derde groeper mee. We besloten ook even bij Jola Mode langs te gaan, want op de blog van Meisje Eigenwijsje had ik gelezen over de superleuke kniekousen voor een prikkie. Die moest ik even bekijken. Dochterlief trok als fashion find 2 matchende jurkjes van 5 euro uit het rek, zou dat niet leuk zijn voor haar en haar kleine zusje? Ik kon geen nee zeggen. En zelf smolt ik weg bij de B.Nosy lookalike voor 9,95 euro dus die ging ook mee. Toen snel afrekenen natuurlijk, want eigenlijk alweer veel te veel geshopt 😳 .

Moederdag

Zondag was het Moederdag. Dat ik enorm verwend ben en ervan genoten heb, konden jullie hier al lezen. Ik ging ook nog even op visite bij mijn eigen mama mét die mooie gegraveerde theeglazen die ik gewonnen heb. (Zie daarvoor het vorige weekoverzicht.)

moederdag cadeau
Wat een verwennerij!

Schoolreisje

Maandag gingen de meisjes op schoolreisje. Voor de jongste was het de allereerste keer en wat had ze er veel zin in! Om 6 uur stond ze naast haar bedje. De kleren had ik al klaargelegd en die trok ze aan. Toen kwam ze naar onze slaapkamer: “Ik ben er klaar voor! Vandaag ga ik op schoolreisje!” Er werd lekker opgeschoten dus en nieuwsgierig keken ze welke lekkere dingen ik allemaal in hun schooltas had gestopt. Voor de zekerheid deed ik er ook droge sokken, een droge onderbroek en een droge legging in. Maar daar hadden ze dus niet naar gekeken… de oudste had veel pret gehad in de waterspeeltuin van Plaswijck Park maar niet doorgehad dat ze haar natte onderbroek gewoon had kunnen omwisselen voor een droog exemplaar. Ook de jongste had een geweldige tijd. Halverwege de dag kreeg ik van de begeleidende moeder een leuke foto door geappt van mijn meisje in de draaimolen met een lach van oor tot oor. Heerlijk!

Knutselavond meesters en juffendag

Dinsdag gingen we uit school de boeken inleveren bij de bieb en door naar de speelgoedwinkel. Even snel een klein presentje kopen voor grote neef. Die belde mij op met de vraag of we wilden komen kijken naar het afzwemmen voor diploma B. We vonden een grappig dino ei, waar een dinosaurus uitkomt als je hem in een beker water legt. Kostte nog geen 2 euro, super origineel en dino’s zijn altijd goed. ’s Avonds maakte ik snel mijn blog af, want ik moest op tijd bij de andere groep 3 moeders zijn. Er moest geknutseld worden in het thema voor meesters en juffendag. We waren met een flinke groep en het was erg gezellig. De klassenmoeders hadden leuke dingen bedacht en al veel voorwerk gedaan. Erg leuk! En natuurlijk gezellig dus het werd… laat  😆

Afzwemmen en geen diploma?

Wat was het WARM woensdag! Wat een omslag van het weer zo ineens. Fijn het zonnetje maar dit was wel heel heftig in één keer. Zo heftig dat de motor van mijn auto oververhit raakte en niet meer wilde starten aan het eind van de dag. Maar goed, de volgende dag deed ie het gelukkig weer. Wij moesten op deze dag in het hete zwembad toeven, vanwege de zwemlessen van de meisjes (ging heel goed, volgende week mag de oudste ook een broek aan) en aansluitend het diplomazwemmen van grote neef. De oudste constateerde gelukzalig dat haar boyfriend ook zijn diploma B ging halen deze dag en één van haar vriendinnetjes mocht ook afzwemmen. Genoeg bekende kinderen om toe te juichen dus. En hoe leuk toen neef en klasgenootjes (die toevallig naast elkaar zaten) ontdekten dat ze naar hetzelfde meisje aan het zwaaien waren  🙂 . Het diplomazwemmen hadden wij nog niet eerder meegemaakt, maar jemig de pemig wat is dat spannend zeg! De borstcrawl en de rugcrawl moesten over en op het laatst werd omgeroepen dat 1 kindje het zwemdiploma niet zou krijgen…  😥 Dit was de allereerste keer dat dit gebeurde, omdat onlangs de regels zwaar zijn aangescherpt. Superzielig natuurlijk! Tot op het laatste moment bleef ook onduidelijk wie het niet gehaald had, dus we zaten flink in de zenuwen. Gelukkig konden we al onze bekenden toch feliciteren met het zwemdiploma B.

Ouderavond: het klassensysteem wordt afgeschaft!

Na alle consternatie van de dag, moest ik nog flink haasten want er was een belangrijke ouderavond gepland. De opkomst was enorm want we hadden de indruk dat het belangrijk kon zijn… Nou, dat was het zeker! Het onderwijssysteem gaat op de schop, onze school gaat het ouderwetse klassensysteem afschaffen en maakt de overstap naar Gepersonaliseerd Leren. Ik moet zeggen dat ik er – als moeder van minimaal 1 kind dat niet in het gemiddelde hokje past – ontzettend enthousiast over ben! De theorie klinkt geweldig: niet meer gebonden aan je eigen leeftijdsgroep, maar je eigen leerlijn volgen. Dit biedt een beter vangnet voor kinderen die er aan de bovenkant of onderkant voorheen buiten vielen. Zo kun je sneller of wat langzamer door de lesstof gaan. Zitten blijven kan niet meer (maar je kunt wel een jaartje langer over de basisschool doen). Er is niet meer 1 vaste docent, maar per vakgebied wisselt dit – erg fijn als je kind bijvoorbeeld met 1 leerkracht geen klik heeft – dus kinderen krijgen van 3 leerkrachten les in kleinere groepjes en met hun basisgroep (wel op basis van leeftijd) zijn er activiteiten op sociaal gebied. Er is ontzettend veel over te vertellen en te leren. In de facebookgroep voor ouders van hoogbegaafden waar ik lid van ben, waren er al ouders met hele goede ervaringen, maar uiteraard plaatsten zij ook kanttekeningen. Aan elk systeem zitten ook nadelen en dat zal de school zeker in de opstartfase gaan ondervinden. Ik heb me in ieder geval aangemeld voor de Klankbordgroep, want ik vind deze ontwikkeling razend interessant en wil er graag deel van uitmaken om het op de school van mijn dochters succesvol in te zetten.

Tuinieren met de kleuter

Donderdag was een fijn dagje dat soepel verliep. Ik heb mijn vloer boven gedweild, opgeruimd en ’s middags met mijn kleuter samen de tuin onkruidvrij gemaakt. Haar zus was op speeldate, dus wij hadden even tijd samen. Ze genoot er ontzettend van om me te helpen en lekker met haar handen bezig te zijn. Het is ook een zichtbare klus natuurlijk, onkruid wegtrekken.

Scoupy ontbijt op de Libelle Zomerweek

Vrijdag was een drukke dag, want lastminute werd ik uitgenodigd door Linda voor een gezellig bloggerontbijt op de Libelle Zomerweek. We spraken af in Leiden en reden toen samen door naar Almere voor dit event, dat vandaag koud en winderig was! Ik ben ooit 1x eerder op de Libelle Zomerweek geweest, maar dat is al heel lang geleden. Leuk om nu even sfeer te proeven. Je leest binnenkort in een apart verslag wat meer over Scoupy, die dit ontbijt en uitstapje voor ons organiseerde. Maar de meesten van jullie kennen deze kortingswebsite denk ik al wel?

libelle zomerweek

Hoeveel suiker zit er in je drankje?

We waren erg blij met de blauwe rugzak die Sourcy ons toestuurde. En ook met de inhoud, dat kwam namelijk mooi van pas op het schoolreisje afgelopen maandag. Het mineraalwatermerk vraagt aandacht voor de hoeveelheid suiker in drinkpakjes voor kinderen. Wij schrokken er wel van wat de draaischijf ons liet zien. Zelf heeft het merk als alternatief recent smaakwatertjes op de markt gebracht, die wij eerder al mochten proeven. Ook met het Koningsspelen ontbijt werden deze op school uitgedeeld. De bananensmaak vinden wij geen succes, maar die met aardbei en sinaasappel zeker wel!

Sourcy stuurt in de weken tot de zomervakantie een Wisseltruck door het land, waar je oude pakjes drinken kunt omwisselen voor de smaakwatertjes met fruitaroma van Sourcy. Je krijgt er dan ook de suikerschijf bij die in ons rugzakje zat.  De suikerschijf schijn je ook te kunnen aanvragen bij het merk, ik kon zelf niet ontdekken waar op de site dus ik adviseer jullie om het contactformulier te gebruiken.

Perspakketjes deze week

Een fotootje van wat de postbode deze week zoal bracht voor mijn blog. Veel he? Superleuk natuurlijk  😉

Heb jij deze week leuke dingen gedaan? Ben je ook naar de Libelle Zomerweek geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Liesbeth zegt:

  Zo nu ff je blog lezen…. leuke week was dat zeg!

 2. Verena zegt:

  Klinkt als een leuke week. Ik ben echt helemaal weg van dat batmanpakje, geweldig! En een goede actie van Sourcy!

 3. MamaPlaneet zegt:

  Klinkt als een leuke week. Ik snap heel goed dat je enthousiast bent over gepersonaliseerd leren. Het spreekt mij ook aan. Weet je ook wie zijn zwemdiploma niet kreeg? Het lijkt mij zo sneu voor het kind.

  1. Marguerita zegt:

   Wij kenden slechts 3 van de ruim 30 deelnemende kindjes, ik heb niet gezien welk kindje het was…

 4. Merel zegt:

  Die informatieavond en de veranderingen op school klinken heel erg interessant. Hou je ons op de hoogte? En wat het diploma betreft, sneu. Aan de andere kant goed dat ze je dus niet laten gaan als je het zwemmen onvoldoende beheerst.

 5. Fleur zegt:

  Leuk al die inkopen en pakjes van de postbode! Ik ben zaterdag naar de Libelle zomerweek geweest en heb er ook een leuke dag gehad

 6. S zegt:

  Wat een leuk weekoverzicht! Ik ben zelf docent en dat gepersonaliseerd leren klinkt wel erg interessant, nou weet ik niet hoe het werkt voor de basisschool maar ben benieuwd hoe dat op de school daar gaat straks. Spannend!

 7. marjonS zegt:

  Leuke week. Maar wat vervelend dat 1 kindjes het niet gehaald had. Ik dacht ook altijd wanneer je op mag dat je het ook haalt.

 8. Jill zegt:

  Dat batmanpakje, geweldig!! Ik ben erg benieuwd hoe de school het gepersonaliseerd onderwijs gaan inrichten en zou het leuk vinden om hier wat over te lezen. Als juf ben ik erg geïnteresseerd in dit soort ontwikkelingen op scholen.

 9. Rosita zegt:

  Klinkt als een leuke week! Mijn zoon maakt in groep 6 geen knutselwerkjes meer. Hij heeft thuis een mooie tekening gemaakt.

 10. Marsha zegt:

  Wat een super leuke & schattige kleertjes heb je aangeschaft! ^^

 11. Sammy Meinderts zegt:

  Ahwww, dat badman pakje is super stoer en schattig! En wat leuk dat je dingetjes voor je blog hebt gekregen! Lekker van genieten! En van je mooie dochters natuurlijk, wat een knappe meiden! 🙂

 12. Nicole zegt:

  Had je nog leuke kniesokken ook gevonden? Lief dat je me nog even noemde. Vind de Jola altijd erg leuk om dingen te kopen..

 13. Wat een leuke week. Dat batmanpakje is zo cute en die jurkjes.. Vraag maar en Ockyz hebben wij ook ontvangen. Leuk leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.